Hopp til innhold

Landslagsspiller havnet i bilulykke på vei hjem fra operasjon

Håndballspiller Gøran Søgard Johannessen (24) hadde maks med uflaks på vei hjem fra en ankeloperasjon torsdag. Bilen han satt i krasjet i 80–90 km/t.

gøran johannessen

UHELDIG: Gøran Søgard Johannessen krasjet på vei hjem fra en ankeloperasjon.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Da Johannessen, som nylig sluttet seg til den tyske Bundesliga-klubben Flensburg-Handewitt, ble hentet etter en ankeloperasjon torsdag tok hjemturen plutselig en brå vending.

gøran johannesen

PÅ SYKEHUS: Gøran Søgard Johannessen er nå innlagt på sykehus til mandag med brukket nese, kutt og en liten hjernerystelse.

Foto: privat

– Jeg skulle hjem fra operasjon og ble hentet av en i klubben. Vi kom oss ut på veien, og en liten time gikk og så krasjet vi med en annen bil i 80–90 km/t, skriver Johannessen i en melding til NRK.

Landslagsspilleren er nå innlagt på sykehus i Tyskland med en brukket nese, noen kutt og en liten hjernerystelse.

– Jeg husker ikke så veldig mye, men brakk nesen og litt av hvert. Men det kunne jo vært verre, skriver han.

Johannessen forteller videre at han blir liggende på sykehus til mandag, før han får videre oppfølging av legeteamet i klubben.

– Glede ble snudd til elendighet

Johannessen la selv ut bilde på Instagram-kontoen sin, hvor han skrev følgende om hendelsen:

«Først av alt, vil jeg takke alle de flinke folkene på Hessing-Klinik for ankeloperasjonen min. Jeg setter stor pris på hjelpen deres, og hjelpen fra det medisinske teamet til Flensburg-Handewitt. Når det er sagt, ble gleden snudd til elendighet. Dessverre, på vei hjem til Flensburg, oppstod det en ulykke. For min del ble det en brukket nese, noen kutt og en liten hjernerystelse. Nå venter noen dager på sykehuset, før jeg kan dra hjem og starte rehabiliteringen. Kjør forsiktig »

Alle parter som var involvert i ulykken skal ha kommet fra hendelsen uten veldig alvorlige skader.

– Han i bilen min gikk det fint med, mens familien i den andre bilen hadde to brekte armer, skriver Johannessen.

Oppdaget ankelskade

Da Johannessen skulle starte sesongoppkjøringen i den tyske storklubben tidligere denne måneden oppdaget klubben at han hadde en ankelskade som måtte opereres.

johannessen

DEL AV ANKELEN: Under operasjonen måtte de skjære ut en del av ankelen til Gøran Søgard Johannessen.

Foto: privat

Ankeloperasjonen var på sin side vellykket og nå venter tre måneder med opptrening. Under operasjonen skar de ut en del av ankelen til Johannessen.

24-åringen kom fra Viking til den danske klubben GOG i 2016 og fikk sin landslagsdebut i 2015. Etter det har han notert seg for 41 landslagskamper.

I fjor ble det klart at Johannessen og lagkamerat Magnus Jøndal bytter ut danske GOG med det tyske storlaget Flensburg-Handewitt sommeren 2018. I tillegg slutter den norske landslagskeeperen Torbjørn Bergerud seg til klubben fra sommeren.

Sportsnyheter

Fernandes til NRK om banestormeren: – Fikk ikke med meg det som skjedde

En tilskuer løp ut på banen med regnbueflagg i VM-kampen mellom Portugal og Uruguay. Minutter senere ble Bruno Fernandes den store helten for Portugal da han sikret avansement til åttedelsfinalen.

Siste nytt

 • Tre Ingebrigtsen-brødre tatt ut til EM terrengløp

  Jakob, Henrik og Filip Ingebrigtsen skal alle representere Norge i EM i terrengløp søndag 11. desember. Mesterskapet arrangeres i italienske Torino.

  Det norske herrelaget i seniorklassen består også av Narve Gilje Nordås, Per Svela og Jacob Boutera.

  For kvinner senior skal Karoline Bjerkeli Grøvdal delta.

  Både Jakob Ingebrigtsen og Bjerkeli Grøvdal stiller til start som regjerende europamestere i terrengløp. Filip Ingebrigtsen har også EM-gull i terrengløp fra 2018.

  Øvrige klasser:
  Menn U23: Magnus Tuv Myhre.
  Menn U20: Andreas Fjeld Halvorsen, Esten Hansen-Møllerud Hauen, Abdullahi Dahir Rabi, Vebjørn Hovdejord og Simen Gløgård Stensrud.
  Kvinner U23: Kristine Meinert Røe og Andrea Modin Engesæth.
  Kvinner U20: Ingeborg Østgård, Anna Marie Nordengen Sirevåg, Maren Halle Haugen og Ina Halle Haugen.

  Impossible Games 2020
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • VM-sjefen innrømmer hundrevis av dødsfall

  VM-sjefen i Qatar, Hassan Al-Thawadi, sier i et intervju med Piers Morgan at det er flere hundre mennesker som har gått bort i byggingen av verdensmesterskapet.

  – Beregningene er på mellom 400 og 500 døde. Det eksakte nummeret er noe som blir diskutert. Ett dødsfall, er ett for mye. Så enkelt er det, sier Al-Thawadi til Piers Morgan.

  VM-komiteen har tidligere kun innrømmet tre dødsfall som har skjedd i tilknytning til arbeid på stadioner.

  Human Rights Watchs melder på sin side at 15.021 ikke-qatarere døde i landet mellom 2010 og 2019. Amnesty har skrevet i en rapport at sju av ti dødsfall blant migrantarbeidere i Qatar mangler en troverdig forklaring og at tallet på dødsfall trolig er langt høyere.

  Berit Lindeman, generalsekretær i Helsingforskomiteen og medlem av etisk komité i NFF, stusser over tallene.

  – Det er noen helt nye tall, men det er fremdeles et enormt gap mellom de høyeste anslagene og dette. VM-komiteen har en snever definisjon av sitt ansvar, bare selve stadion og nærområdet. Vi må huske på at hele Doha har blitt transformert, både infrastruktur, hotell og veier, som det også skulle bli tatt ansvar for, sier Lindeman.

  Hun synes det er interessant at disse tallene kommer nå.

  – Det er jo likevel at interessant at en slik innrømmelse kommer midt inni VM, at de ikke har kommet med slike tall før. Håpet er at de føler seg presset til å gå mer inn i disse problemstillingene, sier Lindeman.

  Hun mener temaet er langt fra over.

  – Det er fremdeles en veldig lang vei å gå for Qatar for å ta ansvar for de store konsekvenser VM-utbygginga har hatt for migrantarbeidere. Det er på ingen måte en avsluttet tema, sier Lindeman.

  Hassan Al-Thawadi
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Nye bekymringer for Neymar

  Under mandagens kamp mellom Brasil og Sveits i fotball-VM, måtte Brasil-stjernen Neymar stå over grunnet skaden han pådro seg i foten under åpningskampen.

  Nye opplysninger sier at Neymar ikke var til stede på stadion da Brasil sikret åttedelsfinale etter 1-0 mot sveitserne.

  – Han var trist over at han ikke kunne komme til stadion fordi han ikke hadde det så bra. Ikke bare på grunn av foten, men også på grunn av litt feber, sa angriper Vinicius Júnior (22) til TV Globo etter kampen, ifølge AP.

  Neymar holdt seg på spillerhotellet og fikk behandling for foten, og lagkameraten håper han blir frisk så fort som mulig.

  Neymar
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste