Ungarsk fotball

 • Nguen-dobbel sikra ny siger

  Tokmac Nguen scora begge måla då Ferencvaros slo Mesökövezd-Zsory 2-1 i den ungarske ligaen i kveld.

  Den tidlegare Strømsgodset-spelaren har dermed scora 11 ligamål denne sesongen. Han scora også seks mål i meisterliga-kvalifiseringa, og eitt i meisterligaen.

  Fernecvaros er for lenge sidan ligameister i Ungarn, og er 20 poeng framfor Puskas Academy før siste runde. Det er tredje året på rad at Ferencvaros blir ungarsk meister.

  Tokmac Nguen for Ferencvaros
  Foto: Zsolt Szigetvary / AP
 • Tokmac sikret gull med scoring

  Tokmac Nguen scoret da Ferencváros slo Ujpest 3-0 i ungarsk eliteserie fotball tirsdag. Seieren betyr at Budapest-klubben er seriemester igjen, melder NTB. Scoringen var Tokmacs niende for sesongen, men den første på tre måneder. Den norske landslagsspilleren (debuterte under VM-kvalifiseringen i mars) scoret 2-0-målet i det 30. minutt.

  Tokmac Nguen
  Foto: Bernadett Szabo / Reuters
 • Tokmac Nguen med ekte hattrick

  Norske Tokmac Nguen har hatt en forrykende sesongstart for ungarske Ferencvaros. Fredag gjorde han hattrick på en halvtime da Paks ble slått 5-0. Ivorianske Franck Boli, med en fortid i Stabæk og Aalesund, scoret de to siste målene.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Andrew Milligan / AP
 • Fortsatt fotball i Ungarn

  Tokmac Nguen spilte hele kampen og noterte assist på det siste målet da Ferencvaros festet grepet om serieledelsen i ungarsk fotball med 5-0 over Kaposvár. Kampen ble spilt uten publikum, men Ungarn er blant de få europeiske landene der seriefotballen fortsatt ruller.

  Russia Soccer Europa League
  Foto: Pavel Golovkin / AP

Siste nytt

 • NFL-stjerne løp 100 meter på 10,36

  Det har vært enorm oppmerksomhet i USA knyttet til at NFL-stjernen DK Metcalf skulle stille på 100 meter i USATF Golden Games i California søndag kveld.

  Seattle Seahawks-spilleren fikk en god start, men klarte ikke å holde tempoet til sprintspesialistene mot slutten av løpet. 10,36 er hans nye, høyst respektable personlige rekord.

  Metcalf endte likevel sist i sin semifinale og fikk 15. beste tid av de 17 som startet. 10,21 hadde holdt til en plass i finalen, som går senere søndag kveld.

  DK Metcalf
  Foto: Stephen Brashear / AP
 • Arsenal sendte West Bromwich ned

  Med 3-1-seier sendte Arsenal bunnlaget West Bromwich ned til Championship neste sesong. Dette er første gang et lag rykker ned med Sam Allardyce ved roret. Seieren ble sikret uten Martin Ødegaard, som slet benken hele kampen.

  Etter en halvtime spilt kom det scoringer fra både Emile Smith Rowe og Nicolas Pépé på få minutter, og Arsenal gikk til pause med 2-0-ledelse.

  Matheus Pereira tente et lite håp for gjestene da han reduserte til 1-2 etter 67. minutter, men en scoring av Willian på overtid sørget for at det helt sikkert blir spill i divisjonen under Premier League for West Bromwich neste år.

  Premier League - Arsenal v West Bromwich Albion
  Foto: Richard Heathcote / Reuters
 • Uavgjort i storkampen

  Vålerenga og Rosenborg spilte søndag kveld 1-1 på Intility Arena i serieåpningen i Eliteserien.

  Vålerenga tok ledelsen 1-0 i første omgang etter et selvmål av Even Hovland, men Kristoffer Zachariassen utlignet like etter.

  Flere mål ble det ikke, til tross for at begge lag skapte flere store sjanser.

  Litt på grunn av marginer, litt på grunn av udyktighet, mest på grunn av flere glimrende involveringer av RBK-keeper André Hansen.

  – Det er utrolig at ikke Kjartansson scorer der, sa Eurosports ekspertkommentator Tor Ole Skullerud da VIF-spissen bommet fra fem meter i første omgang.

  Fem minutter før slutt ropte Rosenborg på straffe da ballen ble skutt opp i hånda på Ivan Näsberg innenfor sekstenmeteren, men dommer Tore Hansen vinket spillet videre. Spørsmålet er om Näsberg berørte ballen ved å gjøre kroppen unaturlig «større», da skal det ifølge regelverket blåses straffe.

  Fem minutter før slutt ropte Rosenborg på straffe da ballen ble skutt opp i hånda på Ivan Näsberg innenfor sekstenmeteren, men dommer Tore Hansen vinket spillet videre. Spørsmålet er om Näsberg berørte ballen ved å gjøre kroppen unaturlig «større», da skal det ifølge regelverket blåses straffe.

  – Jeg synes Hansen skal blåse på den, sa Tor Ole Skullerud da han fikk se reprisen.

  – Han stopper ballen med hånda. Fjerdedommeren sier han ikke er borti hånda, men det ser man. Da blir det en vurdering av handsregelen, sier RBK-trener Åge Hareide til Eurosport etter kampen.

  VIF-trener Dag-Eilev Fagermo var godt fornøyd med prestasjonen.

  – Det er et helt annen VIF-lag enn jeg debuterte med for et år siden. Men det er skuffende at vi ikke vinner, sier han til Eurosport.

  Vålerengas neste seriekamp spilles allerede 12. mai, borte mot Brann. Rosenborg møter Viking på Lerkendal dagen etter.

  Football, Eliteserien, Vålerenga - Rosenborg
  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal