NRK Meny
Normal

Torp spilte 90 minutter for Brann

Brann-stjernen Carl-Erik Torp fikk karrieren ødelagt av hjerteproblemer da han falt om på banen høsten 2011. Søndag var han i startoppstillingen for Brann for første gang på nær to år.

Carl-Erik Torp i kamp for Brann 3

TILBAKE I RØDT: Carl-Erik Torp i aksjon for Brann mot Bergen Nord i Salhus søndag ettermiddag. Den rutinerte midtbanespilleren kunne ikke hindre at hjemmelaget vant komfortabelt.

Foto: Kristoffer Berg Husa / Brann.no

28-åringen fra Kolbotn har ikke spilt en full fotballkamp siden han fikk hjertestans under eliteseriekampen mellom Sogndal og Brann 25. september 2011. Men søndag ettermiddag gjorde han comeback i den røde trøyen, da Branns tredjelag i fjerdedivisjon spilte bortekamp mot Bergen Nord i Salhus.

– Det var godt å spille en hel kamp igjen. Det var fryktelig lenge siden sist og ble veldig slitsomt. Hadde vi hatt flere spillere til disposisjon, hadde jeg blitt byttet ut i andre omgang, sier Carl-Erik Torp til NRK.no.

LES OGSÅ: – Jeg kunne ha vært død | Torp fikk ny hjertestans i vinter

– Vil alltid ha fysiske begrensninger

Carl-Erik Torp

HYLLET AV FANSEN: Carl-Erik Torp måtte følge cupfinalen 2011 fra sidelinjen etter hjertestansen i september.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

Brann-spilleren fikk operert inn pacemaker etter hjertestansen og var nødt til å gi seg som fotballspiller. Han har likevel holdt formen ved like gjennom å trene med Brann og spille futsal.

Spill på lavere nivå har lenge vært et mål for Torp.

– Fjerdedivisjon er en arena hvor jeg kan være med uten at det krever for mye, og uten at mine fysiske begrensninger slår ordentlig inn. De har jeg jo, og jeg vil uansett ikke kunne komme opp på det nivået jeg var på, sier Torp.

– Er spill for Brann 2 i andredivisjon en mulighet?

– Brann 2 holder høyt nivå og krever for mye, både fysisk og psykisk. Men i fjerdedivisjon kan jeg være med og fylle opp benken.

LES OGSÅ: Beveget Torp hyllet av Brann-fansen

Den rutinerte midtbanespilleren klarte ikke å hindre rødtrøyene i å gå på et nytt tap i fjerdedivisjon. Ifølge Brann.no vant hjemmelaget komfortabelt 4-0 etter tre tidlige scoringer, og ingen Brann-spillere var i nærheten av å overliste Jan Fredrik Hamre i Bergen Nord-målet.

– Hyggelig å se ham på banen igjen

Vertenes keeper sier det var svært hyggelig å se Carl-Erik Torp i aksjon for Brann igjen.

– Vi hadde ikke akkurat forventet å se ham. Innsatsen var veldig bra, samtidig som det var tydelig at han har vært vekke fra fotballen en stund. Det skulle jo også bare mangle, sier Jan Fredrik Hamre til NRK.no.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal