Hopp til innhold

Trener tar selvkritikk: – Det kan ha gjort dem syke

CORRENCON-EN-VERCORS/OSLO (NRK): Landslagstrener Siegfried Mazet innrømmer at de presset utøverne for hardt gjennom fjorårets sesong. Emil Hegle Svendsen bekrefter at treningen kan ha vært for tøff.

VM i skiskyting 2017. Stafett menn

SKUFFENDE: Emil Hegle Svendsen under VM-stafetten menn, der Norge gikk inn til en 8.-plass.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– De var på grensen i fjor, sier Mazet.

– Det kan ha gjort noen av dem syke.

Franske Siegfried Mazet kom inn som skytetrener for de norske skiskytterne i fjor.

Sammen med tidligere landslagssjef i langrenn, Egil Kristiansen, ble de to den nye trenerduoen for norsk skiskyting på herresiden.

Franskmannen innrømmer imidlertid at det første året har vært utfordrende for både trenere og utøvere.

– Jeg har stilt høye krav når det gjelder skytingen. Jeg har forlangt mye, og det har nok Egil også. Kombinasjonen ble kanskje for mye, sier han.

Kjenner grensene

Både Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø var plaget med sykdom gjennom sesongen. Mazet mener at trenerduoen presset utøverne for hardt rett og slett fordi de ikke kjente skiskytterne godt nok.

– Det kan ha vært årsaken til at de ble syke. Nå er situasjonen en annen, for vi kjenner utøverne bedre, påpeker treneren.

– Vi kjenner grensene til gutta bedre.

Emil Hegle Svendsen bekrefter at utøverne kan ha blitt kjørt for hardt på trening.

– Dette er to nye trenere som begge er gode på sine felt og «vil veldig mye». Og selv om vi ikke trente mer i timer og antall skudd totalt sett, så blir det noe annet når de vil at vi skal «pushe» oss selv på hver eneste økt. Det er det det handler om, så kan det kanskje ha blitt litt tøft, sier en ærlig Hegle Svendsen til NRK før han fortsetter:

– Men jeg tror at vi kommer sterkere tilbake i år og at vi slår litt tilbake, sier han.

Saken fortsetter under bildet

Skiskytterlaget

Siegfried Mazet (t.v.) sammen med langrennstrener Egil Kristiansen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vanskelig å svare på

Johannes Thingnes Bø var en av utøverne som holdt seg frisk gjennom fjoråret og som til slutt berget Norges ære i VM i Hochfilzen med tre sølvmedaljer. Han vil ikke kritisere treningsopplegget i fjor.

– Jeg tror trenerne har lyst å beskytte oss utøverne litt og ta oss litt i forsvar. Hva som er årsaken til at vi ikke er like gode som før, er litt vanskelig å svare på, sier 24-åringen.

– Jeg har ikke ofret det en tanke at det skal være Siegfrieds eller Egils feil at det gikk for sakte i fjor. Jeg har veldig tro på opplegget, understreker stryningen.

Johannes Thingnes Bø vann NM-gull i fellesstart på rulleski

Johannes Thingnes Bø tror trenerne prøver å beskytte utøverne.

Foto: Sofie Johnsen og Oskar Mæland/NMSirdal

– Bedre justering

Egil Kristiansen mener de har fått til en bedre justering i forholdet mellom skyting og langrenn i år.

– Nå kjenner vi utøverne bedre og klarer å justere ting i forkant - og ikke i etterkant. Når du ikke kjenner en utøver så godt, så kan det være at man lar ting gå litt for langt. Når du kjenner en utøver, kan du bremse opp litt tidligere enn du har gjort før, forteller treneren.

Mazet mener at trenerduoen har klart å tilpasse treningen bedre.

– Gutta er bedre forberedt på hva vi holder på med i år. I fjor var jeg og alt annet nytt. Nå responderer de som vi ønsker. Jeg føler at vi er på riktig vei nå, sier han.

Siste nytt

  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal