Flirer etter å ha vunnet banens beste-pris: – Det tok bare 49 forsøk

HERNING/OSLO (NRK): Gøran Søgard Johannessen har vært skadeplaget før VM, men slo ut i full blomst i seieren over Østerrike.

Håndball-VM 2019 i Danmark og Tyskland. 34-24.

SCORET FEM MÅL: – Vi hadde litt fokus på at vi ville ha flere skudd fra distanse. Jeg følte jeg kunne bidra der, sier Gøran Søgard Johannessen til NRK.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var noe som stod på min «bucket list», så det er digg å være ferdig med det, sier Gøran Søgard Johannessen til NRK etter at han ble kåret til banens beste i seieren over Østerrike.

Etter kampen vanket det skryt fra flere, blant andre Sander Sagosen, Norges mestscorende for dagen, som mange anser for å være verdens beste håndballspiller.

Sander Sagosen etter Norges seier over Østerrike

SPÅR STOR FREMTID: – Han har vært litt uheldig med skader, men når han er på det nivået han er på i dag, og det ser vi hele tiden når han holder seg skadefri, så skal han bli veldig god, sier Sander Sagosen om Johannessen.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

– Han er tøff mot mål, satser og har et fenomenalt skudd. Når han satser så tøft som han gjør i dag, så er det gøy å spille med han. Han er en fantastisk spiller, sier Sander Sagosen til NRK om lagkamerat Johannessen.

– Vi gjør hverandre gode. Sander er i dag den som legger trykket slik at jeg får komme opp fra distanse og får mange gode skudd, svarer Johannessen på utspillet.

Landslagstrener Christian Berge påpeker at det ikke bare er fremover på banen at 24-åringen fra Stavanger er kapabel til å påvirke kampbildet.

– Han er ikke bare god fremover, men også vanvittig god forsvarsmessig når han kommer inn. Han treffer godt i taklinger og har intensitet i beina. Han begynner å ta mer og mer form, sier Berge, og kommer med en spådom:

– Han blir en av de aller, aller beste, sier landslagssjefen.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

HØYDEPUNKTER: Se høydepunkter fra Norges 34-24-seier over Østerrike.

Snakket med Flensburg

Johannessen var blant dem som fikk hvile da Norge valset over Saudi-Arabia på lørdag, men var tilbake i meget godt slag mot Østerrike.

Det var en stund uvisst når Johannessen ville bli kampklar under VM, fordi han i oppkjøringen har slitt med en brukket tommel.

gøran johannesen

ULYKKESFUGL: Slik så Gøran Søgard Johannessen etter at han i sommer krasjet på vei hjem fra sykehus etter en operasjon.

Foto: privat

Landslagets ulykkesfugl har regelrett trøblet med skader i hele 2018. Da han i sommer var på vei hjem fra sykehuset etter å ha fått operert en skadet ankel, krasjet han og måtte tilbake på sykehus med brukket nese, noen kutt og en liten hjernerystelse.

Johannessen røper dessuten til Dagbladet at han har vært syk i oppladningen til VM.

Men Johannessen var klar fra første kamp i mesterskapet likevel, og spilte mye mot Tunisia - noe klubben hans Flensburg reagerte kraftig på.

Striden er nå et tilbakelagt kapittel.

– Jeg snakket med Flensburg senest i går kveld, og vi har lagt saken bak oss, sier Johannessen, som ikke har vondt i tommelen.

Christensen slo tilbake

I Norges 40-21-seier over Saudi-Arabia mistet keeper Espen Christensen en bit av en tann da han ble truffet i ansiktet av et skudd.

Espen Christensen etter seieren over Østerrike

– Når du får en god inngang til kampen og får noen redninger i starten, så er det veldig deilig, sier Christensen, som reddet seks av åtte skudd før pause.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

Da Torbjørn Bergerud ikke var på sitt beste innledningsvis i oppgjøret, satte landslagstrener Christian Berge inn keeper Christensen.

Han endte til slutt med en redningsprosent på 52.

– Når du havner inne i det, så går det meste av seg selv. Så kommer det til å komme perioder hvor det meste ikke går av seg selv, og hvor du må jobbe knallhardt for hver eneste ball du skal ta. Når du har den følelsen jeg har nå er det godt å bare kunne flyte på den, konkluderer keeperen.

 • Norge står dermed med full pott etter tre kamper. Tirsdag er Chile motstander. Kampen kan du høre på radiokanalen NRK Sport fra klokken 18.30.

Siste nytt

 • Piatek klar for Milan

  Krzysztof Piatek er klar for Milan. Piatek kommer fra Genoa, hvor han bare rakk å spille 21 kamper etter overgangen fra Zaglebie Lubin i sommer. Overgangssummen skal være på 35 millioner euro. Piatek har scoret 13 seriemål denne sesongen.

  Krzysztof Piątek
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Chelsea låner Higuaín

  Chelsea låner Gonzalo Higuaín fra Juventus ut sesongen. I Vest-London gjenforenes argentineren med Maurizio Sarri, som var trener for Napoli da Higuaín noterte seg for 36 mål i sesongen 2015/16. Higuaín har denne sesongen vært utlån til Milan.

  Laster Twitter-innhold
 • Barcelona henter De Jong

  Barcelona har signert nederlandske Frenkie de Jong. Det melder klubben på sine hjemmesider. Den 21 år gamle midtbanespilleren kommer fra Ajax og koster katalanerne 75 millioner euro. Summen kan stige med 11 millioner euro om visse klausuler innfris.

  Frenkie de Jong
  Foto: Angelos Tzortzinis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal