NRK Meny
Normal

Utestengt i ett år for dommerangrep - frykter karrieren er over

Furuset-leder Anders Skaslien er redd Fredrik Løvdahl (20) vil legge skøytene på hylla etter å ha blitt utestengt i ett år for dommerangrep.

Dommerene er utsatt for nedskalling og slag i ishockey.

SE VIDEO: Denne videoen viser tumultene som oppsto under kampen mellom Bergen Ishockeyklubb og Furuset 9. februar. (Foto: Petter Solheim).

– Det å være ute av ishockeyen i ett år, er nesten det samme som å legge skøytene på hylla. Vi er redd for at karrieren er over, sier sportslig leder i Furuset, Anders Skaslien, til NRK.no.

Løvdahl ble først straffet med fem kampers karantene i kampen mellom Bergen Ishockeyklubb og Furuset 9. februar.

Reagerer på avviket

Straffen ble imidlertid anket, og mandag bestemte appellutvalget at 20-åringen blir utestengt fra ishockey-konkurranser i ett år, skriver VG.

Skaslien understreker at han ikke har rukket å finlese dommen eller snakke med Fredrik Løvdahl, men han stiller seg undrende til at straffen er utvidet fra fem kamper til ett år.

– Vi reagerer på at det er et stort avvik fra dommen i dispilinær- til appellutalvaget. Her mener vi det er et forbedringspotensial, slik at straffene blir mer forutsigbare, sier Skaslien.

– Bør ikke dommerangrep slås hardt ned på?

– Jo, det skal ikke aksepteres. Men vi stiller oss som sagt undrende til det store avviket, sier Skaslien, og legger til:

– Vårt fokus nå vil være at Fredrik skal ønske å spille ishockey igjen når dommen er sonet.

Han opplyser at klubben foreløpig ønsker å skjerme Fredrik Løvdahl fra pressen.

Sammenlignet andre dommer

Leder i appellutvalget, Patrick John Maloney, utdyper domsavgjørelsen overfor VG.

– Vi har sett på fem tidligere avgjørelser fra domsutvalget i Norges Idrettsforbund der dommer er blitt angrepet for å vurdere vår sak. Karantenene som har blitt ilagt har vært mellom 18 måneder og to år, sier Maloney til avisen.

Løvdahl har i utgangspunktet ikke mulighet til å anke dommen, men 20-åringen kan ifølge Maloney sende den til Norges Ishockeyforbund (NIF) for å få vurdert saken der.

– Bra at sikkerheten blir tatt på alvor

Leder for Norges Ishockeydommerklubb, Øyvind Moltke-Hansen, er svært godt fornøyd med at apellutvalget har satt en strengere straff.

– Vi mener det er bra at dommernes sikkerhet blir tatt på alvor. Fysiske angrep mot funksjonærer skal slås hardt ned på, sier Moltke-Hansen til NRK.no.

– Vi er også fornøyde med at dommernes rapport ble tillagt større vekt, legger han til.

Anders Skaslien vet foreløpig ikke om Furuset vil ta dommen videre til NIF.

– Det er for tidlig å si ennå, sier Skaslien.

Siste nytt

 • Ruud klatrer på verdensrankingen

  Casper Ruud blir belønnet for storspillet under Båstad-turneringen på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Nordmannen klatrer seks trinn til 141.-plass. Ruud slo tidligere verdenstreer David Ferrer under turneringen i Sverige.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Diomande målløs innbytter i stortap

  Adama Diomandé startet på benken, men kom inn etter pause da Los Angeles FC tapte hele 1–5 mot Minnesota i MLS natt til mandag. Før Dio rakk å entre banen ledet Minnesota 3–1. Diomande har vært strålende for LAFC, og står med 9 mål på 9 kamper for klubben.

  MLS Crew Los Angeles FC Soccer
  Foto: Mark J. Terrill / AP
 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag