Hopp til innhold

Tror ikke på kapteinens VM-bekymring: – Bare en unnskyldning

OSLO SPEKTRUM (NRK): Et vondt kne har gjort de siste månedene til et lite mareritt for Norge-kaptein Bjarte Myrhol (36). Derfor var lettelsen stor etter at han ble «presset» til å spille hele kampen mot Island.

Norge - Island

SUPER-DUO: Bjarte Myrhol (t.v.) og Sander Sagosen stod for totalt 13 av Norges 31 mål mot Island.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Han er kjent for å være den som aldri legger seg ned, og ikke siden han var kreftsyk i 2011 har Bjarte Myrhol vært like lenge på sidelinjen som denne høsten. Han har trøblet med et delvis avrevet leddbånd i kneet siden september, og selv om han gjorde comeback for en måned siden, har han kun spilt halve håndballkamper.

– Det har gjort at jeg har ekstra sommerfugler. Jeg er jo ingen ungkalv lenger, så jeg var spent på hvordan kroppen ville reagere på så mye belastning, sier 36-åringen til NRK.

For da kapteinen entret parketten i Oslo Spektrum torsdag kveld hadde landslagssjef Christian Berge andre planer enn å la ham hvile. Han tok nemlig sjansen på å teste ut Norges meget verdifulle spiller fullt ut to uker før VM starter.

– Jeg ville at han skulle ha en gjennomkjøring, for å tåle mange mesterskapskamper, og jeg liker godt signalene han sender. Han ser bra ut fysisk, mener Berge.

Har vært i VM-tvil

Derfor spilte Myrhol hele kampen, med unntak av noen få minutters hvile i andreomgang. Han noterte seg med fem scoringer og sedvanlig solid forsvarsspill i det som ble seksmålsseier til Norge over Island.

– Det føltes bra med pust og fysisk form, men jeg merker at jeg mister litt det ekstra lille giret utover i kampen. Det får jeg av å spille mer håndball, så jeg er strålende fornøyd med hvordan kroppen reagerte, forklarer Skjern-spilleren.

4-nasjonersturnering, herrehåndball: Norge-Island

STORSPILL: Bjarte Myrhol var tilbake i slag etter en høst hvor han har slitt med en kneskade.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

For strekspilleren innrømmer at han har vært nervøs for om han ville rekke å komme i VM-form.

– Jeg har vært i tvil, for jeg visste aldri når kneet ville bli bra. Jeg er egentlig aldri den bekymrede typen, men da det tok så lang tid ble jeg litt bekymret, forteller han.

– Verdens beste

Myrhol og Sagosen

STORE GLIS: Bjarte Myrhol og Sander Sagosen er allerede i godt VM-humør.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sander Sagosen, som herjet med islendingene med åtte mål og 13 målgivende – flere av dem til nettopp Myrhol, har derimot aldri vært engstelig på vegne av veteranen.

– Jeg har aldri vært bekymret. Bjarte er den mest seriøse jeg har spilt med, så at han snakker seg litt ned er nok bare for å ha en unnskyldning om han blir sliten i ny og ne, sier Sagosen, og gliser.

Å ha superduoen klar til VM, kan bli gull verdt for Norge.

– Han er den beste linjespilleren i verden. Jeg stoler blindt på at han tar ballen hver gang, så det er deilig å kunne lukke øya, bare avtale med et lite tegn og sende ballen inn, sier Sagosen.

  • Norge møter Nederland lørdag og Brasil søndag i de siste oppkjøringskampene før VM. Kampene vises på TV 2 klokken 18.15.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal