Anker dom etter hockeyvold: – Slike hendelser vil vi ikke ha i norsk hockey

Styret i Ishockeyforbundet anker omstridt dom for vold mot to hockeydommere. – Fem kampers karantene er for lite, mener de.

Dommerene er utsatt for nedskalling og slag i ishockey.

– Vi hadde et konstruktivt møte der vi ble enige om at denne dommen skal ankes til appellutvalget, sier leder for Norges Ishockeydommerklubb, Øyvind Moltke-Hansen. til NRK.

Det var i 1. divisjonskampen mellom Bergen Ishockeyklubb og Furuset 9. februar at spilleren Fredrik Løvdahl (20) skal ha gått til angrep på dommerne.

Dommerne hevder at spilleren slo ned linjedommer Rune Haagensen og skallet ned hoveddommer Ole-Christian Bordvik.

Han skal angivelig også ha framsatt drapstrusler.

– Viktig at det tas på alvor

Domsutvalget fant det imidlertid ikke bevist at hendelsene hadde funnet sted, og Furuset-spilleren slapp unna med fem kampers karantene (pluss fire kamper betinget).

Det fikk representanter for dommerstanden til å reagere sterkt.

Mandag ettermiddag ble saken derfor behandlet under et møte mellom dommerforeningene og forbundsstyret.

Der ble det vedtatt å levere en anke til appellutvalget på dommen.

– Det er veldig bra, det var det vi ønsket å oppnå. Slike hendelser vil vi ikke ha i norsk hockey, og vi synes derfor det er viktig at saken tas på alvor, sier Øyvind Moltke-Hansen.

– Ønsker ikke slike episoder

Generalsekretær i Ishockeyforbundet, Jon Haukeland, er glad for at saken vurderes på nytt.

– Vi mener det er viktig at hendelsen får et mest mulig korrekt utfall. Det tror vi at vi gjør ved at to uavhengige instanser får vurdere det som skjedde, kommenterer overfor NRK.

Sportslig leder i Furuset, Anders Skaslien, synes også det er fint at saken behandles på nytt.

– Det var ikke akkurat uventet, men vi ønsker ikke slike episoder i norsk ishockey, og vil støtte oss til den konklusjonen som apellutvalget kommer frem til, sier han.

Ser ikke hele situasjonen

Skaslien har sett video av hendelsen i kampen, men ønsker ikke å kommentere straffen på fem kampers karantene.

– Jeg ser ikke hele innledningen til situasjonen. Jeg ser at dommer griper rundt spiller og holder spiller nede, og det er åpenbart en grunn til det. Men her er det sannsynligvis andre som har kommet med detaljer som har gjort at domsutvalget har satt den straffen de har gjort, sier han.

.

Premier League - Fulham v Manchester City

Haaland med monsterbom i storseier: – Tror ikke det man ser

Manchester City satt igjen på cruise-kontrollen da de tok over tabelltoppen med to kamper igjen å spille. Erling Braut Haaland gikk målløs av banen.

• Viktig Pellegrino-scoring da Earthquakes snudde til seier

Amahl Pellegrino scoret det første målet for San Jose Earthquakes da de snudde 0-2 til 3-2-seier borte mot Colorado Rapids i MLS.

Det var en særs viktig trepoenger for San Jose, som kjemper i bunnen av MLS' Western Conference. Laget har bare tatt ti poeng på tolv kamper og ligner ikke en sluttspillkandidat. (NTB)

Amahl Pellegrino i San Jose Earthquakes.
  • Norge rystet Tsjekkia i hockey-VM - vertnasjonen snudde til seier

Norge rystet vertsnasjon Tsjekkia og ledet 3-1 i ishockey-VM, men storfavorittene vant til slutt 6-3.

Noah Steen satte 2-1 i Norges favør da de var i undertall i første periode. Ikke nok med det, like etterpå putta Eirik Salsten på til 3-1.

– Hva er det som skjer her, da? Er det riktig det vi ser på, Eskil?, utbrøt Jørgen Klem, Viaplay kommentator.

– Det er lekestue. Norge leder 3-1 mot Tsjekkia, fortsatte han.

Men så reduserte vertsnasjonen like etter og i andre periode stod lagene etterhvert likt.

I tredje periode var Tsjekka tilbake i føringen for andre gang i kampen. Norge var også nok en gang i undertall da Mats Zuccarello fikk en utvisning.

Vertnasjonen vant til slutt 6-3. Norge møter Finland i sin tredje VM-kamp på mandag.

Norge-jubel mot Tsjekkia
  • Selvkritisk Carlsen tapte terreng i Polen – så avanserte han i Champions Chess Tour

Magnus Carlsen er fortsatt med i kampen om seieren i Grand Chess Tour Polen. Og digitalt er han videre i Champions Chess Tour.

Etter lørdagens lynsjakkpartier står Carlsen med 18 poeng totalt i Grand Chess Tour i Warszawa. Wei hentet 7,5 av 8 poeng og står med 20,5.

Senere logget han seg på Champions Chess Tour og slo Denis Lazavik 2-1 etter to ganger remis før en seier.

På lynsjakkrankingen falt nordmannen ned fra 1.-plass. Den toppes nå av amerikanske Hikaru Nakamura. (NTB)