NRK Meny
Normal

Kristoff om kjempesprekken: – Jeg stivnet så til de grader!

RODEZ/OSLO (NRK): Alexander Kristoff hadde en perfekt plassering inn i den siste motbakken, men hadde ikke krefter til å kjempe om seieren.

Kristoff

SKUFFET: Alexander Kristoff hadde ingen sjanse til å henge med de beste i avslutningen av den 13. etappen.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Dermed ble det en kamp mellom Greg Van Avermaet og Peter Sagan om å komme først over mållinjen. Førstnevnte viste seg sterkest og kunne strekke armene i været og juble for triumf.

Kristoff på sin side trillet over mållinjen hele 45 sekunder bak vinneren.

– Jeg satt først inn i bakken, men kjente med en gang at jeg ikke hadde bena. Jeg stivnet så til de grader at det ikke var mulig å følge, sukker Kristoff i målområdet.

– Skuffende

Dermed ble det kun en skuffende 35.- plass på 28-åringen – og det på en etappe trener Stein Ørn tidligere plukket ut som en av Kristoffs fremste vinnersjanser.

– På en topp dag kunne jeg vært med å kjempe om seieren. Men i dag kom melkesyren med en gang de andre gikk til. Det er skuffende når jeg sitter med så lenge, sier Kristoff.

Heller ikke Edvald Boasson Hagen var klarte å følge teten da avgjørelsen falt. Til tross for at han hadde hjulet til Sagan inn i bakken, var MTN-Qhubeka-rytteren aldri i nærheten av å kunne tukte Van Avermaet og Sagan.

I stedet ble det kun 31.-plass – 37 sekunder bak vinneren.

– Det ble totalt stopp i bakken. Det er ekstremt varmt her, jeg tror ikke det har vært så varmt på lenge. Jeg hadde ingenting å gi, sier Boasson Hagen til NRK.

Få sjanser igjen

Den norske duoen har på papiret kun to muligheter igjen til å vinne en etappe etter massespurt – søndagens 15. etappe fra Mende til Valence og den siste etappen med målgang på Champs-Élysées.

Begge to kan finne på å gå i brudd på andre etapper på jakt etter en etappeseier, men det er en mulighet som passer Boasson Hagen klart best, mener Katjusja-rytter og ekspertkommentator under NRKs radiosendinger fra Tour de France–Sven Erik Bystrøm.

– For Alexander er det utvilsomt Champs-Élysées som er hans største seierssjanse nå. Han har en liten mulighet søndag også, men der er han ikke blant favorittene, sier Bystrøm

Han mener Kristoff kan glede seg over at laget også i dag gjorde en god jobb for ham. Selv om Kristoff ikke hadde krefter nok i avslutningen, ble han plassert perfekt foran i feltet inn i den siste motbakken.

– Dette er noe å ta med seg videre. Marco Haller kjørte utrolig sterkt når han dro Kristoff frem, sier Bystrøm.

PS! Det ble ingen endringer i kampen om den gule sammenlagttrøyen.

Siste nytt

 • Solberg leder på Silverstone

  Petter Solberg leder etter første dag i VM-runden i rallycross på legendariske Silverstone lørdag.

  Etter to innledende runder leder østfoldingen foran svenskene Mattias Ekstrom og Timmy Hansen.

  Solberg vant den første runden og kjørte inn til tredjeplass i den neste.

  RALLYCROSS-FRA-MOTOR-RACE
  Foto: LOIC VENANCE / AFP
 • Chris Froome sikret seieren

  Chris Froome sto imot alle angrep på siste fjelletappe i Giro d'Italia og forsvarte den rosa ledertrøya. Søndag sykler han i mål i Roma som sammenlagtvinner.

  Froome vil dermed være regjerende mester i alle de tre Grand Tour-rittene.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Riccardo i pole position

  Red Bull-føraren Daniel Riccardo var best i kvalifiseringa og startar fremst i Monaco Grand Prix søndag. Ferraris Sebastian Vettel startar ved sida av Riccard i løpet. Vettel vann løpet i fjor.

  Monaco Grand Prix er einaste formel 1-løpet som går i bygater, ikkje på spesielle baner.

  Monaco Grand Prix
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mesterligaen: Finale Real Madrid - Liverpool
Friidrett: Diamond League fra Eugene
Friidrett: Diamond League fra Eugene
Friidrett: Diamond League fra Eugene