Totalkollaps av Tande ødela for Norge: – Det er helt jævlig

LAHTI/OSLO (NRK): Daniel-André Tande (24) hoppet Norge ut av seierskampen i lagkonkurransen i Lahti.

Tande lander på 101 meter. Ikke i nærheten av de beste. Norge er på sjetteplass etter to puljer. Det er 58,2 poeng opp. Nå skal det holde hardt med pallplass. Totalkollaps av Tande.

IKKE BRA: Her lander Tande på 101 meter og ødelegger lagkonkurransen for Norge.

Laster innhold, vennligst vent..

Det var tett i toppen da Tande satte utfor i andre pulje i den første omgangen, men etter 24-åringens hopp på fattige 101 meter, var plutselig Norge langt bak teten.

– Det gjør nok ganske mye vondere for meg enn det gjør for dere, sa en frustrert Tande til NRK etter skandalehoppet.

– Ja, hvordan er det for deg?

– Det er helt jævlig.

– Fryktelig kjedelig

Sammen med Andreas Stjernen (29), Johann André Forfang (22) og Robert Johansson (27) vant Tande OL-gull i Pyeongchang for en drøy uke siden.

I Lahti i ettermiddag var de ikke i nærheten av å følge opp suksessen, og etter den første omgangen var kvartetten 47,9 poeng bak Tyskland. Avstanden opp til pallen var 24,4 poeng.

– Jeg tror rett og slett at Tande hoppet oss ut av seierskampen der. Fryktelig kjedelig, sa NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen underveis.

Kapret tredjeplassen

Daniel-André Tande etter NM tidligere i uka

SKUFFET: Daniel-André Tande

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

I finaleomgangen gjorde samtlige av de fire norske sakene sine bra. Robert Johansson hadde mulighet til å sikre norsk tredjeplass - en mulighet han tok godt vare på. 126,5 meter ga Stjernen, Forfang og nevnte Johansson grunn til å juble for pallplass nede på sletta, men Tande var ikke å se.

– Man må ha åtte gode hopp for å hevde seg. Tande er nok utrolig skuffet nå, konkluderer ekspert Evensen.

– Det er to nasjoner som hopper bedre enn oss. Vi hadde én miss, og det er sånn som skjer. Pallplass smaker godt i dag, for det så mørkt ut, oppsummerer Stjernen.

Tyskland vant konkurransen. Polen ble nummer to, mens Norge altså kapret tredjeplassen.

Siste nytt

 • Ruud tok seg enkelt vidare

  Casper Ruud leverte knallsterkt og vann 6–1 og 6–2 mot Carlos Berlocq i første runde i ATP-turneringa i Rio de Janeiro tysdag. 20-åringen hadde få problem med den 16 år eldre argentinaren.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • 5.-plass til Foss-Solevåg

  Amerikanske Mikaela Shiffrin vinn parallellslalåmen i Stockholm og sikrar seg dermed også krystallkula i verdscupen i slalåm denne sesongen. På herresida vinn Ramon Zenhaeusern føre svenske André Myhrer. Sebastian Foss-Solevåg blir beste norske med ein 5.-plass, etter å ha slått ut Henrik Kristoffersen.

 • Vil ta laggull

  Tyskland har tatt alle de syv siste gullmedaljene i mesterskap i kombinert. Det vil Jan Schmid gjøre noe med. – Hvis jeg får med meg en medalje skal jeg være fornøyd, og så synes jeg vi som lag skal ha et mål om å ta det laggullet, det begynner å bli litt for mange år siden, sier den norske veteranen.

  Jan Schmid og Jørgen Graabak
  Foto: Andrea Solero / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal