Hopp til innhold

Treneren i ekstase etter prestisjepris til Warholm: – Det er nesten helt uvirkelig

Karsten Warholm har hatt en nær prefekt sesong, og den viste seg å ikke være over. Fredag ble han kåret til årets mannlige friidrettsutøver i verden.

r7TWeT6rGLA

ÅRETS UTØVER: Karsten Warholm er kåret til årets mannlige friidrettsutøver av magasinet Track & Field.

– Jeg ville sagt at det nesten er helt uvirkelig at en nordmann topper verdensrankingen i friidrett, i et så anerkjent friidrettsblad, forteller Karsten Warholms trener, Leif Olav Alnes til NRK.

For 61. gang kåret Track & Field årets mannlige friidrettsutøver. Juryen bestod i år av 36 internasjonale friidrettsekspert.

Med 34 av 36 stemmer, ble det en soleklar seier til hekkeløperen fra Ulsteinvik. Sprinteren Noah Lyles og svenske Daniel Ståhl ble henvist til andre- og tredjeplassen. Nevnte Lyles slo Warholm med to poeng sammenlagt på Det internasjonale friidrettsforbundets poengranking.

– Det er en enorm seier, det er en overlegen seier, det er helt rått, føyer Alnes til.

– Det er ingen popularitetskonkurranse

Kun en annen nordmann har vært inne på topp ti listen til magasinet før. Dobbelt OL- gullvinner i spyd, Andreas Thorkildsen har en én femte, syvende og niendeplass.

Warholm med gull i Doha

GULL: Warholm med VM-gullet han tok i Doha.

Foto: Lise Åserud

I år var det Warholm sin tur, og det med en sesong som inneholdt Diamond League-trofeet, VM-gull og verdens nest raskeste tid på 400 meter hekk.

– Det unik med denne sesongen her er det jevne høye nivået. Om det var viktige løp eller NM så gikk de fort. Ingen i 400-meterhistorien har vært så jevne som ham, sier NRKs friidrettskommentator Jann Post og fortsetter:

– Han er en av få utøvere i dagens friidrett som faktisk snuser på verdensrekorden, det sier noe om at nivået er skyhøyt.

Og nettopp det at det er prestasjonene på friidrettsbanen som veies i kåringen, gjør at det henger høyt, menn Alnes.

– Det her er ingen popularitetskonkurranse. Dette er en vurdering av prestasjoner, dette går ikke på hvor mange Instagram-følgere du har, eller den type ting, det her går på prestasjon.

– Verdensrekorden lever farlig

Hovedpersonen selv fikk beskjeden av Alnes etter en av deres «vanlige» økter sammen.

– Han var ganske fornøyd. Vi har vært på trening i dag, og trent «grisehardt» som alle andre dager, forteller treneren.

Jann Post

IMPONERT: NRKs friidrettskommentator og maratonløper, Jann Post, er imponert over Warholms sesong.

Foto: Privat

Duoen er nå inne i oppkjøringen til det som er OL-sesongen 2020. Innendørs sesongen blir prioritert noe ned, og neste stopp på konkurranseprogrammet er Warholms eget stevne i Ulsteinvik, 28. februar.

Noen måneder senere, i august, venter sesongens hovedmål OL i Tokyo. Og kanskje blir det mer enn bare edelt metall. For med tiden 46,92 denne sesongen, snuser Warholm på verdensrekorden til Kevin Young, på 46,78

– Det er ingen som har vært så nære noen gang, og den har stått siden 92, den verdensrekorden lever farlig, forteller Post.

Siste nytt

  • Ny teknikktrener for alpinkvinnene: – Glade for at vi er attraktive for de beste trenerne i verden

    Østerrikske Johannes Zöchling (44) har blitt ansatt som ny hovedtrener for de norske alpinkvinnenes teknikklag.

    Det skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

    – Vi er glade for at Johannes velger å bli med oss og ser fram til å få han på laget. «Hannes» har en sterk og variert bakgrunn, med gode resultater, forteller alpinsjef Claus Johan Ryste.

    Zöchling kommer fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han har jobbet i ulike roller de siste 15 årene. Blant annet har han hatt ansvaret for kvinnenes teknikklag i seks år, mens han de siste tre sesongene har hatt ansvar for rekrutteringslandslaget på herresiden.

    Østerrikeren tar over for Janne Haralla, som har fått en rolle i den amerikanske superstjernen, Mikaela Shiffrins, lag. (NTB)

    Thea Louise Stjernesund i Kranjska Gora
    Foto: BORUT ZIVULOVIC / Reuters
  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal