Treneren i ekstase etter prestisjepris til Warholm: – Det er nesten helt uvirkelig

Karsten Warholm har hatt en nær prefekt sesong, og den viste seg å ikke være over. Fredag ble han kåret til årets mannlige friidrettsutøver i verden.

r7TWeT6rGLA

ÅRETS UTØVER: Karsten Warholm er kåret til årets mannlige friidrettsutøver av magasinet Track & Field.

– Jeg ville sagt at det nesten er helt uvirkelig at en nordmann topper verdensrankingen i friidrett, i et så anerkjent friidrettsblad, forteller Karsten Warholms trener, Leif Olav Alnes til NRK.

For 61. gang kåret Track & Field årets mannlige friidrettsutøver. Juryen bestod i år av 36 internasjonale friidrettsekspert.

Med 34 av 36 stemmer, ble det en soleklar seier til hekkeløperen fra Ulsteinvik. Sprinteren Noah Lyles og svenske Daniel Ståhl ble henvist til andre- og tredjeplassen. Nevnte Lyles slo Warholm med to poeng sammenlagt på Det internasjonale friidrettsforbundets poengranking.

– Det er en enorm seier, det er en overlegen seier, det er helt rått, føyer Alnes til.

– Det er ingen popularitetskonkurranse

Kun en annen nordmann har vært inne på topp ti listen til magasinet før. Dobbelt OL- gullvinner i spyd, Andreas Thorkildsen har en én femte, syvende og niendeplass.

Warholm med gull i Doha

GULL: Warholm med VM-gullet han tok i Doha.

Foto: Lise Åserud

I år var det Warholm sin tur, og det med en sesong som inneholdt Diamond League-trofeet, VM-gull og verdens nest raskeste tid på 400 meter hekk.

– Det unik med denne sesongen her er det jevne høye nivået. Om det var viktige løp eller NM så gikk de fort. Ingen i 400-meterhistorien har vært så jevne som ham, sier NRKs friidrettskommentator Jann Post og fortsetter:

– Han er en av få utøvere i dagens friidrett som faktisk snuser på verdensrekorden, det sier noe om at nivået er skyhøyt.

Og nettopp det at det er prestasjonene på friidrettsbanen som veies i kåringen, gjør at det henger høyt, menn Alnes.

– Det her er ingen popularitetskonkurranse. Dette er en vurdering av prestasjoner, dette går ikke på hvor mange Instagram-følgere du har, eller den type ting, det her går på prestasjon.

– Verdensrekorden lever farlig

Hovedpersonen selv fikk beskjeden av Alnes etter en av deres «vanlige» økter sammen.

– Han var ganske fornøyd. Vi har vært på trening i dag, og trent «grisehardt» som alle andre dager, forteller treneren.

Jann Post

IMPONERT: NRKs friidrettskommentator og maratonløper, Jann Post, er imponert over Warholms sesong.

Foto: Privat

Duoen er nå inne i oppkjøringen til det som er OL-sesongen 2020. Innendørs sesongen blir prioritert noe ned, og neste stopp på konkurranseprogrammet er Warholms eget stevne i Ulsteinvik, 28. februar.

Noen måneder senere, i august, venter sesongens hovedmål OL i Tokyo. Og kanskje blir det mer enn bare edelt metall. For med tiden 46,92 denne sesongen, snuser Warholm på verdensrekorden til Kevin Young, på 46,78

– Det er ingen som har vært så nære noen gang, og den har stått siden 92, den verdensrekorden lever farlig, forteller Post.

Sportsnyheter

YcTkcXtlRJc

Reagerer på Portugals taktiske tabbe i EM-drama: – Surrealistisk

Gruppe F ble på forhånd dømt til å være «dødens gruppe» i EM. Onsdag kveld fikk vi med all tydelighet demonstrert hvorfor.

Tyskland-helten feiret med hjertetegn foran Ungarn-tilskuerne

Leon Goretzka har ofte uttrykt støtte til LHBT-samfunnet. Da han sendte Tyskland videre og Ungarn hjem, viste han hjertetegnet til det ungarske publikummet.

Siste nytt

 • Svenske friidrettsutøvere i ulykke

  Michaela Meijer, Yannick Tregaro og Gustaf Hultgren ble alle skadet da minibussen de satt i kolliderte med en lastebil tirsdag kveld, melder TV2.

  De svenske friidrettsprofilene var på vei hjem fra en konkurranse i byen Karlstad da ulykken skjedde.

  Den voldsomme kollisjonen førte til at minibussen som de tre satt i, veltet. Alle tre ble fraktet til sykehus med ambulanse etter ulykken.

  Det var stavhopp-treneren Gustaf Hultgren som ble hardest skadet. Trener Yannick Tregaro og stavhopper Michaela Meijer slapp fra ulykken med lettere skader.

 • Friidrettsstjerne legger opp

  Den jamaicanske sprintstjernen Veronica Campbell Brown har klart noen ingen annen friidrettsutøver kan vise til. Nå er karrieren over.

  39-åringen offentliggjorde onsdag på sin Instagram-konto at hun legger opp. Beskjeden kom dagen før Campbell Brown skulle stilt til start i den jamaicanske friidrettsmesterskapet.

  «Når jeg nå tar av meg piggskoene uten planer om å ta dem på igjen, gir denne jenta fra Clarks Town seg glad og fornøyd over et godt løp», het i uttalelsen fra veteranen.

  Veronica CAMPBELL-BROWN
  Foto: Jussi Nukari / NTB
 • Får ikke reise til Skottland

  Det blir magert med svenske fotballtilhengere når de blågule møter Ukraina i åttedelsfinale i fotball-EM i Glasgow tirsdag.

  Strenge karanteneregler i Storbritannia innebærer at ingen av de svenske tilhengerne som var i Russland onsdag, får reise til Skottland neste uke. Det er nå ti dagers karantene ved innreise til Storbritannia.

  Det betyr at bare svensker som allerede er i Skottland, kan overvære tirsdagens kamp.

  Svenske supportere
  Foto: Maxim Shemetov / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal