Tottenham-Eriksen etter historisk drama: – Jeg er en av de heldigste på planeten

Tottenham er klare for semifinalen i mesterligaen etter et helt utrolig drama borte mot Manchester City.

Laster innhold, vennligst vent..

Mesterligakvartfinalen mellom Manchester City og Tottenham onsdag kveld hadde så mye av alt, at det nesten er vanskelig å vite hvor man skal begynne, men vi starter med det viktigste:

Tottenham er klare for semifinale mot Ajax, etter å ha gått videre på bortemål. City vant 4–3 , men Tottenhams 1–0-seier fra det første oppgjøret ble utslagsgivende for londonklubbens avansement.

Uansett: Kvartfinalen mellom Manchester City og Tottenham er en kamp for historiebøkene. På alle mulige måter:

Fire mål på de første elleve minuttene og to helt avgjørende situasjoner der dommerassistentsystemet «VAR» måtte tas i bruk, den ene to minutter på overtid, da City trodde de hadde vunnet kampen.

Laster Twitter-innhold

Tottenhams danske stjernespiller Christian Eriksen – som kunne ha blitt syndebukk dersom scoringen hadde fått stå, fordi han rotet bort ballen – oppsummerer kampen slik i et intervju vist på TV 2:

– Jeg er en av de heldigste på planeten i dag. Jeg trodde det var over da de scoret det siste. Det var mål og drama overalt i denne kampen.

I et intervju vist på Viasat sier samme mann:

– Det er stort. De var en berg-og-dalbane. Det gikk opp og ned, opp og ned. Det var en helt utrolig kamp.

– Jeg hadde ikke trodd vi kunne score tre mål. Overhodet ikke. Det var en heseblesende start. Det preget hele kampen.

Spurs-jubel

ELLEVILL JUBEL: Tottenhams Fernando Llorente, Heung-Min Son og trener Mauricio Pochettino jubler etter mesterligaavansementet onsdag kveld etter et utrolig drama i Manchester.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Tottenham-sjef Mauricio Pochettino var direkte rørt etter at semifinaleplassen var sikret. Da han ble intervjuet av Viasport, brukte han lang tid hvor han bare ristet på hodet og gned seg i ansiktet før han til slutt klarte å finne noen ord:

– Det var helt utrolig. Galskap av en fotballkamp, fullstendig galskap. Det var et sykt øyeblikk. Spillerne mine er helter. Gleden er utrolig nå.

Utrolig innledning

Starten på oppgjøret ble nemlig så vanvittig at verken fans, kommentorer eller spillerne selv helt forsto hva som skjedde.

Det gikk så fort unna i svingene at den tidligere engelske fotballhelten Gary Lineker tvitret at han snart måtte finne fram kulerammen:

1–0, Sterling etter fire minutter. 1–1, Son etter sju minutter. 1–2, Son etter ti minutter. 2–2, Bernardo Silva etter elleve minutter. 3–2, Sterling etter 21 minutter.

Fire mål på de første elleve minuttene er de fire raskeste målene i en mesterligakamp noensinne, ifølge statistikk-leverandør Opta.

Fortsettelsen ble ikke målrik, men drama var det aldri for lite av i Manchester onsdag kveld.

Slo tilbake

Etter en times spill hamret nemlig Sergio Aguero inn 4–2 for City, noe som ville ta Pep Guardiolas lag videre, men Mauricio Pochettions gutter hadde andre planer.

City dominerte stort etter pause, men Tottenham maktet nemlig å gjøre akkurat det de måtte på et sjeldent besøk offensivt: Score.

Londonerne vant corner, og den satte innbytter Fernando Llorente i mål med hofta (!). Dommer Cuneyt Cakir var imidlertid ikke sikker på om Llorente hadde vært borti kula med hånda, så han valgte å benytte «VAR».

Etter en lengre titt på situasjonen, slo han ut med armene, tilsynelatende for å markere sin tvil. Til slutt lot han målet stå, selvsagt til enorm jubel fra Tottenham-spillerne og de tilreisende supporterne fra London.

Laster Twitter-innhold

«VAR» for andre gang

City presset tungt mot slutten, og to minutter på overtid kom nettkjenningen alle inkludert en ekstatisk Pep Guardiola – trodde sendte de lyseblå videre, da Raheem Sterling scoret.

Jubelen var imidlertid forgjeves. «VAR» ble nemlig benyttet nok en gang, og igjen gikk avgjørelsen i Tottenhams favør.

Scoringen ble annullert etter at Aguero var i offside da han fikk ballen fra Bernardo Silva rett før Sterlings scoring.

City-nedtur

LANGT NEDE: Kyle Walker fortviler etter kveldens tap.

Foto: Andrew Yates / Reuters

City fortsatte å presse etter den underkjente scoringen, men hadde ikke flere ess i ermet. Dermed er det Tottenham som er klare for semifinale mot Ajax.

Tar tapet tungt

City-sjef Pep Guardiola tar, ikke overraskende, tapet tungt:

– Vi er ute. Vi må gratulere Tottenham. Det var en bra kamp. Vi scoret fire mål, men det holdt ikke. Det ene målet de scoret var hands, men det skjedde, så vi er ute, sier han i et intervju vist på Viasat.

– Vi hadde det i lomma, men til slutt kunne vi ikke fullføre. Det var forferdelig. Jeg trodde det var mål. Det var utrolige følelser på det tidspunktet, men så var det ikke mål, legger han til.

Tung kveld

UENIG MED «VAR»: Pep Guardiola mener Fernando Llorentes scoring ikke burde ha fått stå.

Foto: Phil Noble / Reuters

Også City-kaptein Vincent Kompany er misfornøyd med Llorentes scoring:

– Jeg vet ikke hva jeg skal si om VAR lenger. Jeg prøver å forstå hva som er hands eller ikke. Om noen år skjønner vi kanskje hva dette systemet faktisk gjør. Med den gamle skolen hadde vi kanskje gått videre i dag, men vi må forholde oss til den nye skolen, sier han i et intervju vist på Viasat.

Etter en fotballlkamp det er vanskelig å tro noe annet enn at blir husket som en moderne klassiker.

Feiret

FEST FOR BORTEFANSEN: Tottenham-fansen hadde en kveld de neppe kommer til å glemme med det første onsdag kveld.

Foto: Anthony Devlin / AFP

Siste nytt

 • NM-semifinalene trukket

  I semifinalene i NM tar Arna-Bjørnar imot Vålerenga, mens regjerende cupmester LSK Kvinner skal til Trondheim og møte Trondheims-Ørn. De to kampene er ikke endelig berammet, men skal spilles helgen 26. og 27. oktober.

  Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sjuende strake NM-semi for LSK

  LSK Kvinner slo Kolbotn 3-1 i NM-kvartfinalen etter to scoringer av nysigneringen Emilie Nautnes og ett av Elise Thorsnes. Arna-Bjørnar slo Røa 1-0, Trondheims-Ørn vant 4-2 over Sandviken, og Vålerenga er klare for semifinale med 3-0 mot Avaldsnes.

  Elise Thorsnes
  Foto: David Catry / NTB scanpix
 • Sturridge blir Sørloth-lagkamerat

  Daniel Sturridge blir lagkamerat med Alexander Sørloth i Trabzonspor. Det bekrefter den tyrkiske klubben på Twitter. Den engelske 29-åringen har vært klubbløs siden han ble frigitt av Liverpool i begynnelsen av juni.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal