Hopp til innhold

Vanvittig drama i gruppe H: Senegal ute av VM på grunn av gule kort

Det ble en høydramatisk kamp om avansementet til åttedelsfinalene i gruppe H. Til slutt var det de gule kortene som felte Senegal til fordel for Japan.

Gult kort

GULE KORT: Her får Senegals Mbaye Niang gult kort i kampen de spilte mot Japan. De gule kortene ble avgjørende for hvem som gikk videre til åttedelsfinalen.

Foto: Jorge Guerrero / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er fryktelig at et lag ryker ut på gule kort, sier Simen Stamsø Møller i TV 2s studio.

Også fotballekspert Lars Tjærnås er kritisk til måten dette ble avgjort på.

– Å sende lag videre/ut av VM på antall gule kort er veldig "Dana Cup 1993", skriver han på Twitter.

Et blekt Colombia greide ikke å skape mye i sitt oppgjør mot Senegal, men underveis i andre omgang gikk Polen opp i ledelsen over Japan i den andre kampen i gruppen, noe som betydde at Senegal og Colombia var videre om det resultatet holdt seg.

Etter 74 minutter sendte imidlertid Yerry Mina Columbia i ledelsen, og dermed var situasjonen endret: Nå var det Colombia og Japan som var videre til VM.

– Jeg takker Gud, sier han i et kampintervju med FIFA.

– Uten han hadde ikke dette vært mulig. Det var en tøff kamp, forteller Mina.

Alle afrikanske lag ute

Japan og Senegal hadde samme poengsum og samme målforskjell, dermed er regelen at det avgjøres på antall gule kort.

Med 1-0 i begge kamper endte Japan og Senegal på like mange poeng, lik målforskjell og uavgjort i innbyrdes oppgjør. Japan gikk videre med fire gule kort mot Senegals seks.

Dermed er samtlige afrikanske lag ute av VM. Det er første gang siden 1982 at det ikke har vært afrikanske land i sluttspillet.

– Vi gikk ikke videre fordi vi ikke fortjente det. Fair play-poeng er en av reglene, og de var bestemt på forhånd. Vi ville heller bli slått ut på en annen måte, men slik er livet. Jeg er uansett stolt av mine spillere, sier Senegals landslagssjef Aliou Cissé.

– Vi spilte en god kamp, men det ble marginer som avgjorde. Jeg synes vi hadde fortjent å gå videre, men sånn er fotballen, forteller Mbaye Niang.

Polen

SEIER: Robert Lewandowski og Polen slo Japan og dermed var Senegal ute av VM.

Foto: Eugene Hoshiko / AP

Buing fra supportere

De siste fem minuttene av Polen - Japan førte ellers til buing fra supporterne. For ingen av lagene var villige til å angripe.

De siste fem minuttene stod bare Japan og trillet ballen mellom seg på egen banehalvdel. Polen gjorde ingen verdens forsøk på å stoppe dem.

Da beskjeden kom om at Colombia hadde slått Senegal, kunne også japanerne slippe jubelen løs.

– Det var egentlig ikke meningen at vi skulle trille ball i kampen og være avhengig av det andre resultatet. Det ville være veldig risikofylt. Vi skulle angripe ved enhver mulighet, påpekte Japans trener Akira Nishino.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Måtte gå av banen

I oppgjøret mellom Senegal og Colombia var det afrikanske laget best i store deler av kampen. Senegal var godt organiserte i forsvar, mens Colombia slet med å komme til målsjanser.

Situasjonen ble heller ikke bedre for laget da Colombias store stjerne, James Rodríguez, måtte lunte av banen etter bare halvtimen på grunn av skade.

Toppscoreren fra VM 2014 har slitt i dette mesterskapet, og spilte ikke fra start i åpningskampen mot Japan.

James Rodriguez

SKADET: James Rodríguez.

Foto: Luis Acosta / AFP

VAR-avgjørelse

Selv om ingen av lagene kom til de virkelige store sjansene, var Senegal nærmest en scoring i løpet av de første 45 minuttene. Etter 17 minutters spill kunne Senegal gått opp i ledelsen da dommer valgte å blåse for straffe etter en takling av Sadio Mané.

Her valgte imidlertid VAR-assistentene å gripe inn, og etter en nøyere gjennomgang av bildene valgte dommer å oppheve straffen.

Reprisen av TV-bildene viser også at det var en riktig avgjørelse.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Josh Kerr slo Jakob Ingebrigtsen for første gang.

Fryktet det verste under skademareritt: – Jeg var langt nede

Endelig fikk fansen en duell mellom Jakob Ingebrigtsen og Josh Kerr – på banen. Der gikk skotten seirende ut. Etter løpet åpnet nordmannen opp om skaden som har plaget ham.

Siste nytt

 • Ny hjemmeseier for Vålerenga

  Vålerenga-supporterne kunne juble for sesongens andre hjemmeseier da de vant 3-1 over Levanger i 1. divisjon søndag ettermiddag.

  Dermed kan Oslo-klubben endelig begynne å snakke om å ha blitt kvitt «hjemmespøkelset». Før 1-0-seieren over Bryne 4. mai sto Vålerenga med sju kamper uten seier på hjemmebane i ligaen.

  Geir Bakke og co. kan også juble for å klatre helt opp på 2.-plass på tabellen, bare ett poeng bak serieleder Kongsvinger, som har én kamp mindre spilt.

  En heading fra Mees Rijks, et nydelig skudd i krysset fra Jones El-Abdellaoui og en markkryper fra Petter Strand sikret seieren for Bakkes mannskap. Toppscorer Sanel Bojadzic scoret Levangers eneste på straffe. (NTB)

  W66Ic4rJ_3E
  Foto: NTB
 • Dramatisk krasj i Monaco Grand Prix

  Både Sergio Perez og begge Haas-førerne Kevin Magnussen og Nico Hülkenberg var involvert i et heftig sammenstøt under Monacos Grand Prix.

  Smellen kom underveis på den første runden av det ikoniske Grand Prix-løpet. Magnussen kom borti bilen til Perez (Red Bull), og deretter traff Perez' bil Hülkenberg. Dermed var begge Haas-bilene ute tidlig.

  TV-bildene viste at Perez bil fikk verst behandling. Mye vrakrester på banen førte til at løpet måtte stanses en god stund for opprydning.

  Ferrari-fører Charles Leclerc startet i beste startspor i løpet på hjemmebane. (NTB)

  Monaco F1 GP Auto Racing
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Kristoff vant sisteetappen i Tour of Norway: - Det er nydelig

  – Han gjør som i fjor. Det er så imponerende, kommenterte TV2s Christian Paasche i det Alexander Kristoff syklet over mål til seier i fjerde og siste etappe i Tour of Norway.

  I spurten slo han blant annet den belgiske sykkelstjernen Wout van Aert, som er regnet blant de absolutt beste i spurtene i Tour de France.

  Tour of Norway ble avsluttet i Stavanger, Kristoffs hjemby og det ble påpekt på direkten at 37-åringen også ble tidenes eldste etappevinner i det norske rittet.

  – Det er nydelig. Jeg følte vi kom for langt bak i humpen med to kilometer igjen, men jeg kom meg rundt, sier Kristoff til TV 2.

  Det ble kjørt beinhardt i avslutningen da feltet sprakk opp den tøffe stigningen sju kilometer før mål.

  Da var det norske stortalentet Per Strand Hagenes akkurat blitt hentet inn, etter å syklet inn i den siste milen med en liten ledelse.

  Mot slutten kjørte det norske profflaget Uno-X tøft for at feltet skulle hente utbryterne. Og det samlet seg før sluttspurten. Van Aert brukte blant annet det norske laget som opptrekkere for sin egen spurt.

  – Det er helt rått. Han kjenner finalen veldig godt og har vunnet mange ganger før, sier lagkameraten Magnus Cort om Kristoff.

  Men i den svingete avslutningen var Kristoff sterkest.

  Kristoff
  Foto: JASPER JACOBS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal