Hopp til innhold

Ukjente Lotte (28) overrasket NRKs ekspert – beste «norske» i VM

Lotte Lie (28) føler med de norske skiskytterne etter VM, men er godt fornøyd med å bli beste norske kvinne i mesterskapet.

Lotte Lie

NORSK/BELGISK PROFIL: Lotte Lie har gjort et godt mesterskap for Belgia, men kunne gått for Norge.

Foto: BILDBYRÅN

– Det tar jeg med meg, stråler Lotte Lie etter å ha blitt fortalt av NRK at hun reiser hjem fra VM i skiskyting som beste norske kvinnelige utøver.

For Norge er det bare ett problem: Lie representerer Belgia.

Om man regner ut gjennomsnittsplasseringene fra de individuelle rennene i Nove Mesto, kommer hun best ut av utøverne med norsk pass. For fire-fem år siden tok hun valget om å gå for morens fødeland.

– Jeg hadde lyst til å gå for Belgia og få fram skiskyting der, forklarer hun.

– Veldig kjipt

Det norske kvinnelandslaget har hatt noen vonde dager i Nove Mesto. Mesterskapets beste individuelle resultat kom på avslutningsdagen med Ingrid Landmark Tandrevolds 10. plass på fellesstarten.

Det er svært overraskende, sier NRKs skiskytterekspert Ola Lunde om at Lie topper statistikken.

Ola Lunde på stadion i Nove Mesto

EKSPERT: Ola Lunde følger skiskyting for NRK.

Foto: Anders Boine Verstad

Han påker at Tandrevold ankom VM i gul trøye som leder av verdenscupen. I tillegg har flere av de norske vært på pallen i verdenscupen gjennom sesongen.

Jeg tror det sier mest om de norske landslagsløperne som underpresterer noe voldsomt her i VM. Lotte Lie presterte jevnt bra, kanskje det beste hun han gjort. Mens de norske ikke har prestert i nærheten av det de har gjort tidligere i sesongen, sier Lunde.

Lie er på ingen måte hoverende. 28-åringen er strålende fornøyd med egen innsats, men har et godt forhold til de norske utøverne. Flere av dem har hun kjent i lang tid.

Derfor føler hun med dem etter et mesterskap i motbakke.

Jeg synes det er veldig kjipt, sier hun om den norske laginnsatsen.

Lotte Lie

OPPSVING: Lotte Lie merker økende interesse i Belgia.

Foto: AFP

Belgisk oppsving

Hun trener mye på Lillehammer og treffer støtt og stadig på de norske håpene. Der ser hun den enorme innsatsen de legger ned med mål om å bli best i verden.

– Jeg unner dem alltid å få ut det de er god for, så nå føler jeg veldig mye med dem. Samtidig, dette er en del av toppidretten. Det går opp og ned. Dette kommer de til å vokse av på lengre sikt, mener Lie.

– Det er synd, men de kommer sterkt tilbake. Så skal jeg ta til meg at jeg har vært så god i dette mesterskapet, legger hun til.

Les også Treneren med klar ordre etter VM-fadese – Tandrevold tar grep

u5uDLvLjVRo

Lie må skuffe norske fans som håper hun snur og begynner å gå for Norge igjen. Hun forblir i rødt, svart og gult.

Belgia er ikke et stort skiskytterland tradisjonelt sett, men Lie synes å merke en endring.

– Interessen er stigende. Jeg har sett det belgiske flagget på tribunen og hørt navnet mitt. Så jeg tror vi er på gang, altså, smiler hun.

Dette er også det første året hvor Belgia har hatt «et ordentlig opplegg» på landslaget, ifølge Lie. På Lillehammer blir hun trent av Margit Sørensen, som nå også har gått inn i det belgiske støtteapparatet.

Jeg har det veldig godt tilrettelagt, sier hun om opplegget.

Lunde roser Lies innsats i de tsjekkiske skoger, men har troen på at Norges landslagsløpere snart viser seg fra en bedre side igjen.

Vi har hatt et bra lag tidligere i år, som har levert over det man kan forvente før sesongstart. Det er mulig at de var for tidlig i form og har fått en dupp her i VM, sier NRKs ekspert.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal