Sikret to VM-gull på under halvannen time

Sarah Louise Rung sikret seg to nye gull i svømme-VM for funksjonshemmede i Montreal tirsdag.

Sarah Louise Rung

Sarah Louise Rung kan smile etter innsatsen så langt i svømme-VM der hun har sikret seg tre gull. Her er den norske svømmeren fra Paralympics i London i fjor.

Foto: Ekstrømer, Jonas / NTB scanpix

Dermed står den norske svømmeren med tre gull av tre mulige så langt i mesterskapet. Rungs første gull kom på 50-meter butterfly mandag, natt til tirsdag norsk tid.

Vel et døgn senere fulgte den norske svømmeren opp med to nye gull. De kom på 200-meter fri og 100-meter bryst - og med mindre enn 90 minutters mellomrom, ifølges Norges Svømmeforbund.

Rung måtte hente frem sine beste avslutningsegenskaper for å sikre gullet på brystøvelsen. Ukrainske Natalia Prologieva ledet halvveis, men med en stormende avslutning sikret den norske svømmeren gullet 82 hundredeler foran konkurrenten.

Rolig før finalene

Natalia Shavel, Sarah Louise Rung og Joana Maria Silva

Rung sammen med bronsevinner Joana Maria Silva etter finalen på 50-meter butterfly mandag. Der ble det også gull på den norske svømmeren, og innsatsen der ga henne ro før finalene tirsdag.

Foto: Richard Wolowicz / AFP

Rung forteller at hun var nervøs før start på mandagens finale, 50-meter butterfly, men at prestasjonen der ga selvtillit før de neste finalene.

– Det er en kort øvelse, og jeg føler selv at jeg ikke har like godt tak på butterfly som frisvømming og bryst. Derfor var det godt å se at jeg forbedret meg med tre sekunder fra forsøket til finalen - og fikk det tekniske til å stemme, sier hun til Aftenbladet.

– Det gjorde meg veldig rolig før dagens to øvelser, 200 m fri og 100 m bryst, sier Rung.

Gullgrossist

Rung er blitt et sikkert medaljekort for Norge i mesterskap. Under Paralympics i London i fjor vant hun to gull og to sølv.

23-åringen ble lam etter en mislykket operasjon for fem år siden. Fra sykesenga så Rung Paralympics i Beijing, og satte seg umiddelbart som mål å kjempe seg inn i verdenstoppen for funksjonshemmede.

Siste nytt

 • England gikk fra nedrykk til seier

  Med under et kvarter igjen lå England under 0–1 hjemme mot Kroatia og styrte mot nedrykk i nasjonsligaen. Så dukket Lingard og Kane opp og fikset 2–1. Dermed vant England gruppe 4 i nasjonsligaen foran Spania, mens Kroatia rykker ned til nivå B.

  England Croatia Nations League Soccer
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Andre strake NM-gull for Riiber

  Jarl Magnus Riiber tok helgens andre NM-seier da han også vant 10-kilometeren i kombinert på Beitostølen. Riiber vant også lørdagens 5-kilometer. Jørgen Graabak tok sølvet, mens Magnus Krog kapret bronsen - over 50 sekunder bak Riiber.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Christensen med superdebut

  Med startnummer 64. klarte den norske slalåmkjøreren Simen Ramberg Christensen å kjøre inn til en råsterk 21. plass i sin verdenscupdebut. Nordmannen som vant NM foran barndomskompis Henrik Kristoffersen i år, endte bare 1.64 sekund bak Marcel Hirscher. Dermed er nordmannen klar for finaleomgang sammen med Kristoffersen og Leif Kristian Nestvold Haugen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 7
VM sjakk: Parti 7: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 7 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 7: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 7, Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Sportsrevyen