Hopp til innhold

Ustjugov med medie-boikott –​​​​​​​ treneren varsler alvorsprat

TOBLACH/OSLO (NRK) Sergej Ustjugov var råsterk på Tour de Skis andre etappe og innkasserte sesongens første seier i verdenscupen. Etterpå ville ikke den «russiske bjørnen» snakke med noen.

Krüger og Ustjugov

GLAD - MEN DROPPET PRESSET: Sergej Ustjugov poserer for fotografene etter rennet i Italia søndag. Simen Hegstad Krüger var også fornøyd med sin andreplass.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Pressen på plass i italienske Dobbiaco fikk pent beskjed av en representant fra det russiske skiforbundet at Ustjugov ikke kom til å snakke med noen etter seieren på 15 kilometer intervallstart i fristil.

Den presseansvarlige, som ikke ville fortelle sitt navn, varslet faktisk at den russiske skistjernen ikke kom til å snakke med pressen frem til VM i Seefeld som begynner i slutten av februar. Deretter justerte han uttalelsen og sa Ustjugov kanskje kom til å «si noe senere».

– Jeg liker det ikke

Ustjugov

I LEDERSTOLEN: Sergej Ustjugov, her under rennet der han ledet fra han gikk i mål - til slutt.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

At Ustjugov nektet å snakke med pressen, falt ikke i god jord hos hans tyske trener Markus Cramer.

– Jeg liker det ikke. Men på dette feltet er han veldig klar. Han sa han ville gå seg ned i 30 minutter. Så skal vi rett på hotellet, spise og så reise til neste destinasjon, sier Cramer.

Han understreker at det er viktig at utøverne snakker etter renn. Cramer unnskylder Ustjugov litt, ettersom han angivelig skal være spesiell på det området som handler om media.

Varsler prat med skipresidenten

Den tyske treneren sier deretter at han kommer til å legge press på Ustjugov – og hevder, selv om det igjen er drama i kulissene i forbindelse med WADAs tilgang til det såkalte Moskva-laboratoriet, at Ustjugovs pressenekt kommer av sportslige grunner.

Ustjugov

TRENER: Markus Cramer, her fra et renn tidligere denne sesongen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Deretter sier Cramer at Ustjugov før Tour de Ski overfor Russlands mektige skipresident, Jelena Välbe, uttalte at han ikke liker å snakke med mediene.

– På en side er hun (Välbe) veldig glad for seieren. På den andre siden kommer hun også til å si til ham at han må endre tankesettet sitt med tanke på media, sier Cramer, og påpeker at medieoppmerksomhet er viktig med tanke på russernes egne sponsorer.

Renndirektør i FIS (Det internasjonale skiforbundet), Pierre Mignerrey, sier til NRK at den russiske skistjernen ikke kommer til å få noen bot for hendelsen.

Det var for øvrig Ustjugovs første seier i årets sesong etter å ha slitt med brudd i fingeren.

– Godt med pallen

Det ble totalt sett en drømmedag sett med russiske øyne på Tour de Skis andre etappe. Ustjugov vant, Simen Hegstad Krüger ble nummer to, mens Aleksandr Bolsjunov tok tredjeplassen.

Andrej Melnitsjenko ble nummer fire og Didrik Tønseth fem. Martin Johnsrud Sundby nummer ti og Johannes Høsflot Klæbo 12, for å nevne noen.

Krüger

DAGENS MANN SETT MED NORSKE ØYNE: Simen Hegstad Krüger leverte et pall-løp. Han var strålende fornøyd med det.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det var bra det her. Det er godt å endelig komme opp på pallen igjen. Det har vært en litt trå start på sesongen, så det smakte godt med andreplass i dag. Ustjugov var fryktelig sterk i dag, og det var ikke så mye å gjøre med han, sier Simen Hegstad Krüger til NRK.

I sammendraget er det nå Bolsjunov som leder. Ustjugov følger seks sekunder bak på en andreplass, mens Johannes Høsflot Klæbo er beste norske på en tredjeplass, 10,3 sekunder bak Bolsjunov med fem etapper igjen.

Simen Hegstad Krüger og Emil Iversen er nummer fire og fem i sammendraget, 30 og 38 sekunder bak den ledende russeren .

– Kjedelig

De andre norske klarte ikke å prestere opp mot det som ble forventet. Både Martin Johnsrud Sundby, og Sjur Røthe var det knyttet høye forventninger til i dag.

– Det blir en resultatmessig nedtur i forhold til hva jeg drømmer om og håper på før dagen. Det er alltid kjedelig å oppsummere dårlige skirenn, og det må jeg dessverre gjøre nå. Det er dritkjedelig å få dårlige resultater selvfølgelig. Spesielt i en tour, sier Martin Johnsrud Sundby.

Sammenlagt liste Tour de Ski, herreklassen, etter to etapper:

1. Aleksander Bolsjunov, Russland: 32:29,0
2. Sergej Ustjugov, Russland: +6,0
3. Johannes Høsflot Klæbo, Norge: +10,3
4. Simen Hegstad Krüger, Norge: +30,5
5. Emil Iversen, Norge: +38,1
6. Sindre Bjørnestad Skar, Norge: +45,1
7. Finn-Hågen Krogh, Norge: +50,0
8. Andrej Melnitsjenko, Russland: +55,0
9. Didrik Tønseth, Norge: +58,7
10. Calle Halfvarsson, Sverige: +59,1

Øvrige norske:

14. Martin Johnsrud Sundby, Norge: +1:13,7
23. Sjur Røthe, Norge: +1:28,3
26. Hans Christer Holund, Norge: +1:33,0
66. Eirik Brandsdal, Norge: +2:48,4

Sportsnyheter

Charlotte Dujardin

Mister OL etter hesteskandale: – Jeg skammer meg

Storbritannias mest meritterte rytter trekker seg fra OL i Paris. Presidenten i Norges Rytterforbund mener det viser hvor viktig hestevelferd er i idretten.

Jostein Gundersen ligger nede etter skade

Reagerer kraftig på manglande regelverk: – Sjokkerande

Eliteserielege blei tatt fullstendig på senga av Noregs Fotballforbund (NFF) sin konklusjon som blei publisert laurdag. Nå tar NFF grep.

Amalie Iuel utfordret Henriette Jæger til duell.

Iuel utfordra Jæger til duell: – Å tape mot Amalie er noko av det verste

Henriette Jæger blir sur av å tape, sjølv mot Amalie Iuel på trening. Det utnyttar trenarmamma Unn Merete for alt det er verd.

Siste nytt

 • Ruud-rival slipper operasjon

  Danskenes tennisyndling Holger Rune slipper å operere håndleddet, sier mor og manager Aneke Rune til Ekstra Bladet. Det gir håp om spill i OL for Casper Ruuds rival.

  Nye undersøkelser av hånden viser at det ikke er skade på noen leddbånd.

  – Skanningen viser likevel at det er en betennelse. Problemene oppsto allerede i mai, og det har ikke roet seg ennå, skriver Aneke Rune i en tekstmelding til Ekstra Bladet.

  Hun forteller videre at ATP-turneringene i Nord-Amerika, inkludert US Open, ikke er i fare. OL-spill kan imidlertid være risikabelt, opplyser Runes mor.

  (NTB)

  Germany Tennis Hamburg
  Foto: Frank Molter / AP
 • OL-klar polsk høydehopper suspendert for dopingbruk

  Den polske høydehopperen Norbert Kobielski er suspendert av Friidrettens Integritetsenhet (AUI) for brudd på dopingreglementet. 27-åringen ble nylig nummer seks i EM. Det skriver Aftonbladet.

  Kobielski har testet positivt på det forbudte stoffet pentedron, skriver AUI. Kobielski tok 6.-plassen i høydekonkurransen i Roma-EM i begynnelsen av juni. I tillegg har han bronse fra U23-EM tilbake i 2019.

  (NTB)

  ziT-9oR6Feo
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Nosa Dahl solgt til belgiske Mechelen

  Bodø/Glimt og Mechelen har kommet til enighet om en overgang for Petter Nosa Dahl (20).

  Det opplyser Glimt i egne mediekanaler. Nosa Dahl har bestått den medisinske testen hos sin nye klubb.

  Mandag kveld ble det klart at Glimt hadde avbrutt 20-åringens lån i KFUM Oslo. Der har han vært en sentral brikke for den nyopprykkede klubben fra hovedstaden.

  – KFUM fortjener en stor takk for måten de har utviklet Nosa på de siste månedene. Nå ønsker vi han lykke til i Belgia, sier sportslig administrativ leder i Bodø/Glimt, Håvard Sakariassen. (NTB)

  3nQXGwtpcm8
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal