NRK Meny
Normal

Sikret to VM-gull på under halvannen time

Sarah Louise Rung sikret seg to nye gull i svømme-VM for funksjonshemmede i Montreal tirsdag.

Sarah Louise Rung

Sarah Louise Rung kan smile etter innsatsen så langt i svømme-VM der hun har sikret seg tre gull. Her er den norske svømmeren fra Paralympics i London i fjor.

Foto: Ekstrømer, Jonas / NTB scanpix

Dermed står den norske svømmeren med tre gull av tre mulige så langt i mesterskapet. Rungs første gull kom på 50-meter butterfly mandag, natt til tirsdag norsk tid.

Vel et døgn senere fulgte den norske svømmeren opp med to nye gull. De kom på 200-meter fri og 100-meter bryst - og med mindre enn 90 minutters mellomrom, ifølges Norges Svømmeforbund.

Rung måtte hente frem sine beste avslutningsegenskaper for å sikre gullet på brystøvelsen. Ukrainske Natalia Prologieva ledet halvveis, men med en stormende avslutning sikret den norske svømmeren gullet 82 hundredeler foran konkurrenten.

Rolig før finalene

Natalia Shavel, Sarah Louise Rung og Joana Maria Silva

Rung sammen med bronsevinner Joana Maria Silva etter finalen på 50-meter butterfly mandag. Der ble det også gull på den norske svømmeren, og innsatsen der ga henne ro før finalene tirsdag.

Foto: Richard Wolowicz / AFP

Rung forteller at hun var nervøs før start på mandagens finale, 50-meter butterfly, men at prestasjonen der ga selvtillit før de neste finalene.

– Det er en kort øvelse, og jeg føler selv at jeg ikke har like godt tak på butterfly som frisvømming og bryst. Derfor var det godt å se at jeg forbedret meg med tre sekunder fra forsøket til finalen - og fikk det tekniske til å stemme, sier hun til Aftenbladet.

– Det gjorde meg veldig rolig før dagens to øvelser, 200 m fri og 100 m bryst, sier Rung.

Gullgrossist

Rung er blitt et sikkert medaljekort for Norge i mesterskap. Under Paralympics i London i fjor vant hun to gull og to sølv.

23-åringen ble lam etter en mislykket operasjon for fem år siden. Fra sykesenga så Rung Paralympics i Beijing, og satte seg umiddelbart som mål å kjempe seg inn i verdenstoppen for funksjonshemmede.

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup fristil: Skicross
V-cup fristil: Skicross
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Kupper'n
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
EM svømming