Hopp til innhold

Tottenham Hotspur

  • Tottenham hentet Genoa-stopper

    Rumenske Radu Dragusin (21) hentes inn som et sårt tiltrengt alternativ i Tottenhams forsvar. Premier League-klubben har slitt stort med skader.

    Dragusin kommer fra italienske Genoa, der han har vært lagkamerat med Morten Thorsby.

    Tottenham startet sesongen knallsterkt, men den siste tiden har det gått tyngre for de hvitkledde. Store skadeproblemer i forsvaret har bidratt sterkt til det.

    Blant annet har vingback Emerson Royal bekledd midtstopperrollen de siste kampene. Førstevalgene Cristian Romero og Micky van de Ven har begge mistet mange kamper. (NTB)

    Radu Dragusin
    Foto: Tano Pecoraro / AP
  • Richarlison satt ut av spill i flere uker etter operasjon

    Tottenhams Richarlison gjennomgikk en lyskeoperasjon torsdag etter å ha slitt med helseproblemer i lang tid. Spissen er ventet å være ute noen uker, melder NTB.

    – Vi kan bekrefte at Richarlison har gjennomgått en lyskeoperasjon i dag (torsdag). Den brasilianske landslagsspilleren vil umiddelbart begynne med rehabiliteringen, før han returnerer til trening i løpet av de kommende ukene, skriver klubben på sine nettsider.

    Kroppen til brasilianeren har hanglet over lengre tid.

    – De siste månedene har ikke vært lette for meg. Jeg har hatt helseproblemer, sa Richarlison til ESPN før operasjonen.

    26-åringen er ikke med i troppen til Brasils kommende VM-kvalifiseringskampene mot Argentina og Colombia.

    Tottenham-spiss Richarlison
    Foto: Kin Cheung / AP
  • Ny prisdobbel til Tottenham i Premier League

    Tottenhams Ange Postecoglou har blitt kåret til månedens trener i Premier League, mens Son Heung-min fikk prisen som månedens spiller for september.

    Det skriver Premier League på sine nettsider.

    Forrige måned vant Tottenham 5-2 borte mot Burnley, 2-1 hjemme over Sheffield United og 2-1 hjemme over Liverpool. Deres siste kamp i september endte i 2-2 borte mot Arsenal.

    Son skal ha mye av æren for de ti poengene de samlet med seks mål i de fire kampene. Det er fjerde gang sørkoreaneren vinner månedens spiller i Premier League.

    Bare Sergio Agüero (7), Harry Kane (7), Steven Gerrard (6), Cristiano Ronaldo (6), Wayne Rooney (5) og Robin van Persie (5) har vunnet prisen flere ganger.

    Tottenham gjorde også rent bord i augustkåringen. Da ble James Maddison månedens spiller, mens Postecoglou fikk sin første månedens trener-pris.

    Postecoglou har fått en god start på Tottenham-karrieren med seks seire og to uavgjort i sine åtte første PL-kamper. Det har sendt Tottenham opp på toppen tabellen, likt på poeng med Arsenal.

    pjloMyjycng
    Foto: Reuters
  • Solomon klar for Tottenham

    Israelske Manor Solomon (23) har skrevet kontrakt med Premier League-klubben Tottenham til 2028.

    Han debuterte for Maccabi Petah Tiikva i 2017 før han skiftet til ukrainske Sjakhtar Donetsk i 2019. Der ble det 22 scoringer på 106 kamper.

    Foran 2022/23-sesongen ble han leid ut til Fulham. Der scoret han sitt første mål mot Nottingham Forest i februar i år. Samme måned ble han nominert til månedens spiller.

    Solomon har 35 landskamper for Israel. På de kampene er det blitt sju mål.

    (©NTB)

    SOCCER-EURO-ISR-AND/REPORT Manor Solomon
    Foto: REUTERS
  • Conte slo tilbake mot Richarlisons kritikk: – Hans sesong har vært dritt

    Tottenham-stjernen Richarlison holdt ikke tilbake om manager Antonio Conte etter at klubben ble slått ut av mesterligaen.

    Richarlison mente treneren burde brukt han mer etter at laget røk ut med 0-1 sammenlagt mot Milan. Han oppsummerte også sesongen som «dritt».

    På fredagens pressekonferanse slo Conte tilbake:

    – Først av alt. Jeg så intervjuet med Richarlison. Han kritiserte ikke meg. Han sa at hans sesong har vært dritt, og han har rett. Hans sesong har ikke vært bra, sa Conte og utdypet:

    – Han har vært skadd, spilt og scoret i mesterligaen. Han dro deretter til VM og fikk en seriøs skade. Han har ikke mål i ligaen for oss. Jeg tror han var veldig ærlig med å si at sesongen hans ikke har vært bra. Hans sesong er ikke ferdig enda. Hvis han fortjener å spille skal jeg gi ham muligheten.

    Conte mente også at brasilianeren burde sette laget foran seg selv:

    – Når du snakker om «meg» og ikke «oss», er du selvopptatt. Jeg har sagt til spillerne mine at dersom vi vil bygge noe viktig og vinne et trofé må vi snakke om «vi», ikke «meg».

    – Han gjorde en feil og beklaget, la han til.

    Tottenham møter Nottingham Forest i Premier League lørdag. London-laget kjemper om en topp fire-plassering.

    Conte og Richarlison
    Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal