Torp fikk ny hjertestans i vinter

Brann-stjernen falt om på nytt bare to måneder etter operasjonen. – Det har vært ganske vanskelig å takle i ettertid, sier Carl-Erik Torp.

Carl-Erik Torp

SNAKKER UT: I lang tid har Carl-Erik Torp holdt den andre hjertestansen skjult for andre enn sine nærmeste.

Foto: Thomas Anthun Nielsen / NRK

3. oktober i fjor fikk Brann-stjernen operert inn hjertestarter etter hjertestansen på Fosshaugane 25. september. Bare to måneder etter operasjonen fikk Carl-Erik Torp bruk for det livreddende apparatet.

Carl-Erik Torp i Vestlandshallen i januar 2012

LEKER MED BALL IGJEN: Carl-Erik Torp trikser på kunstgresset i Vestlandshallen i januar.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

– Da fikk jeg en ny hjertestopp og falt om. Men hjertestarteren banket liv i meg ganske kjapt. Jeg var våken og dro rett til Haukeland sykehus for å sjekke at alt stod bra til, og det gjorde det heldigvis, forteller 27-åringen til NRK.no.

LES OGSÅ: – Jeg kunne ha vært død | – Rakk aldri å være redd

– Fikk en trygghet

Branns populære midtbanespiller, som nå skal jobbe for klubben på andre måter, forteller at han til nå har holdt episoden skjult for andre enn de nærmeste. En vesentlig del av årsaken var at hjertestansen gikk hardt innpå ham.

– Det ble ganske vanskelig å takle i ettertid, siden det da har skjedd to ganger og så tett. Men samtidig fikk jeg en trygghet. Etter det føltes det også helt greit at jeg har hjertestarter, sier Torp.

Samtidig priser han seg daglig lykkelig over å være i live. Tankene går ofte til Fosshaugane, hvor Brann-legen gjennom rask og iherdig innsats klarte å redde livet til midtbanespilleren med en hjertestarter.

Carl-Erik Torp

SEGNET OM PÅ BANEN: Brann-spilleren falt om i midtsirkelen mot slutten av bortekampen mot Sogndal 25. september i fjor.

Takknemlig for livet

– Selv om jeg måtte gi meg med fotball, har jeg tenkt at det tross alt gikk bra. Det kunne ha skjedd hvor som helst - hjemme eller i bilen, for eksempel. Det er slett ikke sikkert at det hadde gått like bra, sier Torp.

Carl-Erik Torp

POPULÆR SPILLER: Torp skaffet seg mange fans i sin første sesong for Brann.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

– Akkurat det er litt vanskelig å tenke på, men samtidig gjør slike tanker det lettere å takle at fotballkarrieren er over. Fotballen hadde jeg kanskje hatt i ytterligere seks-syv år, men livet skal jeg forhåpentligvis ha i over 50 år til, sier Torp.

Brann-spilleren er fortsatt sykemeldt og inne i en opptreningsperiode. Allerede i høst var Torp tilbake på Branns treningsfelt, hvor han etterhvert også fikk lov til å leke med ball.

– Godt å jogge og svette litt

Under treningskampen mot FK Haugesund i Vestlandshallen i januar, gikk Torp ut på banen i pausen og trikset sammen med blant andre innbytter Bentley.

– Det går helt fint å trene litt igjen. Det gjør godt å kunne jogge og svette litt igjen. Heldigvis har jeg ikke hatt noen epsider etter den andre hjertestansen. Jeg føler meg tryggere og tryggere for hver dag som går, sier Torp.

– I utlandet fins det eksempler på fotball- og håndballspillere som har fortsatt som toppidrettsutøvere etter å ha fått operert inn hjertestarter. Overveide du noen gang å fortsette?

Carl-Erik Torp

VANT CUPSØLV: Carl-Erik Torp kunne ikke spille cupfinalen, men fikk likevel med seg sølvmedalje for sin innsats i Brann-drakten i 2011.

Foto: Hommedal, Marit / Scanpix

– Nei. Da jeg fikk beskjed om at jeg trengte hjertestarter, visste jeg at det ikke lot seg gjøre. Det handler også om hva man utsetter andre for. Det er ikke hyggelig om folk skal se meg på en bane og være redd for at jeg skal falle om. Det har jeg ikke lyst til.

Får ny rolle i Brann

27-åringen er fortsatt under kontrakt med Sportsklubben Brann og er innstilt på å fortsette i klubben. Nøyaktig hva rollen hans blir i tiden fremover, er foreløpig ikke klart.

– Jeg håper det blir noe rettet mot yngre spillere. Der tror jeg at jeg har noe å bidra med. Brann og jeg har en åpen dialog, og vi skal nok komme til enighet. Jeg har behov for å jobbe innen fotball. I alle fall nå, sier Torp.

LES OGSÅ: Beveget Torp hyllet av Brann-fansen