Pochettino sparket av Tottenham: – Ekstremt skuffende resultater

Tottenhams manager, Mauricio Pochettino, er ferdig i den engelske storklubben.

Pochettino

SPARKET: Mauricio Pochettino har fått sparken i Tottenham etter skuffende resultater.

Foto: Ian Kington / AFP

Det melder klubben på sine sider.

De opplyser at både han og tre av trenerne i apparatet rundt han har blitt fristilt fra sine kontrakter.

– Det er en ekstremt vanskelig avgjørelse, og det er ikke en beslutning styre har tatt lett på. Den er heller ikke tatt i all hast, sier styreleder i klubben, Daniel Levy i pressemeldingen.

«Ekstremt skuffende» resultater

Tottenham ligger helt nede på 14. plass på tabellen etter 12 spilte kamper. De har ikke vunnet en ligakamp siden september.

– Dessverre har resultatene i de engelske turneringene på slutten av forrige sesong, og begynnelsen av denne, vært ekstremt skuffende, sier Levy i pressemeldingen.

Den argentinske manageren kom til klubben i 2014. Senest i mai spilte klubben sin aller første finale i mesterligaen. De tapte den finalen mot Liverpool.

Men det var altså resultatene i den hjemlige serien som fikk styret til å ta affære.

– Det påhviler styret å ta de vanskelige avgjørelsene. Denne var ekstra vanskelig etter de mange minneverdige øyeblikkene vi har hatt med Mauricio og hans trenerapparat, men vi gjør det i klubbens beste interesse, sier Levy.

Ingen erstatter på plass

Under argentinerens ledelse har klubben aldri endt på en dårligere plassering i premier league enn femteplass.

I 2019 har Tottenham kun vunnet 11 av de 29 ligakampene de har spilt. I årets sesong er de riktignok kun tre poeng bak femteplassen på tabellen, men hele 20 poeng bak ligaleder Liverpool.

Klubben skriver videre at de skal komme med en oppdatering om trenersituasjonen ved en senere anledning.

Reaksjonene har naturligvis ikke latt vente på seg. Tidligere fotballspiller, nå ekspertkommentor, Gary Lineker, mener Tottenham ikke kunne fått en bedre trener enn Pochettino.

– Han hjalp klubben med å overprestere stort i flere år. Lykke til med å finne en bedre trener. Det kommer ikke til å skje, skriver Lineker på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Seier til Killi

  Johanne Killi gikk helt til topps i dagens verdenscupkonkurranse i friski (Big Air). Hun vant med 179 poeng til sammen. Guilia Tanno tok andreplassen og Silvia Bertagna tok tredjeplassen.

  80h9Usxi1-E
  Foto: Vidar Ruud / Vidar Ruud
 • Tande hopper ikke lagkonkurransen

  Daniel-André Tande hopper ikke lagkonkurransen lørdag. Inn kommer Johann André Forfang. Tande fikk seg en smell i går da han på toppen av hoppbakken i Klingenthal ble truffet av en løpsk ski. Han skal ikke ha pådratt seg noen alvorlig skade. Planen er at Tande skal hoppe individuelt søndag.

  Tande
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Slalåm-starten utsatt

  Det er tøffe værforhold i Val-d'Isère, og derfor har dagens verdenscuprenn i slalåm blitt utsatt. Det skulle egentlig starte klokken 09, men nå er starten flyttet til klokken 11.30. Henrik Kristoffersen er et av de norske håpene i dette rennet.

  -sbdvlJO6d0
  Foto: TOM PENNINGTON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal