Hopp til innhold

Null poeng og nedrykksplass for Bakke: – Jeg er ganske mør

Vålerenga ligger på direkte nedrykk i Eliteserien etter å ha tapt mot Sandefjord på overtid. Geir Bakke står med null poeng så langt som Vålerenga-trener.

Eliteserien i fotball 2023: Vålerenga - Sandefjord

MØR: Geir Bakke kjenner at den tøffe starten på Vålerenga-karrieren tar på.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Vålerenga er i skikkelige problemer. De har ikke vært i nærheten av det vi forventa før sesongstart, kommenterte TV 2-ekspert Jesper Mathisen da Sandefjord tok ledelsen 2–1.

Etter kampen fulgte han opp kritikken mot hovedstadslaget etter at begge lag hadde scoret ett mål hver i kampens siste fem minutter.

– Det er skikkelig krise. De må slå lagene bak seg skal de beholde plassen i Eliteserien. Det er ikke direkte urettferdig at de taper her i dag, slår Mathisen fast om Vålerenga.

Han spår at mye vil avgjøres i nærmeste fremtid for Oslo-laget.

Eliteserien i fotball 2023: Odd - Vålerenga (2-1)

TØFF START: Geir Bakke står med null poeng så langt som Vålerenga-trener.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

– Geir Bakke har en gigantisk jobb foran seg. Joacim Jonsson (sportssjef) må treffe på overgangene de neste ukene, det kan fort være forskjellen på om de er i Eliteserien eller Obos-ligaen neste sesong, tipper Mathisen.

– Per nå er vi i Obos-ligaen

Tapet var Vålerenga sitt syvende hjemmetap for sesongen.

Når vi slipper inn 3–2 er det tungt. Det er en mør gjeng der inne, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til NRK og viser mot garderoben.

Med 2–3 mot Sandefjord står Bakke nå med tre strake tap i sin karriere som Vålerenga-trener.

– Jeg er ganske mør jeg også akkurat nå. Det kommer alltid en ny ball og det er alltid en jobb å gjøre. Det er begrensa hvor lenge man kan synes synd på seg selv og føle at verden er urettferdig. Man må bare opp i ringa så fort som mulig igjen, fortsetter Bakke.

– Per nå er vi i Obos-ligaen i 2024. Vi skjønner det, men sesongen er ikke over og den neste halvparten står igjen. Den må vi angripe nå, følger han opp.

Dramatisk avslutning

Hjemmesupporterne jublet for poengdeling da Petter Strand viste frem fotballkunst på høyt nivå like før slutt. Magnus Riisnæs chippet ballen inn igjen i boksen etter et hjørnespark og på bakerste stolpe brassesparket Strand inn utligningen.

Men Sandefjord var langt fra ferdig. Fire minutter inn i overtiden sto gjestene høyt etter en kontring og vant tilbake ballen.

Filip Ottosen chippet inn til Franklin Daddys Boy Nyenetue som ble matchvinner med et iskaldt hodestøt.

Eliteserien i fotball 2023: Vålerenga - Sandefjord

JUBEL: Sandefjord går forbi Vålerenga på tabellen med lørdagen seier.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Det var ekstremt deilig. Det var en veldig tøff kamp og det kunne gått begge veier. Heldigvis gikk det vår vei i dag, sier Nyenetue til NRK.

Seieren betyr at Sandefjord klatrer forbi Vålerenga på tabellen og opp på kvalifiseringsplassen.

– Den andre omgangen ble det drama og mye mål i. Når det ender godt for oss, er det utløsende. Men det er krevende når du holder på sånn. Det er sterkt å komme tilbake, sier Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard til NRK.

Les også TIL-treneren raser mot Glimt etter at Lasse Nordås fløy tilbake til Bodø

Eliteserien i fotball 2022: Tromsø-Aalesund 2-2.

Frisparkperle

Blåtrøyene var det beste laget i førsteomgang på hjemmebane, og tok en fullt fortjent ledelse med Seedy Jatta tidlig i andre omgang.

Det var første gang Oslo-laget ledet en kamp siden Geir Bakke tok over blåtrøyene, men gleden ble kortvarig.

Etter en drøy time banket gjestenes Filip Ottosen inn et frispark fra 20 meter. Vålerenga-keeper Magnus Sjøeng måtte fortvilet se ballen forsvinne opp i sitt høyre kryss.

Ti minutter senere ble alt verre for Vålerenga da Danilo Al-Saed plasserte ballen i mål fra utenfor boksen. Med ett mål til fra hvert av lagene endte kampen 3-2 til Sandefjord.

Sportsnyheter

Kastet ut av landslaget etter dette intervjuet – får støtte av norsk profil

Like etter at Josef Alami ble svensk mester i taekwondo gikk han hardt ut mot landslagsledelsen i et direktesendt intervju med SVT. Det fikk alvorlige konsekvenser.

Siste nytt

  • Ryerson hylles før storkamp: – Som en pitbull

    Komplimentene til Julian Ryerson satt løst da Borussia Dortmund-sjef Edin Terzic og Emre Can møtte pressen foran årets viktigste kamp mot Paris Saint-Germain.

    Onsdag spilles den første mesterligasemifinalen mot det franske storlaget. Den 27 år gamle lyngdølen er eneste gjenværende nordmann på herresiden i Champions League.

    – Han gjør jobben for laget og løser også trange situasjoner godt, sa Terzic.

    – Alle lag trenger en spiller som ham. Han sier ikke så mye og jobber bare hardt. Han er som en pitbull på banen, sa lagkamerat Emre Can. (NTB)

    Germany Soccer Bundesliga
    Foto: Sven Hoppe / AP
  • Trekker ikke Ingebrigtsen-boka: – Innholdet står seg

    Aschehoug gjør ingen endringer knyttet til salget av boka «Gjerts metode» etter at påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot Gjert Ingebrigtsen.

    Det bekrefter Jan Swensson, forlagssjef sakprosa på Aschehoug, til NRK.

    – Gjerts metode handler om trening, om sønnenes karrierer og om å prestere. Den handler om andre temaer enn det som er oppe i dag. Det foreligger ingen forhold som tilsier at vi skal trekke boka, skriver Swensson.

    Han legger til:

    – Innholdet i boka står seg uavhengig av det som nå har kommet fram.

    Gjert Ingebrigtsen ble mandag tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner. Han bestrider tiltalen.

    2k1aonjDqW0
    Foto: NTB
  • Filip Skari tatt ut på juniorlandslaget – går i mamma Bentes langrennsspor

    Filip Skari er én av fem løpere på herresiden som har fått plass på neste sesongs juniorlandslag i langrenn.

    Det er klart etter at Norges Skiforbund presenterte uttaket tirsdag.

    Skari-navnet klinger godt i langrennsøyemed. Bente Skari er en Norges store legender på kvinnesiden. Nå er sønnen Filip på vei opp og fram.

    Nittedal-løperen har fått plass på neste sesongs juniorlandslag sammen med Lars Heggen (Harestua), Mons Melbye (Årvoll), Halvor Kvennås (Byåsen) og Torjus Magnus Harbo (Fossum).

    På kvinnesiden består laget av Milla Grosberghaugen Andreassen (Bækkelaget), Hanna Engesæter Sørbye (Røa), Eline Klevberg Lerfall (Lånke), Johanne Bjugan (Leksdal) og Veronika Vikhamar Schuler (Heming).

    – Vi har tatt ut ti veldig spennende løpere. Vi har ekstremt mange dyktige juniorer i Norge, slik at et uttak som dette alltid vil være vanskelig. Resultater i junior-VM og Equinor norgescup sammenlagt er lagt til grunn for uttaket av årets Equinor juniorlandslag, sier landslagstrener Kristian Dahl. (NTB)

    Filip Skari
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal