Hopp til innhold

Ustjugov med medie-boikott –​​​​​​​ treneren varsler alvorsprat

TOBLACH/OSLO (NRK) Sergej Ustjugov var råsterk på Tour de Skis andre etappe og innkasserte sesongens første seier i verdenscupen. Etterpå ville ikke den «russiske bjørnen» snakke med noen.

Krüger og Ustjugov

GLAD - MEN DROPPET PRESSET: Sergej Ustjugov poserer for fotografene etter rennet i Italia søndag. Simen Hegstad Krüger var også fornøyd med sin andreplass.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Pressen på plass i italienske Dobbiaco fikk pent beskjed av en representant fra det russiske skiforbundet at Ustjugov ikke kom til å snakke med noen etter seieren på 15 kilometer intervallstart i fristil.

Den presseansvarlige, som ikke ville fortelle sitt navn, varslet faktisk at den russiske skistjernen ikke kom til å snakke med pressen frem til VM i Seefeld som begynner i slutten av februar. Deretter justerte han uttalelsen og sa Ustjugov kanskje kom til å «si noe senere».

– Jeg liker det ikke

Ustjugov

I LEDERSTOLEN: Sergej Ustjugov, her under rennet der han ledet fra han gikk i mål - til slutt.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

At Ustjugov nektet å snakke med pressen, falt ikke i god jord hos hans tyske trener Markus Cramer.

– Jeg liker det ikke. Men på dette feltet er han veldig klar. Han sa han ville gå seg ned i 30 minutter. Så skal vi rett på hotellet, spise og så reise til neste destinasjon, sier Cramer.

Han understreker at det er viktig at utøverne snakker etter renn. Cramer unnskylder Ustjugov litt, ettersom han angivelig skal være spesiell på det området som handler om media.

Varsler prat med skipresidenten

Den tyske treneren sier deretter at han kommer til å legge press på Ustjugov – og hevder, selv om det igjen er drama i kulissene i forbindelse med WADAs tilgang til det såkalte Moskva-laboratoriet, at Ustjugovs pressenekt kommer av sportslige grunner.

Ustjugov

TRENER: Markus Cramer, her fra et renn tidligere denne sesongen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Deretter sier Cramer at Ustjugov før Tour de Ski overfor Russlands mektige skipresident, Jelena Välbe, uttalte at han ikke liker å snakke med mediene.

– På en side er hun (Välbe) veldig glad for seieren. På den andre siden kommer hun også til å si til ham at han må endre tankesettet sitt med tanke på media, sier Cramer, og påpeker at medieoppmerksomhet er viktig med tanke på russernes egne sponsorer.

Renndirektør i FIS (Det internasjonale skiforbundet), Pierre Mignerrey, sier til NRK at den russiske skistjernen ikke kommer til å få noen bot for hendelsen.

Det var for øvrig Ustjugovs første seier i årets sesong etter å ha slitt med brudd i fingeren.

– Godt med pallen

Det ble totalt sett en drømmedag sett med russiske øyne på Tour de Skis andre etappe. Ustjugov vant, Simen Hegstad Krüger ble nummer to, mens Aleksandr Bolsjunov tok tredjeplassen.

Andrej Melnitsjenko ble nummer fire og Didrik Tønseth fem. Martin Johnsrud Sundby nummer ti og Johannes Høsflot Klæbo 12, for å nevne noen.

Krüger

DAGENS MANN SETT MED NORSKE ØYNE: Simen Hegstad Krüger leverte et pall-løp. Han var strålende fornøyd med det.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det var bra det her. Det er godt å endelig komme opp på pallen igjen. Det har vært en litt trå start på sesongen, så det smakte godt med andreplass i dag. Ustjugov var fryktelig sterk i dag, og det var ikke så mye å gjøre med han, sier Simen Hegstad Krüger til NRK.

I sammendraget er det nå Bolsjunov som leder. Ustjugov følger seks sekunder bak på en andreplass, mens Johannes Høsflot Klæbo er beste norske på en tredjeplass, 10,3 sekunder bak Bolsjunov med fem etapper igjen.

Simen Hegstad Krüger og Emil Iversen er nummer fire og fem i sammendraget, 30 og 38 sekunder bak den ledende russeren .

– Kjedelig

De andre norske klarte ikke å prestere opp mot det som ble forventet. Både Martin Johnsrud Sundby, og Sjur Røthe var det knyttet høye forventninger til i dag.

– Det blir en resultatmessig nedtur i forhold til hva jeg drømmer om og håper på før dagen. Det er alltid kjedelig å oppsummere dårlige skirenn, og det må jeg dessverre gjøre nå. Det er dritkjedelig å få dårlige resultater selvfølgelig. Spesielt i en tour, sier Martin Johnsrud Sundby.

Sammenlagt liste Tour de Ski, herreklassen, etter to etapper:

1. Aleksander Bolsjunov, Russland: 32:29,0
2. Sergej Ustjugov, Russland: +6,0
3. Johannes Høsflot Klæbo, Norge: +10,3
4. Simen Hegstad Krüger, Norge: +30,5
5. Emil Iversen, Norge: +38,1
6. Sindre Bjørnestad Skar, Norge: +45,1
7. Finn-Hågen Krogh, Norge: +50,0
8. Andrej Melnitsjenko, Russland: +55,0
9. Didrik Tønseth, Norge: +58,7
10. Calle Halfvarsson, Sverige: +59,1

Øvrige norske:

14. Martin Johnsrud Sundby, Norge: +1:13,7
23. Sjur Røthe, Norge: +1:28,3
26. Hans Christer Holund, Norge: +1:33,0
66. Eirik Brandsdal, Norge: +2:48,4

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal