NRK Meny
Normal

Tviler på at Northug kommer seg til OL: – Skal ekstremt mye til

NRKs langrennseksperter er samstemte om at Petter Northug (31) burde fått plass i Tour de Ski, og at veien til OL nå blir kronglete for 31-åringen.

Frode Estil, Carl-Henning Gran, Torgeir Bjørn og fredrik Aukland

EKSPERTER: Carl-Henning Gran (øverst til høyre), Torgeir Bjørn og Fredrik Aukland er alle NRK-eksperter. Frode Estil har gått mange mesterskap for Norge. I midten: Petter Northug.

Foto: NTB scanpix / NRK

– Nå må han kvalifisere seg gjennom skandinavisk cup, NM og verdenscup. Da skal det ekstremt mye til. Han må være på pallen og kanskje vinne rennene. Er det måten han kommer i best form til OL? Det er jeg usikker på, sier Fredrik Aukland.

NRK-eksperten reagerer på at Northug ikke fikk plass i Tour de Ski, selv om Norge hadde totalt åtte plasser.

– Det er som forventet. Han har ikke prestert noe, og ikke vist noen tegn til form. Det er ingen grunn til å ta ham ut på gamle meritter, mener NRK-ekspert Carl Henning Gran.

Carl-Henning Gran

NRK-EKSPERT: Carl-Henning Gran.

Foto: NRK

Elendig start

Torgeir Bjørn støtter Aukland, og mener Northug burde fått plass i Tour de Ski.

– Jeg tror Northug hadde hatt godt av å gå Tour de Ski. Å gå tøffe konkurranser er nødvendig for at han kommer i form, sier Bjørn.

Bjørn

NRK-EKSPERT: Torgeir Bjørn.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Er du enig eller uenig i uttaket?

– Han har ikke gjort det lett med en elendig start på sesongen. Han har gått få renn og gått dårlig i alle. Men det er mange av de andre som har vært veldig ustabile. Northug hadde vært et usikkert kort, men det hadde vært interessant å se ham på start, svarer Bjørn.

– OL-sjansene svekkes

NRK-eksperten mener skandinavisk cup er «totalt uinteressant» for Northug. Bjørn tror Northug må fokusere på NM for å få muligheten i Planica.

– Da kan OL være innen rekkevidde. Norge har inntil 12 OL-plasser på herresiden, så hvis han viser form i Planica, kan vi se ham i OL, sier Bjørn.

Aukland tviler på at Northug nå kommer seg til lekene i Pyeongchang.

– Han må levere i alle renn for å komme til OL. Jeg tviler på at det, og derfor tviler jeg på at OL er realistisk, sier Aukland.

– OL-sjansene svekkes. Det er ikke vits å sende folk til OL som ikke har prestert, sier Gran.

– Alle vet hva Petter Northug kan utrette

Frode Estil støtter NRKs eksperter, men mener avgjørelsen er et tegn på at Northug ikke føler seg bra. Den tidligere langrennshelten håper å se ham på startstreken i OL.

DEU SKI NORDISCH

SKIHELT: Frode Estil, her fra VM i 2005.

Foto: JAN PITMAN / Ap

– Det hadde vært enklere for Northug om han hadde gått seg i form i Tour de Ski. Men nå får han finne seg en alternativ måte. Han trenger noen tøffe gjennomkjøringer for å komme seg til OL, sier Frode Estil.

– Jeg skulle gjerne sett ham på startstreken, alle vet hva Petter Northug kan utrette når han er i form, legger han til.

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal