NRK Meny
Normal

Usikkert om Rickardsson fortsetter karrieren etter krasjen

Den svenske langrennsløperen Daniel Rickardsson, som søndag ble påkjørt, er mindre skadet enn forventet. Men det er foreløpig usikkert om han fortsetter langrennskarrieren.

NORDIC-SKIING/ Rickardsson of Sweden

Den svenske langrennsløperen Daniel Rickardsson skadet kneet i en dramatisk påkjørsel søndag.

Foto: PETR JOSEK / Reuters

– Idretten kommer ikke først i denne situasjonen. Vi har ikke engang pratet om langrenn siden ulykken, sier Sveriges landslagstrener, Rikard Grip, til Aftonbladet.

Daniel Rickardsson, som vant OL-gull for Sverige under 4 x 10 km stafett i Vancouver i 2010, ble meid ned av en bobil søndag. En nær venn av Rickardsson omkom i ulykken.

Skadet i kneet

Det ble først meldt at langrennsløperen ble behandlet for lårbeinsbrudd, men nå forteller Per Andersson, Sveriges landslagslege, at han har pådratt seg en ligamentskade i kneet.

– Prognosen er ikke av alvorlig karakter, sier legen.

Men det er altså usikker hva som skjer videre med Rickardssons langrennskarriere. Ifølge avisen skal A-landslaget samles på treningsleir i Torsby i august. Rikard Grip sier det er tvilsomt om Rickardsson kommer til å delta.

– Vi tenker på Daniel og hans familie og kommer til å støtte dem så godt som mulig i denne triste situasjonen, sier langrennssjefen i det svenske skiforbundet, Johan Sares.

– Daniel er knust

Ulykken skjedde da Rickardsson hjalp en venn og noen familiemedlemmer som hadde punktert rett utenfor hjemstedet Iggesund.

Rickardsson og vennen ble så truffet av en bobil som ikke klarte å svinge unna.

– Daniel er helt knust. Han har mistet en nær venn. Det er forferdelig, sa langrennsløperens far, Jan Erik Rickardsson, til Aftonbladet mandag.

Siste nytt

 • Fransk seier på 10. etappe

  Julian Alaphilippe gikk til topps på den 10. etappen i Tour de France. Franskmannen angrep på den nest siste stigningen, og sikret årets første franske seier. 26-åringen tok også over klatretrøyen. Det er hans første etappesier i Tour de France noensinne.

  Alaphillipe
  Foto: Philippe Lopez / AFP
 • Johansson slapp med skrekken

  Robert Johansson (28) slapp med skrekken då han fall på 126 meter under trening i polske Wisla tysdag.

  – Han er heldigvis ikkje skadd, berre skrubbsår på olbogen, seier landslagssjef Alexander Stöckl til NTB.

  RAW AIR finalen Vikersundbakken.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 10. etappe
Sport i dag