Hopp til innhold

United-sjefen innrømmer: – Du så at flere var nervøse

Manchester United-manager Casey Stoney hadde lave forventninger til eget lag mot Vålerenga, og erkjenner at hun har mye å jobbe med.

Casey Stoney, manchester united damer

IKKE FORNØYD: Casey Stoney hadde mye å rette på etter 1–4 mot Vålerenga.

Foto: Arne K. Huse / NRK

Manchester Uniteds manager så laget tape 1–4 mot et sprudlende Vålerenga. Nesten halvannen time etter kampslutt kom hun vandrende ut av garderoben. Da hadde hun allerede funnet svar.

– Jeg er glad for at vi tapte. For det viser at vi har mye igjen å jobbe med. Vi er tidlig i oppkjøringen, mens de er midt i sesongen, sier Stoney til NRK etter kampen.

Flytter inn i klubbens storstue

Hun har mye å jobbe med fram til serieåpningen i september, og det blir en sesongstart for historiebøkene. Manchester United gjester byrival Manchester City på deres hjemmebane, Etihad Stadium. Damene spiller vanligvis på en mindre stadion ved siden av, men serieåpningen er flyttet til klubbens storstue.

Premier League - Manchester City v Leicester City

STOR: Manchester Citys hjemmebane tar nesten 55 000.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Flyttingen i september lar seg gjøre fordi herrelaget har landslagspause.

Det blir uvant kost for Uniteds spillere, som hittil i klubbens drøyt ett år lange historie har spilt på en treningsbane. Neste sesong flyttes de til Leigh Sports Village, som tar 12 000 tilskuere.

– Den (kampen mot Manchester City) er enorm. Det er et derby med mye fans, og City er et av topplagene. Det blir en kjempetest for oss som et lag, forteller hun.

Også Chelsea slipper til sitt damelag, med tre norske spillere i troppen, på deres stadion når de møter Tottenham i serieåpningen 8. september.

– En stor mulighet

Stamford Bridge tar drøyt 40 000, mens Citys hjemmebane har en kapasitet på nesten 55 000 tilskuere. Nettopp derfor ønsket United-sjefen å spille mot Vålerenga onsdag.

– Det er derfor vi kom hit. Dette var en stor mulighet for oss. Det var fint å spille for så mange, og du så at flere var nervøse. Vi var ikke helt vant til kunstgress heller, så de lærte oss ei lekse, sier Stoney.

– Jeg er så spent på det. Det blir til og med flere enn det var her i dag. Det er ikke mange ganger i livet du får oppleve. Jeg har aldri spilt på en så stor stadion, sier Leah Galton til NRK.

Leah Galton under vennskapskampen Vålerenga Fotball Damer - Manchester United

NY OPPLEVELSE: Leah Galton merket de 7142 tilskuerne på tribunen mot Vålerenga.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Nye spillere

Manchester Uniteds damelag ble stiftet så sent som i mai 2018. Klubben startet på nivå to i England, men rykket opp på første forsøk.

Foran årets sesong har de forsterket laget, blant annet med Abbie McManus og Jackie Groenen, som begge spilte VM. Ingen av dem var med i kampen mot Vålerenga.

– Jeg vil ikke slippe dem til så tidlig, de kom tilbake fra VM på mandag, forklarer Stoney.

VIDEO: Se Vålerengas 1-0-mål her. Bilder med tillatelse fra TV 2.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal