Hopp til innhold

Utestengte Vylegzjanin: – Vi har ikke gjort noe galt

Maxim Vylegzjanin hevder de utestenge russerne er uskyldige, og trener videre som planlagt med mål om å delta i OL i Pyeongchang.

SOTSJI, RUSSLAND 20140223. Vinter OL, Olympiske leker i Sotsji 2014. Langrenn 50km menn. Cross count

I TRØBBEL: Her går Maxim Vylegzjanin (t.v.) og Aleksandr Legkov i mål foran Martin Johnsrud Sundby på femmila i Sotsji.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Jeg skal forberede dokumenter til CAS siden situasjonen er veldig uklar. De har overhodet ingen bevis. Vi har ikke gjort noe galt eller brutt noe reglement. Det finnes fortsatt en mulighet for å få delta i OL, og vi har troen på det, sier Vylegzjanin til nyhetsbyrået Tass.

Han er sammen med Alexej Petukhov, Jevgenija Sjapovalova og Julija Ivanova utestengt fra OL på livstid etter det IOC mener er brudd på dopingreglementet under lekene i Sotsji.

I tillegg får de fire resultatene fra OL på hjemmebane i 2014 strøket. Den samme straffen fikk også Jevgenij Belov og Aleksandr Legkov for en drøy uke siden.

– Det er vanskelig å velge ord. Jeg kan si mye på et veldig uanstendig språk, men jeg vil kjempe til siste slutt. Dette er en krig vi må vinne, skriver Alexej Petukhov på sin Instagram-profil.

Venter flere saker

Tidligere IOC-medlem Gerhard Heiberg kaller det både «leit» og «veldig bra» at de seks russerne nå straffes.

– Jeg håper dette går som et eksempel på at IOC har nulltoleranse for doping. Nå håper vi FIS følger etter, sier Heiberg til NRK.

– Frykter du flere liknende saker fremover?

– Ja. På den ene siden er det leit, men på den andre er det bra vi tar dem og utestenger dem.

Reporter: Gjermund Midtbø.

FIS skal nå avgjøre om de OL-utestengte russerne får delta i verdenscupåpningen, og sender de seks sakene videre til sitt dopingpanel for en ny, uavhengig behandling.

Det internasjonale skiforbundet understrekes at de vil gi utøverne rett til en grundig behandling og en personlig høring.

Putin avviser dopingprogram

President Vladimir Putin uttaler torsdag at det aldri har eksistert eller vil komme til å være et statlig sponset dopingprogram i russisk idrett.

– Det er det vi blir beskyldt for. Vi etterforsker og jobber med temaet, og vil fortsette med dette fremover, sier Putin ifølge Tass.

Det russiske skiforbundet har allerede varslet at det vil anke torsdagens avgjørelse.

– IOC bare spytter på oss og tror vi kan svelge det. Hvorfor avsier de disse kjennelsene uten bevis? uttaler visepresident Sergej Krjanin ifølge det russiske nyhetsbyrået R-sport.

– Det er veldig alvorlig, men kanskje ikke overraskende. Jeg tror vi får se flere som mister gull og blir utestengt fra OL, sier frilansjournalist Andreas Selliaas til NRK.

Siste nytt

  • Luton misset seiershattrick mot Everton

    Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

    I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

    Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

    Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

    UZxSU_N9CXo
    Foto: AP
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

    Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

    Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

    Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

    Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

    Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)

    x0J7YQ1S8hE
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal