Tror ikke på kapteinens VM-bekymring: – Bare en unnskyldning

OSLO SPEKTRUM (NRK): Et vondt kne har gjort de siste månedene til et lite mareritt for Norge-kaptein Bjarte Myrhol (36). Derfor var lettelsen stor etter at han ble «presset» til å spille hele kampen mot Island.

Norge - Island

SUPER-DUO: Bjarte Myrhol (t.v.) og Sander Sagosen stod for totalt 13 av Norges 31 mål mot Island.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Han er kjent for å være den som aldri legger seg ned, og ikke siden han var kreftsyk i 2011 har Bjarte Myrhol vært like lenge på sidelinjen som denne høsten. Han har trøblet med et delvis avrevet leddbånd i kneet siden september, og selv om han gjorde comeback for en måned siden, har han kun spilt halve håndballkamper.

– Det har gjort at jeg har ekstra sommerfugler. Jeg er jo ingen ungkalv lenger, så jeg var spent på hvordan kroppen ville reagere på så mye belastning, sier 36-åringen til NRK.

For da kapteinen entret parketten i Oslo Spektrum torsdag kveld hadde landslagssjef Christian Berge andre planer enn å la ham hvile. Han tok nemlig sjansen på å teste ut Norges meget verdifulle spiller fullt ut to uker før VM starter.

– Jeg ville at han skulle ha en gjennomkjøring, for å tåle mange mesterskapskamper, og jeg liker godt signalene han sender. Han ser bra ut fysisk, mener Berge.

Har vært i VM-tvil

Derfor spilte Myrhol hele kampen, med unntak av noen få minutters hvile i andreomgang. Han noterte seg med fem scoringer og sedvanlig solid forsvarsspill i det som ble seksmålsseier til Norge over Island.

– Det føltes bra med pust og fysisk form, men jeg merker at jeg mister litt det ekstra lille giret utover i kampen. Det får jeg av å spille mer håndball, så jeg er strålende fornøyd med hvordan kroppen reagerte, forklarer Skjern-spilleren.

4-nasjonersturnering, herrehåndball: Norge-Island

STORSPILL: Bjarte Myrhol var tilbake i slag etter en høst hvor han har slitt med en kneskade.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

For strekspilleren innrømmer at han har vært nervøs for om han ville rekke å komme i VM-form.

– Jeg har vært i tvil, for jeg visste aldri når kneet ville bli bra. Jeg er egentlig aldri den bekymrede typen, men da det tok så lang tid ble jeg litt bekymret, forteller han.

– Verdens beste

Myrhol og Sagosen

STORE GLIS: Bjarte Myrhol og Sander Sagosen er allerede i godt VM-humør.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sander Sagosen, som herjet med islendingene med åtte mål og 13 målgivende – flere av dem til nettopp Myrhol, har derimot aldri vært engstelig på vegne av veteranen.

– Jeg har aldri vært bekymret. Bjarte er den mest seriøse jeg har spilt med, så at han snakker seg litt ned er nok bare for å ha en unnskyldning om han blir sliten i ny og ne, sier Sagosen, og gliser.

Å ha superduoen klar til VM, kan bli gull verdt for Norge.

– Han er den beste linjespilleren i verden. Jeg stoler blindt på at han tar ballen hver gang, så det er deilig å kunne lukke øya, bare avtale med et lite tegn og sende ballen inn, sier Sagosen.

 • Norge møter Nederland lørdag og Brasil søndag i de siste oppkjøringskampene før VM. Kampene vises på TV 2 klokken 18.15.

Siste nytt

 • Real kan senke Ødegaard-pris

  Real Madrid er villig til å reduere prisen på Martin Ødegaard, skriv avisa de Telegraaf.

  Ødegaard, som er utlånt til Vitesse, er ønska av Ajax. Real har hittil sett in prislapp på 20 millionar euro (over 190 mill kr) for nordmannen, og det er for dyrt for Ajax.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Sharks klar for kvartfinale

  San Jose Sharks er videre i NHL-sluttspillet etter et ellevilt hockeydrama mot Vegas Golden Knights. Til slutt endte det med at hjemmelaget vant 5-4 etter forlengning og dermed 4-3 sammenlagt i kamper. Colorado Avalanche venter i kvartfinalen.

  Vegas Golden Knights v San Jose Sharks - Game Seven
  Foto: Ezra Shaw / AFP
 • Ødegaards Vitesse fikk bank av Ajax

  Serieleder Ajax ble et nummer for store for Martin Ødegaard og Vitesse i ligaen tirsdag. Kampen endte 4-2.

  Ajax topper æresdivisjonstabellen, men har kun tre poengs luke til PSV. Sistnevnte har i tillegg én kamp tilgode. Ødegaard og Vitesse er nummer seks.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal