Må ta ekstra VM-hensyn - kjøper flere isbad

HERNING (NRK): Isbad rett etter kamp er ett av flere hensyn Norge tar til det tøffe kampprogrammet i VM, men landslaget fikk ikke levert mange nok da de kom til arenaen i Danmark.

Sagosen og Myrhol

VM-KLARE: Sander Sagosen og Bjarte Myrhol gjør seg klare for Norges første trening i VM-arenaen i Herning.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Norge spiller hele fem kamper på bare sju dager under håndball-VM. I tillegg kommer andre kamp bare 19,5 time etter åpningsmøtet mot Tunisia.

– Vi må være kyniske i dette mesterskapet, for det er tøff belastning, spesielt på oss som spiller mye. Vi må utnytte hviledagene godt, sier Sander Sagosen, som allerede i forrige uke uttalte til NRK at kampbelastningen i VM er altfor stor.

Beordres rett i isbad

Allerede før mesterskapsstart har Norge slitt med skader, og derfor legger også landslagets helseteam ekstra til rette under gruppespillet og hovedrunden i Herning. Blant annet ved å innstallere isbad i garderoben i kamparenaen - noe som kan bli helt avgjørende for å unngå slitasje og skader på spillerne.

Lege Thomas Torgalsen og Sagosen

PASSER PÅ: Lege Thomas Torgalsen sammen med Sander Sagosen og Gøran Johannessen i fjor.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er regel for alle som spiller mye når det er kamp to dager på rad. Vi håper det kan forbedre restitusjonen. Det nedsetter betennelsesreaksjonen som kommer i muskulaturen etter kraftig fysisk aktivitet, og da føler man seg ikke så lett støl og sliten dagen etter, forteller landslagslege Thomas Torgalsen.

Badene fylles med vann til hoftehøyde, før det fylles på med isbiter slik at det holder rundt ti grader. Spillerne sendes rett opp i disse etter kampslutt.

– Isbad ikke akkurat det beste vi gjør, men vi må gjøre det vi kan, for to kamper på to dager er ikke ideelt, understreker Sagosen.

– Det er bare deilig. Eller det er ti minutter med vondt, men så blir det gode timer etter, forklarer Gøran Johannessen, som ligger an til å bli friskmeldt allerede til Tunisia-kampen.

Må kjøpe selv

Sander Sagosen

BLID: Sander Sagosen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Norge hadde bestilt såkalte kuldebad av arrangøren i Herning, men da de torsdag hadde sin første trening i Jyske Bank Boxen oppdaget de et problem.

– Vi har kun fått ett enkelt trau med plass til én person i garderoben, og vi har behov for i hvert fall fire av gangen, så nå må vi ut å kjøpe selv, sier Torgalsen, som er blant dem som skal passe nøye på at spillerne også spiser, sover og hviler nok mellom kampene.

Men for Sagosen er det ikke bare isbad og søvn som hjelper.

– Jeg trener egentlig litt mer jeg. Styrketrening hjelper kroppen, og også litt for hodet. Jeg føler meg fresh og man får en boost. Jeg trener lurt, for å være best mulig rustet, sier han og gliser.

 • Hør Tunisia - Norge på NRK Sport og nrk.no klokken 20.30 fredag.

Siste nytt

 • Hirscher: – Kan være mitt siste VM

  Gullvinneren i søndagens VM-slalåm, Marcel Hirscher (29), annonserte under søndagens pressekonferanse at mesterskapet i Åre mest sannsynlig er hans siste VM.

  – Det tror jeg, ja, sa Hirscher, som ikke utelukket at han ville gi seg allerede etter denne sesongen.

  – Men det venter 10 renn til på meg, så får vi se igjen etter en pause. Da vil kanskje ting være litt klarere, kommenterer han.

  Marcel Hirscher
  Foto: Dimitar Dilkoff / AFP
 • Hirscher vant – trippelt østerriksk

  Marcel Hirscher hadde et hav av tid etter den første omgangen. Den ledelsen tok han vare på, og østerrikeren vant slalåmrennet i Åre. På plassene bak fulgte lagkameratene Michael Matt og Marco Schwarz. Henrik Kristoffersen endte til slutt på en 9.- plass.

  Alpine Skiing - FIS Alpine World Ski Championships - Men's Slalom
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
 • To rekorder og seier for Lundby

  Maren Lundby satte like så godt to kvinne-bakkerekorder i Oberstdorf søndag. I 1. omgang ble det 135 meter, og i finaleomgangen landet Toten-hopperen på 135,5 meter. Hun vant med ni poeng ned til tyske Juliane Seyfarth. Sara Takanashi tok 3.-plassen. – For tiden driver Maren skihopping på et nivå ingen norsk skihopper, noensinne, har vært på før henne, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

Sendeplan

Kl. Program Kanal