NRK Meny
Normal

Ødegaard herjet – lagkameratene sløste

ULLEVAAL (NRK): Martin Ødegaard (16) serverte stikker etter stikker, men det ville seg ikke for lagkameratene foran mål.

Søderlund

BOMMET OG BOMMET: Alexander Søderlund brente flere store sjanser mot Sverige.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det kommer nok hvert øyeblikk, sier Alexander Søderlund og smiler.

Norge-spissen står fortsatt uten mål på 18 landskamper, men det er ikke mulig å komme særlig mye nærmere enn han gjorde mandag kveld. Spissen misbrukte tre store sjanser – en med hodet og to med beina.

Sverige og Zlatan startet best, men Norge kom mer og mer utover i privatlandskampen mandag kveld.

Det gikk imidlertid 20 minutter før den svenske verdensstjernen skulle markere seg på Ullevaal-matta. Zlatan spilte vegg med Marcus Berg før han var alene gjennom mot Ørjan Nyland i det norske målet. Avslutningen var på vei mot det lengste krysset, men Molde-keeperen hindret scoring med en flott parade.

For den objektive seer var den første omgangen kjedelig, men med norske taktikerøyne var det positivt med få sjanser imot. Men framover manglet det norske laget mye.

Ødegaard våknet for fullt

Sjansene skulle komme da Alexander Søderlund erstattet Joshua King i pausen.

Det tok bare fire minutter før Rosenborg-spissen var nære på et langt framspill, men Andreas Isaksson var våkent ute og ryddet opp.

Så fikk vi se to minutter med Ødegaard-magi. Ute fra høyrekanten gikk han innover og spilte Tom Høgli gjennom med en flott gjennombruddspasning, men igjen var svenskenes keeper først.

Minuttet etter gjentok Real Madrid-spilleren prestasjonen. Igjen fikk Søderlund muligheten, men spissen skled og bommet regelrett på ballen.

Til tross for de brente sjansene, konsentrerer Rosenborg-spissen seg om det positive.

– Vi skaper mye mer nå enn tidligere.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Intervju med Martin Ødegård etter Norge-Sverige
Foto Inger Kristine Lee

– Veldig bra periode

Søderlund skulle imidlertid få enda flere sjanser til å få hull på byllen. 15 minutter før slutt ble rogalendingen spilt gjennom av RBK-kompis og innbytter Pål André Helland, men istedenfor å heade inn 1-0 på nærmest åpent mål traff Søderlund målmannen.

Og ikke mange minuttene etter var det Stefan Johansen som spilte gjennom Alexander Søderlund. Denne gangen hadde spissen all tid i verden til å score mål, men eliteseriens toppscorer stresset og satt ballen skyhøyt over.

På tampen var imidlertid Sverige det beste laget, men Ørjan Nyland og stolpen hindret mål imot.

– Jeg synes vi er veldig bra periode i 2. omgang. Vi fikk opp aggressiviteten, fikk større balltempo og kom inn bak dem. Dette var en god gjennomkjøring før Aserbajdsjan, sier Per-Mathias Høgmo til NRK etter kampen.

Intervju med Zlatan Ibrahimovic etter Norge Sverige
Foto: Inger Kristine Lee, NRK
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Klepp - LSK Kvinner
Toppserien: Klepp - LSK
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
4-4-2 Eliteserien fotball: Haugesund - Viking
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM