Pochettino sparket av Tottenham: – Ekstremt skuffende resultater

Tottenhams manager, Mauricio Pochettino, er ferdig i den engelske storklubben.

Pochettino

SPARKET: Mauricio Pochettino har fått sparken i Tottenham etter skuffende resultater.

Foto: Ian Kington / AFP

Det melder klubben på sine sider.

De opplyser at både han og tre av trenerne i apparatet rundt han har blitt fristilt fra sine kontrakter.

– Det er en ekstremt vanskelig avgjørelse, og det er ikke en beslutning styre har tatt lett på. Den er heller ikke tatt i all hast, sier styreleder i klubben, Daniel Levy i pressemeldingen.

«Ekstremt skuffende» resultater

Tottenham ligger helt nede på 14. plass på tabellen etter 12 spilte kamper. De har ikke vunnet en ligakamp siden september.

– Dessverre har resultatene i de engelske turneringene på slutten av forrige sesong, og begynnelsen av denne, vært ekstremt skuffende, sier Levy i pressemeldingen.

Den argentinske manageren kom til klubben i 2014. Senest i mai spilte klubben sin aller første finale i mesterligaen. De tapte den finalen mot Liverpool.

Men det var altså resultatene i den hjemlige serien som fikk styret til å ta affære.

– Det påhviler styret å ta de vanskelige avgjørelsene. Denne var ekstra vanskelig etter de mange minneverdige øyeblikkene vi har hatt med Mauricio og hans trenerapparat, men vi gjør det i klubbens beste interesse, sier Levy.

Ingen erstatter på plass

Under argentinerens ledelse har klubben aldri endt på en dårligere plassering i premier league enn femteplass.

I 2019 har Tottenham kun vunnet 11 av de 29 ligakampene de har spilt. I årets sesong er de riktignok kun tre poeng bak femteplassen på tabellen, men hele 20 poeng bak ligaleder Liverpool.

Klubben skriver videre at de skal komme med en oppdatering om trenersituasjonen ved en senere anledning.

Reaksjonene har naturligvis ikke latt vente på seg. Tidligere fotballspiller, nå ekspertkommentor, Gary Lineker, mener Tottenham ikke kunne fått en bedre trener enn Pochettino.

– Han hjalp klubben med å overprestere stort i flere år. Lykke til med å finne en bedre trener. Det kommer ikke til å skje, skriver Lineker på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Solbakken og Købehavn videre

  Ståle Solbakken og FC København er klare for åttedelsfinalen i Europaligaen etter 4-2-seier sammenlagt mot skotske Celtic. I Glasgow torsdag kveld vant danskene 3-1 etter to scoringer de siste ti minuttene. Europa-eventyret er over for Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi.

  fWHZphJUxuQ Ståle Solbakken
  Foto: Scott Heppell / AP
 • EM-mester på 800 meter dopingtatt

  Ukrainske Natalia Krol risikerer å bli utestengt for doping i fire år. 25-åringen ble europamester på 800 meter i både Berlin i 2018 og i Amsterdam i 2016.

  Før hun giftet seg het hun Natalia Prysjtsjepa.

  Mellomdistanseløperen har testet positivt på stoffet hydrochlorothiazid, som er mest kjent som et stoff som kan brukes til å maskere bruk av andre forbudte stoffer.

  Krol er midlertidig utestengt fra all aktiv idrett.

  PLGY32p_T0k Natalia Prysjtsjepa
  Foto: JOHN MACDOUGALL
 • UAE Tour avlyst på grunn av korona

  Sykkelrittet, som arrangeres i De forente arabiske emirater, stoppes når det gjenstår to etapper, skriver TV 2. Lotto Soudal-rytter Carl Fredrik Hagen sier til kanalen at noen i støtteapparatet til et lag har testet positivt. De neste timene skal alle utøvere og støtteapparat testes.

  Carl Fredrik Hagen
  Foto: Anne-christine Poujoulat / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal