NRK Meny
Normal

Trur Tysklands sjokk-triumf er til fordel Norge

FREDRIKSHAVN (NRK) Norge-kaptein Stine Bredal Oftedal har finstudert det tyske laget som slo Sør-Korea med sensasjonelle tolv mål.

Stine Bredal Oftedal

KAPTEIN: – Dei har eit robust og godt forsvar. To vanvittig gode keeperar, og ein vanvittig sleip og sterk spelar i Susann Müller, seier Stine Bredal Oftedal om Tyskland.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Eg trur det er godt at vi allereie har sett kor bra Tyskland kan vere. Om vi kviler vil vi ikkje vere nær det tyskarane har vist, seier Oftedal før åttedelsfinalen i VM.

24-åringen skal leie Norge til kvartfinale søndag, men kan få det tøft mot Tyskland, som slo gullfavoritt Sør-Korea 40-28 i gruppespelet.

Norge er klare favorittar, men Oftedal utelukkar ikkje at tyskarane kan kopiere sensasjonstriumfen mot koreanarane.

– Eg har sett to kampar. Dei har eit robust og godt forsvar. To vanvittig gode keeperar, og ein vanvittig sleip og sterk spelar i Susann Müller, seier Oftedal, som reagerte med sjokk første gang ho fekk høyre om Tysklands vanvittige resultat.

Derfor blei Sør-Korea knust

Analyseansvarleg Wenche Halvorsen Stensrud forklarar triumfen over Sør-Korea slik:

– Dei sprang koreanarane i senk med mange spelarar, men spesielt med kantspelarane som er ekstremt kjappe. Korea gjorde mange tekniske feil, seier Stensrud.

I tillegg til kantane har håndballjentene merka seg to langstrakte kanoner på over 180 cm, som dei må stoppe.

– Xenia Smits og Susann Müller. Høgreback Müller har eit ekstremt god langskudd. Ho klinkar til frå 10-12 meter og har veldig god kontakt med linja si.

– Smits har heva seg veldig utover i VM. Ho skyt også veldig bra.

Tyskland: - Vi må spele over evne

Ser ein på Norges merittar dei siste åra tyder mykje på at Oftedal og lagvenninnene skal valse over høgreiste, robuste tyskarar.

Men NRKs ekspert Geir Oustorp er ikkje sikker på at Norge vil vere suverene i Fredrikshavn søndag.

– Eg trur ikkje det blir så enkelt. Det er ein åttedelsfinale. Det er den eine timen på parketten som avgjør om Norge får spele kvartfinale.

–Vi har i tillegg vist at vi ikkje er uslåelege. Vi har tapt ein kamp i VM allereie, seier Oftedal og siktar til nederlaget i opningskampen mot Russland.

Sjølv seier tyskarane at dei må spele over evne for å vinne.

– Bare dersom Norge har ein dårleg dag og vi speler 110 prosent, seier Susann Müller til NTB.

Det trur ikkje Mari Molid på.

– Tyskland prøver bare å legge favorittstempelet på oss, seier Molid.

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
Mester mot legende i vintersport
OL-magasin