Hopp til innhold

Tour-kaoset fortsetter: Måtte forlate uakseptabelt overnattingssted – her venter finnene på nye rom

ÅRE (NRK): Bare timer etter at mange nasjoner gjorde opprør mot smørebodene i Åre, måtte det finske laget forlate overnattingsstedet de var tildelt. Der skulle 30 personer dele to toaletter.

Krista Pärmäkoski og Iivo Niskanen

VENTER PÅ ROM: Krista Pärmäkoski og Iivo Niskanen lader opp til tirsdagens etappe med å vente på å få hotellrom i Åre.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

I 18-tida mandag kveld la den finske stjernen Iivo Niskanen ut bilder på sin instagramprofil av bostedet Finland var tildelt før tirsdagens tredje etappe i Ski Tour 2020.

«This have to be a joke, @fiscrosscountry?», var teksten. «Smell not included», la han til på bilder av noe som kunne minne om ei militærbrakke.

På norsk: «Dette må være en spøk» og «lukt ikke inkludert».

Litt før klokka 20 møter NRK Niskanen i lobbyen på mediehotellet i Åre. Finland så rett og slett ingen annen mulighet enn å forlate bostedet de var tildelt.

– 30 personer og to toaletter

Slik beskriver Niskanen det som møtte dem:

– Det var serviceteam og løpere i samme bygg, 30 personer og to toaletter. Det luktet fukt på rommene, beskriver han.

Niskanen

SLIK SÅ DET UT: Dette er videoen Iivo Niskanen delte på sin instagramprofil.

Foto: Iivo Niskanen

Årsaken til at bildene så ut som en militærleir var at det faktisk var en militærleir.

– Å spise sammen med soldater er ikke den sunneste måten å forberede seg til å fortsette Touren på.

– Hva var din første reaksjon?

– Jeg var ikke så stresset, men det var bra at kvinnene presset på for å få nye rom. Først og fremst er det bortkastet tid. Men det er som det er. Det er bare å vente, sier den normalt sindige OL-mesteren på femmil.

– Ikke akseptabelt

NRK har også snakket med renndirektør i FIS, Pierre Mignerey, mandag kveld. Han har sett bildene Iivo Niskanen har lagt ut.

– Er dette akseptabelt?

– Nei. Dette er ikke bra, sier han.

Han forteller at FIS i utgangspunktet driver overordnet koordinering av arrangementet og at det i utgangspunktet er organisasjonskomiteen som uttaler seg om slike bostedsproblemer som Finland møtte i dag.

FIS-toppen ønsker ikke å dytte ansvar den ene eller andre veien. Nå ønsker han bare å finne en løsning. Han peker i hvert fall på at det i Åre og området rundt har vært vanskelig å ordne bosted for de ulike lagene og utøverne.

Leder for Ski Tour, Guri Knotten Hetland, beklager overfor finnene når NRK ringer. Hun sier at standarden på Camp Ånn, der Finland først var innlosjert. i utgangspunktet er god og tilfredsstillende i henhold til FIS sine krav.

Men det var ett hus på anlegget som de ikke hadde kontrollert. Det var bygningen finnene ble plassert i.

– Ikke godt nok

– Det var rett og slett ikke godt nok, medgir Hetland.

– Dialogen med Finland har vært helt fint. Jeg forstår frustrasjonen til Niskanen, for det var virkelig ikke bra. Jeg er glad vi klarte å løse det fort. Men det er uheldig.

Hetland peker på at det er ferietid og høysesong for å oppholde seg på et skisted som Åre i disse dager. Derfor har arrangøren slitt med å samle utøvere og støtteapparat på få hoteller i både Östersund og Åre.

– Det ideelle hadde vært å bo på samme hotell alle sammen. Det skal vi i Trondheim. Men i en verdenscupsesong er det slik at det jevner seg ut. Og for oss som legger kabalen er det mange hensyn. Som hvor mange rom vi har tilgjengelig de ulike stedene og lagenes behov ut ifra hvor mange de er. Det blir rett og slett et puslespill og mer tilfeldig hvor de havner, sier Hetland.

– Urettferdig

Det har vært en røff mandag for renndirektøren Mignerey og Tour-arrangørene, som først måtte møte illsinte smørere fra en rekke nasjoner. De nektet å smøre i garasjen de var blitt tildelt.

Også der måtte Mignerey legge seg helt flat.

Finland har i likhet med de andre store nasjonene egen smøretrailer, men Iivo Niskanen reagerer også på at ikke arrangørene i Åre heller ikke hadde kontroll på den biten.

– Hvis det er sånn at vi reiser med de samme togene og bussene, og så får de små nasjonene slike boder, er det ikke rettferdig, sier Niskanen mens han venter på å få tildelt et akseptabelt hotellrom.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal