Hopp til innhold

Ukjente Dennis (19) imponerer – nå kan Heerenveen bli «norsk»

HEERENVEEN/OSLO (NRK): Heerenveen-spillerne Martin Ødegaard og Morten Thorsby kan få med seg landsmannen Dennis Johnsen på midtbanen i Æresdivisjon denne sesongen. 19-åringen har nemlig imponert stort i sommer.

Martin Ødegaard, Morten Thorsby og Dennis Johnsen

NY STJERNE? Dennis Johnsen (t.h.) imponerer i nederlandsk fotball, sammen med Martin Ødegaard (t.v.) og Morten Thorsby.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix / NRK

– Jeg håper å bruke tre nordmenn når serien starter. Sånn det ser ut nå bruker vi alle tre i første seriekamp, sier Heerenveen-trener Jurgen Streppel til NRK.

Trønderen Dennis Johnsen har levd i skyggen av sine norske lagkompiser, men har denne sommeren tatt enorme steg i sesongoppkjøringen.

Jurgen Streppel

HAR TROA PÅ NORDMENNENE: Jurgen Streppel har så stor tro på de norske gutta at han tror de kan ende i startelleveren sammen.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Nå ser det altså ut som om 19-åringen kan få sin Heerenveen-debut allerede i serieåpningen 13. august – med Martin Ødegaard og Morten Thorsby ved sin side.

Tror Johnsen blir en viktig spiller

Heerenveen-treneren har bare gode ting å si om den norske trioen, særlig om Johnsen, som har gått gradene i klubben.

– Han er rask, kan spille en mot en og kan score. For meg er det utrolig at han ikke er tatt ut på landslaget tidligere, for han ville vært en viktig spiller. Det vil han bli her. Jeg vet ikke når, men kanskje om noen uker eller måneder, så vil han være en del av startelleveren.

Streppel mener finnes det flere grunner til at de tre norske gutta er gode kandidater til å spille mye denne sesongen. Han omtaler nordmennene som ordentlige og høflige spillere – selv kan være litt for høflige i kamper.

– De er fantastiske å jobbe med, de vil hele tiden forbedre seg, sier Streppel.

Hyller nederlandsk fotball

Dennis Johnsen trives med Streppel som sjef i Nederland, og er fornøyd med å kunne snakke norsk i garderoben med lagkamerater.

Den tidligere RBK-spilleren liker dessuten den nederlandske spillestilen bedre enn den norske.

– Det er mer fokus på å utvikle enkeltspillere her, og det er egne trenere til spesielle roller på banen. Nederlandsk fotball er lenger fram, vi trener mer på teknikk og «touch» enn på å være sterk og rask, som i Norge, sier Johnsen til NRK.

Ødegaard trening

«PEPTALK»: Martin Ødegaard og Morten Thorsby i samtale med trener Jurgen Streppel under en treningsøkt.

Foto: NRK

– Mye oppstyr

Stortalentet forteller at han også har fått merke på kroppen hva det betyr å være lagkompis med Martin Ødegaard.

Da Ødegaard kom til klubben i starten av januar, tok det av i både norsk og utenlandsk presse. Stortalentet skulle lånes ut fra Real Madrid til Heerenveen i Nederland, og det var mange spørsmål rundt unggutten.

– Det ble mye oppstyr. Jeg ble ringt og spurt om Martin og klubben, smiler Johnsen og legger til:

– Jeg har trent med ham i forsesongen og litt i fjor, og jeg merker at han kommer fra et høyere nivå i Real Madrid. Det er mye å lære derfra, sier Johnsen

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal