NRK Meny
Normal

Utestengt i ett år for dommerangrep - frykter karrieren er over

Furuset-leder Anders Skaslien er redd Fredrik Løvdahl (20) vil legge skøytene på hylla etter å ha blitt utestengt i ett år for dommerangrep.

Dommerene er utsatt for nedskalling og slag i ishockey.

SE VIDEO: Denne videoen viser tumultene som oppsto under kampen mellom Bergen Ishockeyklubb og Furuset 9. februar. (Foto: Petter Solheim).

– Det å være ute av ishockeyen i ett år, er nesten det samme som å legge skøytene på hylla. Vi er redd for at karrieren er over, sier sportslig leder i Furuset, Anders Skaslien, til NRK.no.

Løvdahl ble først straffet med fem kampers karantene i kampen mellom Bergen Ishockeyklubb og Furuset 9. februar.

Reagerer på avviket

Straffen ble imidlertid anket, og mandag bestemte appellutvalget at 20-åringen blir utestengt fra ishockey-konkurranser i ett år, skriver VG.

Skaslien understreker at han ikke har rukket å finlese dommen eller snakke med Fredrik Løvdahl, men han stiller seg undrende til at straffen er utvidet fra fem kamper til ett år.

– Vi reagerer på at det er et stort avvik fra dommen i dispilinær- til appellutalvaget. Her mener vi det er et forbedringspotensial, slik at straffene blir mer forutsigbare, sier Skaslien.

– Bør ikke dommerangrep slås hardt ned på?

– Jo, det skal ikke aksepteres. Men vi stiller oss som sagt undrende til det store avviket, sier Skaslien, og legger til:

– Vårt fokus nå vil være at Fredrik skal ønske å spille ishockey igjen når dommen er sonet.

Han opplyser at klubben foreløpig ønsker å skjerme Fredrik Løvdahl fra pressen.

Sammenlignet andre dommer

Leder i appellutvalget, Patrick John Maloney, utdyper domsavgjørelsen overfor VG.

– Vi har sett på fem tidligere avgjørelser fra domsutvalget i Norges Idrettsforbund der dommer er blitt angrepet for å vurdere vår sak. Karantenene som har blitt ilagt har vært mellom 18 måneder og to år, sier Maloney til avisen.

Løvdahl har i utgangspunktet ikke mulighet til å anke dommen, men 20-åringen kan ifølge Maloney sende den til Norges Ishockeyforbund (NIF) for å få vurdert saken der.

– Bra at sikkerheten blir tatt på alvor

Leder for Norges Ishockeydommerklubb, Øyvind Moltke-Hansen, er svært godt fornøyd med at apellutvalget har satt en strengere straff.

– Vi mener det er bra at dommernes sikkerhet blir tatt på alvor. Fysiske angrep mot funksjonærer skal slås hardt ned på, sier Moltke-Hansen til NRK.no.

– Vi er også fornøyde med at dommernes rapport ble tillagt større vekt, legger han til.

Anders Skaslien vet foreløpig ikke om Furuset vil ta dommen videre til NIF.

– Det er for tidlig å si ennå, sier Skaslien.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal