Hopp til innhold

Usikker fremtid for landslagssjefen: – Håper ikke han gjør noen dumme valg

OSLO/PARIS (NRK): Spillerne har en bønn til Christian Berge etter VM-sølvet, men landslagssjefen er taus om egen fremtid.

Christian Berge

VANSKELIG Å SVARE: Christian Berge synes det er vanskelig å svare på fremtiden nå. Espen Lie Hansen håper ikke landslagssjefen

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg håper ikke han gjør noen dumme valg, sier Espen Lie Hansen til NRK.

Han er ettertraktet etter VM-sølvet med Norge.

Håndballverden har sett hva Christian Berge har utrettet med det norske håndballandslaget.

– Vanskelig å svare på

Selv om landslagssjefen har kontrakt ut OL 2020 er det interesse for treneren. Ifølge VG har det vært kontakt mellom Berge og hans gamle klubb, tyske Flensburg-Handewitt.

Selv har han ikke tenkt mye på hva fremtiden bringer.

Christian Berge

ØNSKET: Spillerne trives under landslagssjef Christian Berge.

Foto: Philippe Desmazes / AFP

– Det er vanskelig å svare på det nå, forteller Berge til NRK.

Det er ingen tvil om at han liker å arbeide med spillerne og trives godt i jobben, selv om det blir mye reising i løpet av året for å følge opp spillerne. Det har vært en utrolig og unik reise med håndballgutta.

– Det er fantastisk gode gutter å jobbe med. Vi har vært samlet siden 28. desember. Jeg har ikke én gang vært i dårlig humør, smiler Berge.

Kan ikke gi seg før laget står på toppen

Spillerne er klare i sin tale. De ønsker å jobbe med Berge i tiden fremover og skape en ny æra. Espen Lie Hansen hyller treneren etter medaljen.

– Han betyr veldig mye. Han er en del av grunnen til at vi kanskje står her. Det var Robert Hedin som startet hele greia. Så har Berge tatt over og han har gjort det bra. Han har lagt det ekstra i laget og det blir medalje av det, forteller Hansen.

Sander Sagosen mener sjefen ikke kan gi seg nå. I alle fall ikke før de står helt øverst på pallen.

– Vi håper dette har gitt mersmak nå. Han kan ikke gi seg med et sølv. Han trives vel i Norge slik at han må bare fortsette her, forteller Norges playmaker til NRK.

Men landslagssjefen vil ikke innfri spillernes ønske, i alle fall helt enda.

– Jeg må få komme meg hjem å la det synke inn litt, men jeg synes det er artig å jobbe med dem, avslutter Berge.

Siste nytt

 • Blakstad fra City til Häcken – lånes ut fram til VM

  Julie Blakstad (21) reiser på et korttidsopphold til Häcken og svensk fotball. Manchester City-proffen blir der inntil sommerens VM-pause.

  Göteborg-klubben bekreftet låneovergangen fredag kveld. Blakstad har vært en del av City-stallen siden januar i fjor.

  – Jeg håper å kunne bidra til at Häcken blir et topplag i ligaen. Slik jeg ser det, har klubben et stort potensial. Jeg tror ikke nivåforskjellen blir så stor, sier hun i en uttalelse.

  Blakstad har ikke fått mye spilletid i City denne sesongen. Oppholdet i Häcken er ment å gi henne god kamptrening foran sommerens VM-sluttspill med Norge.

  – Å få være med i VM betyr mye for meg. Det er viktig å få spilletid før mesterskapet og komme i form til turneringen. Det føles veldig bra at vi fikk til denne løsningen, sier 21-åringen.

  Da midtbanespilleren ble solgt fra Rosenborg for litt over ett år siden, ble det omtalt som tidenes største overgang fra norsk kvinnefotball.

  (©NTB)

  Julie Blakstad i Manchester
  Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK
 • Aursnes' trener fikk ny kontrakt etter ni måneder

  Roger Schmidt (56) nyter kjempesuksess i sin første sesong som Benfica-trener. Fredag forlenget han avtalen med Lisboa-klubben til sommeren 2026.

  Tyskeren har mye av æren for at Benfica er blitt blant Europas mest underholdende lag. Kun to tap på 43 kamper er fasiten så langt.

  Med slike resultater nøler ikke Benfica-ledelsen med å plusse på to år til på trenerkontrakten.

  I den portugisisk ligaen topper hovedstadsklubben ti poeng foran toeren Porto, og i Champions League er de klare for kvartfinalespill mot italienske Inter. Drømmen om å gjøre noe virkelig stort i den gjeveste europacupen lever.

  Fredrik Aursnes har under Schmidt fått en nøkkelrolle på Benficas midtbane.

  (©NTB)

  Roger Schmidt og Aursnes
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Tromsø forsterket med Viking-angriper

  Mai Traore (23) lånes ut til Tromsø fra Viking ut årets sesong med opsjon på forlengelse.

  Den guineanske angriperen har de siste månedene vært på utlån i OH Leuven i belgisk fotball. Avtalen varte egentlig til i sommer, men nå vender Traore i stedet nordover, skriver NTB.

  – Vi ser fram til å få Traore med på laget. Han er en spennende angrepsspiller som vi har fulgt over lengre tid, og som vi har stor tro på i sesongen som kommer, sier Tromsøs sportssjef Lars Petter Kræmer-Andressen i en uttalelse på klubbens hjemmeside.

  Mai Traore
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste