Treneren i ekstase etter prestisjepris til Warholm: – Det er nesten helt uvirkelig

Karsten Warholm har hatt en nær prefekt sesong, og den viste seg å ikke være over. Fredag ble han kåret til årets mannlige friidrettsutøver i verden.

r7TWeT6rGLA

ÅRETS UTØVER: Karsten Warholm er kåret til årets mannlige friidrettsutøver av magasinet Track & Field.

– Jeg ville sagt at det nesten er helt uvirkelig at en nordmann topper verdensrankingen i friidrett, i et så anerkjent friidrettsblad, forteller Karsten Warholms trener, Leif Olav Alnes til NRK.

For 61. gang kåret Track & Field årets mannlige friidrettsutøver. Juryen bestod i år av 36 internasjonale friidrettsekspert.

Med 34 av 36 stemmer, ble det en soleklar seier til hekkeløperen fra Ulsteinvik. Sprinteren Noah Lyles og svenske Daniel Ståhl ble henvist til andre- og tredjeplassen. Nevnte Lyles slo Warholm med to poeng sammenlagt på Det internasjonale friidrettsforbundets poengranking.

– Det er en enorm seier, det er en overlegen seier, det er helt rått, føyer Alnes til.

– Det er ingen popularitetskonkurranse

Kun en annen nordmann har vært inne på topp ti listen til magasinet før. Dobbelt OL- gullvinner i spyd, Andreas Thorkildsen har en én femte, syvende og niendeplass.

Warholm med gull i Doha

GULL: Warholm med VM-gullet han tok i Doha.

Foto: Lise Åserud

I år var det Warholm sin tur, og det med en sesong som inneholdt Diamond League-trofeet, VM-gull og verdens nest raskeste tid på 400 meter hekk.

– Det unik med denne sesongen her er det jevne høye nivået. Om det var viktige løp eller NM så gikk de fort. Ingen i 400-meterhistorien har vært så jevne som ham, sier NRKs friidrettskommentator Jann Post og fortsetter:

– Han er en av få utøvere i dagens friidrett som faktisk snuser på verdensrekorden, det sier noe om at nivået er skyhøyt.

Og nettopp det at det er prestasjonene på friidrettsbanen som veies i kåringen, gjør at det henger høyt, menn Alnes.

– Det her er ingen popularitetskonkurranse. Dette er en vurdering av prestasjoner, dette går ikke på hvor mange Instagram-følgere du har, eller den type ting, det her går på prestasjon.

– Verdensrekorden lever farlig

Hovedpersonen selv fikk beskjeden av Alnes etter en av deres «vanlige» økter sammen.

– Han var ganske fornøyd. Vi har vært på trening i dag, og trent «grisehardt» som alle andre dager, forteller treneren.

Jann Post

IMPONERT: NRKs friidrettskommentator og maratonløper, Jann Post, er imponert over Warholms sesong.

Foto: Privat

Duoen er nå inne i oppkjøringen til det som er OL-sesongen 2020. Innendørs sesongen blir prioritert noe ned, og neste stopp på konkurranseprogrammet er Warholms eget stevne i Ulsteinvik, 28. februar.

Noen måneder senere, i august, venter sesongens hovedmål OL i Tokyo. Og kanskje blir det mer enn bare edelt metall. For med tiden 46,92 denne sesongen, snuser Warholm på verdensrekorden til Kevin Young, på 46,78

– Det er ingen som har vært så nære noen gang, og den har stått siden 92, den verdensrekorden lever farlig, forteller Post.

Siste nytt

 • Lyon knuste Ronaldos mesterligadrøm

  Cristiano Ronaldos mesterligareise stoppet allerede i åttedelsfinalen. Etter 2-2 mellom Juventus og Lyon over to kamper, gikk det franske laget ti kvartfinale på bortemålsregelen. For Lyon er dette ett steg vekk fra økonomisk krise.

  Memphis Depay scoret returoppgjørets første mål etter bare 12 minutter. Men mot slutten av første omgang fikk Ronaldo blod på tann. Først scoret han like før pause, deretter satte han mål nummer to etter en time.

  Det holdt likevel ikke. Lyon er klare for kvartfinale, mens Juventus' reise stoppet i åttedelsfinalen.

  Ronaldo
  Foto: Miguel Medina / AFP
 • City sendte ut Real Madrid

  Manchester City er klare for kvartfinale i mesterligaen etter 4-2 sammenlagt mot Real Madrid. City ledet 2-1 før returoppgjøret, men 13 ganger mesterligavinner Real Madrid er likevel ingen lett motstander.

  Men de lyseblå fikk den beste starten. Raheem Sterling satte inn kampens første etter ni minutter, deretter tente Karim Benzema håpet for Real Madrid med en redusering et kvarter før pause.

  Det gikk likevel ikke riktig vei for den spanske klubben. Gabriel Jesus sendte de enda lenger ned i gjørma, med Citys andre scoring for kvelden. Dermed er det ingen mulighet for mesterligatrofe nummer 14 for Real Madrid i år.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Oli Scarff / AP
 • Hovland kan klare cuten

  Viktor Hovland hadde ikke sin beste dag på golfbanen og avsluttet annen runde fredag på ett slag over par. Det kan holde til videre spill i PGA-mesterskapet.

  Etter to birdie, tre bogey og resten par på mesterskapets annen dag, ligger Hovland på -1 etter to dagers spill.

  Det holdt til en delt 37.-plass før resten av golfeliten hadde gjort seg ferdig med sine runder i San Francisco fredag.

  PGA Championship - Round Two
  Foto: Harry How / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal