NRK Meny
Normal

Tviler på at Northug kommer seg til OL: – Skal ekstremt mye til

NRKs langrennseksperter er samstemte om at Petter Northug (31) burde fått plass i Tour de Ski, og at veien til OL nå blir kronglete for 31-åringen.

Frode Estil, Carl-Henning Gran, Torgeir Bjørn og fredrik Aukland

EKSPERTER: Carl-Henning Gran (øverst til høyre), Torgeir Bjørn og Fredrik Aukland er alle NRK-eksperter. Frode Estil har gått mange mesterskap for Norge. I midten: Petter Northug.

Foto: NTB scanpix / NRK

– Nå må han kvalifisere seg gjennom skandinavisk cup, NM og verdenscup. Da skal det ekstremt mye til. Han må være på pallen og kanskje vinne rennene. Er det måten han kommer i best form til OL? Det er jeg usikker på, sier Fredrik Aukland.

NRK-eksperten reagerer på at Northug ikke fikk plass i Tour de Ski, selv om Norge hadde totalt åtte plasser.

– Det er som forventet. Han har ikke prestert noe, og ikke vist noen tegn til form. Det er ingen grunn til å ta ham ut på gamle meritter, mener NRK-ekspert Carl Henning Gran.

Carl-Henning Gran

NRK-EKSPERT: Carl-Henning Gran.

Foto: NRK

Elendig start

Torgeir Bjørn støtter Aukland, og mener Northug burde fått plass i Tour de Ski.

– Jeg tror Northug hadde hatt godt av å gå Tour de Ski. Å gå tøffe konkurranser er nødvendig for at han kommer i form, sier Bjørn.

Bjørn

NRK-EKSPERT: Torgeir Bjørn.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Er du enig eller uenig i uttaket?

– Han har ikke gjort det lett med en elendig start på sesongen. Han har gått få renn og gått dårlig i alle. Men det er mange av de andre som har vært veldig ustabile. Northug hadde vært et usikkert kort, men det hadde vært interessant å se ham på start, svarer Bjørn.

– OL-sjansene svekkes

NRK-eksperten mener skandinavisk cup er «totalt uinteressant» for Northug. Bjørn tror Northug må fokusere på NM for å få muligheten i Planica.

– Da kan OL være innen rekkevidde. Norge har inntil 12 OL-plasser på herresiden, så hvis han viser form i Planica, kan vi se ham i OL, sier Bjørn.

Aukland tviler på at Northug nå kommer seg til lekene i Pyeongchang.

– Han må levere i alle renn for å komme til OL. Jeg tviler på at det, og derfor tviler jeg på at OL er realistisk, sier Aukland.

– OL-sjansene svekkes. Det er ikke vits å sende folk til OL som ikke har prestert, sier Gran.

– Alle vet hva Petter Northug kan utrette

Frode Estil støtter NRKs eksperter, men mener avgjørelsen er et tegn på at Northug ikke føler seg bra. Den tidligere langrennshelten håper å se ham på startstreken i OL.

DEU SKI NORDISCH

SKIHELT: Frode Estil, her fra VM i 2005.

Foto: JAN PITMAN / Ap

– Det hadde vært enklere for Northug om han hadde gått seg i form i Tour de Ski. Men nå får han finne seg en alternativ måte. Han trenger noen tøffe gjennomkjøringer for å komme seg til OL, sier Frode Estil.

– Jeg skulle gjerne sett ham på startstreken, alle vet hva Petter Northug kan utrette når han er i form, legger han til.

Siste nytt

 • Carlsen-remis mot Karjakin

  Med sorte brikker spilte Magnus Carlsen remis mot Sergej Karjakin i Shamkir Chess i Aserbajdsjan onsdag. Partiet endte uavgjort etter 30 trekk.

  Nordmannen står med fem remis og én seier etter seks runder.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Ruud gikk videre i Italia

  Casper Ruud slo canadiske Felix Auger-Aliassime og spilte seg videre til 3. runde av Challenger-turneringen i tennis i italienske Francavilla al Mare. Ruud vant onsdagens oppgjør 7-5, 6–0.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Fortsatt kritisk for supporter

  Liverpool-supporteren som ble slått ned i supporterbråket før tirsdagens semifinale i mesterligaen mot Roma er fortsatt kritisk skadd. Den 53 år gamle mannen kjemper for sitt liv, skriver AFP.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid