Pochettino sparket av Tottenham: – Ekstremt skuffende resultater

Tottenhams manager, Mauricio Pochettino, er ferdig i den engelske storklubben.

Pochettino

SPARKET: Mauricio Pochettino har fått sparken i Tottenham etter skuffende resultater.

Foto: Ian Kington / AFP

Det melder klubben på sine sider.

De opplyser at både han og tre av trenerne i apparatet rundt han har blitt fristilt fra sine kontrakter.

– Det er en ekstremt vanskelig avgjørelse, og det er ikke en beslutning styre har tatt lett på. Den er heller ikke tatt i all hast, sier styreleder i klubben, Daniel Levy i pressemeldingen.

«Ekstremt skuffende» resultater

Tottenham ligger helt nede på 14. plass på tabellen etter 12 spilte kamper. De har ikke vunnet en ligakamp siden september.

– Dessverre har resultatene i de engelske turneringene på slutten av forrige sesong, og begynnelsen av denne, vært ekstremt skuffende, sier Levy i pressemeldingen.

Den argentinske manageren kom til klubben i 2014. Senest i mai spilte klubben sin aller første finale i mesterligaen. De tapte den finalen mot Liverpool.

Men det var altså resultatene i den hjemlige serien som fikk styret til å ta affære.

– Det påhviler styret å ta de vanskelige avgjørelsene. Denne var ekstra vanskelig etter de mange minneverdige øyeblikkene vi har hatt med Mauricio og hans trenerapparat, men vi gjør det i klubbens beste interesse, sier Levy.

Ingen erstatter på plass

Under argentinerens ledelse har klubben aldri endt på en dårligere plassering i premier league enn femteplass.

I 2019 har Tottenham kun vunnet 11 av de 29 ligakampene de har spilt. I årets sesong er de riktignok kun tre poeng bak femteplassen på tabellen, men hele 20 poeng bak ligaleder Liverpool.

Klubben skriver videre at de skal komme med en oppdatering om trenersituasjonen ved en senere anledning.

Reaksjonene har naturligvis ikke latt vente på seg. Tidligere fotballspiller, nå ekspertkommentor, Gary Lineker, mener Tottenham ikke kunne fått en bedre trener enn Pochettino.

– Han hjalp klubben med å overprestere stort i flere år. Lykke til med å finne en bedre trener. Det kommer ikke til å skje, skriver Lineker på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Karrierens første pole for Hauger

  Dennis Hauger kjørte fortest av samtlige i Formel-3-kvalifiseringen i Spania fredag. Nordmannen var seks tusendeler raskere enn australieren Jack Doohan.

  Dermed starter Hauger fra første startposisjon i søndagens løp i Barcelona, samtidig som han starter som nummer tolv i lørdagens løp hvor resultatlisten fra stokkes om.

  18-åringen som er signert til Red Bull sitt akademi, gikk før årets sesong over til racinglaget Prema, som har vært blant de beste lagene i Formel-3 de siste sesongene. Og laget var fornøyd etter kvalifiseringen.

  – Velkommen til Prema min venn, velkommen til Prema, lød beskjeden på radioen etter at Hauger hadde sikret seg dagens beste tid.

  Norges beste bilsportutøvere
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Viking anker Berntsen-dommen

  Viking FK anker boten på 20.000 kroner klubben ble ilagt for håndteringen av saken som endte med at tidligere trener Bjarne Berntsen gikk av.

  – Dommen tar utgangspunkt i en situasjonsbeskrivelse som ikke stemmer med vår oppfatning. I tillegg mener vi at regelverket ikke er tydelig nok på hvilke handlinger som kan føre til sanksjoner, forklarer Viking FK-leder Rune Bertelsen til Aftenbladet.

  Det er to uker siden Doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) ila Viking boten.

  Eliteserien 2020: Viking - Vålerenga (2-2)
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal