Vålerengas VM-stjerne rystet Manchester United: Fra VM-tårer til hat trick-helt

VM endte i tårer for Ajara Njoya og Kamerun. Mot Manchester United var hun banens klart beste, og leverte tre scoringer da Vålerenga vant 4–1.

PERLESCORING: Ajara seter inn 2–0 for Vålerenga.

– Det her var over all forventning! Og det var fantastisk å spille foran så mange. At vi spiller så bra på en sånn dag er helt fantastisk, sier Vålerengas Guro Pettersen med et gigantisk glis rundt munnen.

Hun fikk se lagvenninnen herje med United-forsvaret.

Ajara var eneste VM-spiller på banen onsdag; Manchester United lot sine VM-spillere hvile. Både Alex Greenwood, Abbie McManus og Jackie Groenen så kampen fra VIP-tribunen. Der satt de godt innpakket i blå overtrekksjakker i den norske sommervarmen.

Uniteds stjerner likte neppe det de så på kunstgressmatta på Valle i Oslo.

Pangstart

Vålerenga tok ledelsen før det var spilt fem minutter. Manchester Uniteds keeper Emily Ramsey gjorde en fryktelig tabbe. Jenna May Dear skjøt fra omtrent 20 meter, og Ramsey så ut til å fange ballen greit. I stedet glapp hun ballen bak seg.

TABBE: Emily Ramsey glipper ballen i eget mål.

– Vi spilte med en ung keeper, og hun gjorde en stor feil. Men hun reiste seg igjen, og det viser at vi kan stole på henne framover, sier Casey Stoney til NRK etter kampen.

Fem minutter senere doblet VIF ledelsen. Venstrekant Rikke Madsen kriget til seg ballen i feltet, og serverte Ajara Njoya. Vålerengas VM-spiller viste klasse da hun hamret ballen i nettaket.

Det smakte godt for Vålerengas nummer 33. Hun jublet vilt sammen med lagvenninnene, som virkelig rystet et svakt United-lag i åpningen.

Men «de røde djevlene», kledd i gull for anledningen, slo tilbake. 25 minutter var spilt da Guro Pettersen måtte gi retur på et skudd. Returen endte i beina på Jessica Sigsworth, som trillet ballen enkelt i det tomme buret bak en sprellende Pettersen.

Ajara igjen

Etter 63 minutter tok Ajara på seg danseskoene i Manchester Uniteds 16-meter. Etter en liten piruett var hun helt alene i boksen, og hun trillet inn 3–1.

Med et kvarter igjen å spille puttet hun nummer tre for dagen. Rikke Madsen gjorde en enorm jobb på venstrekanten, og forsøkte en avslutning. Keeper Ramsey fikk bare slått ballen ut i feltet, og der var selvfølgelig Ajara klar med skuddfoten.

Ajara Kamerun

TRIST: EN fortvilet Ajara er uenig i at målet skulle annulleres.

Foto: Bernadett Szabo / Reuters

Det var nok et lite plaster på VM-såret. Ajara og Kamerun tapte mot England i åttedelsfinalen i VM, og Ajara løp gråtende rundt på banen da målet hennes ble annullert av VAR.

– For meg var det en liten revansj, det var godt å score mot dem siden vi tapte mot England, sier Ajara til NRK.

Ingen rekord

Det var forventninger om publikumsrekord på Valle onsdag, men rekorden fra 2006 står fortsatt.

Både hjemme- og bortelaget fikk solid støtte fra tribunen i Oslo, men «bare» 7124 tilskuere møtte opp for å se kampen. Cupfinalen mellom Asker og Røa i 2006 (8856 tilskuere) blir stående som publikumsrekord.

Likevel var spillerne fornøyde.

– Det var fantastisk å spille foran så mange, sier Guro Pettersen.

Vålerenga Fotball Damer - Manchester United Women

INGEN REKORD: Det var flere ledige seter på stadion.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Siste nytt

 • Haaland skadefri og kampklar

  Erling Braut Haaland måtte melde forfall til landslagets EM-kvalifiseringskamper mot Spania og Romania, men er nå kvitt hofteskaden han slet med.

  Ifølge den østerrikske avisen Salzburg Nachrichten deltok nordmannen på hele onsdagens trening med Salzburg, og han meldes spilleklar til lørdagens seriemøte med Sturm Graz.

  Haaland topper toppscorerlisten i den østerrikske toppserien med elleve fulltreffere så langt denne sesongen.

  I neste uke kommer Napoli på besøk til Salzburg i det som blir en toppkamp i mesterligaens gruppe E.

  Fotball, A-landslaget menn
  Foto: Tom Hansen / Tom Hansen
 • Hovland slettet 36 år gammel rekord

  Viktor Hovland gikk første runde i PGA-turneringen i Jeju Island på 69 slag. Det var nordmannens 18. runde i touren på rad på 60-tallet, noe som er PGA-rekord. Før torsdagens turneringsstart i Sør-Korea hadde det norske golfesset spilt 17 runder på rad på PGA-touren på 60-tallet. Med sin 69-runde torsdag økte han rekken til 18, noe ingen andre spillere har klart siden statistikken ble offisiell i 1983.

  Før turneringen delte Hovland rekorden med amerikanske Bob Estes som hadde 17 runder på rad i 2001. Nå troner den norske 22-åringen alene øverst på listen.(NTB)

  Viktor Hovland
  Foto: Steve Helber / AP
 • Bokser død fire dager etter kamp

  Den 27 år gamle bokseren Patrick Day (til høyre på bildet) døde onsdag, fire dager etter at han ble slått ut i tiende runde i en kamp i Chicago.

  Den amerikanske bokseren ble lørdag kveld slått ut i tiende runde i en kamp mot den tidligere olympiske bokseren Charles Conwell i Wintrust Arena i Chicago. Slaget som sendte Day i kanvasen, var så hardt at han etterpå fikk konstatert hjerneskade.

  Day ble lagt i kunstig koma, men livet sto ikke til å redde. Etter fire dager døde bokseren på sykehus.

  I et følelsesladd brev skrev motstanderen Conwell (21) at han aldri mente at noe slikt skulle skje.

  – Alt jeg ville var å vinne. Hvis jeg kunne tatt det tilbake, ville jeg gjort det. Ingen fortjener noe slikt, sto det i brevet som er gjengitt av BBC. (NTB)

  Bokser Patrick Day, til høyre
  Foto: Frank Franklin II / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal