Flirer etter å ha vunnet banens beste-pris: – Det tok bare 49 forsøk

HERNING/OSLO (NRK): Gøran Søgard Johannessen har vært skadeplaget før VM, men slo ut i full blomst i seieren over Østerrike.

Håndball-VM 2019 i Danmark og Tyskland. 34-24.

SCORET FEM MÅL: – Vi hadde litt fokus på at vi ville ha flere skudd fra distanse. Jeg følte jeg kunne bidra der, sier Gøran Søgard Johannessen til NRK.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var noe som stod på min «bucket list», så det er digg å være ferdig med det, sier Gøran Søgard Johannessen til NRK etter at han ble kåret til banens beste i seieren over Østerrike.

Etter kampen vanket det skryt fra flere, blant andre Sander Sagosen, Norges mestscorende for dagen, som mange anser for å være verdens beste håndballspiller.

Sander Sagosen etter Norges seier over Østerrike

SPÅR STOR FREMTID: – Han har vært litt uheldig med skader, men når han er på det nivået han er på i dag, og det ser vi hele tiden når han holder seg skadefri, så skal han bli veldig god, sier Sander Sagosen om Johannessen.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

– Han er tøff mot mål, satser og har et fenomenalt skudd. Når han satser så tøft som han gjør i dag, så er det gøy å spille med han. Han er en fantastisk spiller, sier Sander Sagosen til NRK om lagkamerat Johannessen.

– Vi gjør hverandre gode. Sander er i dag den som legger trykket slik at jeg får komme opp fra distanse og får mange gode skudd, svarer Johannessen på utspillet.

Landslagstrener Christian Berge påpeker at det ikke bare er fremover på banen at 24-åringen fra Stavanger er kapabel til å påvirke kampbildet.

– Han er ikke bare god fremover, men også vanvittig god forsvarsmessig når han kommer inn. Han treffer godt i taklinger og har intensitet i beina. Han begynner å ta mer og mer form, sier Berge, og kommer med en spådom:

– Han blir en av de aller, aller beste, sier landslagssjefen.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

HØYDEPUNKTER: Se høydepunkter fra Norges 34-24-seier over Østerrike.

Snakket med Flensburg

Johannessen var blant dem som fikk hvile da Norge valset over Saudi-Arabia på lørdag, men var tilbake i meget godt slag mot Østerrike.

Det var en stund uvisst når Johannessen ville bli kampklar under VM, fordi han i oppkjøringen har slitt med en brukket tommel.

gøran johannesen

ULYKKESFUGL: Slik så Gøran Søgard Johannessen etter at han i sommer krasjet på vei hjem fra sykehus etter en operasjon.

Foto: privat

Landslagets ulykkesfugl har regelrett trøblet med skader i hele 2018. Da han i sommer var på vei hjem fra sykehuset etter å ha fått operert en skadet ankel, krasjet han og måtte tilbake på sykehus med brukket nese, noen kutt og en liten hjernerystelse.

Johannessen røper dessuten til Dagbladet at han har vært syk i oppladningen til VM.

Men Johannessen var klar fra første kamp i mesterskapet likevel, og spilte mye mot Tunisia - noe klubben hans Flensburg reagerte kraftig på.

Striden er nå et tilbakelagt kapittel.

– Jeg snakket med Flensburg senest i går kveld, og vi har lagt saken bak oss, sier Johannessen, som ikke har vondt i tommelen.

Christensen slo tilbake

I Norges 40-21-seier over Saudi-Arabia mistet keeper Espen Christensen en bit av en tann da han ble truffet i ansiktet av et skudd.

Espen Christensen etter seieren over Østerrike

– Når du får en god inngang til kampen og får noen redninger i starten, så er det veldig deilig, sier Christensen, som reddet seks av åtte skudd før pause.

Foto: Tobias Prosch Simonsen / NRK

Da Torbjørn Bergerud ikke var på sitt beste innledningsvis i oppgjøret, satte landslagstrener Christian Berge inn keeper Christensen.

Han endte til slutt med en redningsprosent på 52.

– Når du havner inne i det, så går det meste av seg selv. Så kommer det til å komme perioder hvor det meste ikke går av seg selv, og hvor du må jobbe knallhardt for hver eneste ball du skal ta. Når du har den følelsen jeg har nå er det godt å bare kunne flyte på den, konkluderer keeperen.

 • Norge står dermed med full pott etter tre kamper. Tirsdag er Chile motstander. Kampen kan du høre på radiokanalen NRK Sport fra klokken 18.30.

Siste nytt

 • Dømmer toppkamp i Egypt

  Dommer Ola Hobber Nilsen skal lede toppoppgjøret mellom Pyramids FC og El Zamalek i egyptisk Premier League tirsdag kveld. Det melder VG. Hobber Nilsen var opprinnelig satt opp til å dømme Rosenborg og Strømsgodset på Lerkendal 2. påskedag.

  Ola Hobber Nilsen
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Fowler blir trener i Australia

  Liverpools tidligere storscorer Robbie Fowler har overtatt treneransvaret i australske Brisbane Roar. Fowler har signert en toårskontrakt med klubben, som offentliggjorde nyheten natt til tirsdag norsk tid.

  Robbie Fowler
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
 • Zucca og Dallas til kvartfinale

  Mats Zuccarello og Dallas Stars er klar for kvartfinale i NHL etter 2–1 mot Nashville Predators i den sjette sluttspillkampen. John Klingberg sendte pucken i nettet etter 78 spilleminutter i sudden death. Kvartfinalemotstander blir St. Louis Blues.

  Philadelphia Flyers v Dallas Stars
  Foto: RONALD MARTINEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal