NRK Meny
Normal

Usikkert om Rickardsson fortsetter karrieren etter krasjen

Den svenske langrennsløperen Daniel Rickardsson, som søndag ble påkjørt, er mindre skadet enn forventet. Men det er foreløpig usikkert om han fortsetter langrennskarrieren.

NORDIC-SKIING/ Rickardsson of Sweden

Den svenske langrennsløperen Daniel Rickardsson skadet kneet i en dramatisk påkjørsel søndag.

Foto: PETR JOSEK / Reuters

– Idretten kommer ikke først i denne situasjonen. Vi har ikke engang pratet om langrenn siden ulykken, sier Sveriges landslagstrener, Rikard Grip, til Aftonbladet.

Daniel Rickardsson, som vant OL-gull for Sverige under 4 x 10 km stafett i Vancouver i 2010, ble meid ned av en bobil søndag. En nær venn av Rickardsson omkom i ulykken.

Skadet i kneet

Det ble først meldt at langrennsløperen ble behandlet for lårbeinsbrudd, men nå forteller Per Andersson, Sveriges landslagslege, at han har pådratt seg en ligamentskade i kneet.

– Prognosen er ikke av alvorlig karakter, sier legen.

Men det er altså usikker hva som skjer videre med Rickardssons langrennskarriere. Ifølge avisen skal A-landslaget samles på treningsleir i Torsby i august. Rikard Grip sier det er tvilsomt om Rickardsson kommer til å delta.

– Vi tenker på Daniel og hans familie og kommer til å støtte dem så godt som mulig i denne triste situasjonen, sier langrennssjefen i det svenske skiforbundet, Johan Sares.

– Daniel er knust

Ulykken skjedde da Rickardsson hjalp en venn og noen familiemedlemmer som hadde punktert rett utenfor hjemstedet Iggesund.

Rickardsson og vennen ble så truffet av en bobil som ikke klarte å svinge unna.

– Daniel er helt knust. Han har mistet en nær venn. Det er forferdelig, sa langrennsløperens far, Jan Erik Rickardsson, til Aftonbladet mandag.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal