Hopp til innhold

Toppklubbene har kriget om Engen: – Da Barca kom på banen ble valget enkelt

Landslagsspiller Ingrid Syrstad Engen (23) har signert en toårskontrakt med mesterligavinneren. Nå gleder midtbaneprofilen seg til å spille tiki-taka-fotball med Caroline Graham Hansen.

Ingrid Syrstad Engen

KLAR FOR STORKLUBB: Ingris Syrstad Engen fikk tilbud fra storklubber i både England, Tyskland og Spania, og valget falt til slutt på Barcelona.

Foto: FC Barcelona

Internasjonale toppklubber har lenge kjempet om å sikre seg den norske midtbanespilleren, men valget falt omsider på fotballgiganten Barcelona.

– Det er helt spesielt. Det er en veldig stor dag. Man er stolt og glad. Det er liksom noe med den klubben, sier Engen til NRK.

Barcelona har vært helt suverene det siste året, med overlegen seier i den spanske serien, cupgull og ikke minst: mesterligaseier.

– Da Barca kom på banen kjente jeg at her er det noe ekstra, og noe som frister ekstra også. Når man da får et veldig godt inntrykk av alt rundt, så var det egentlig et enkelt valg til slutt.

Football, UEFA Women's Champions League, Final, Chelsea - Barcelona

REGJERENDE MESTERLIGAVINNERE: Barcelona slo Chelsea hele 4–0 i finalen av mesterligaen tidligere i år.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Fotballfilosofien ble avgjørende

De to siste årene har Engen hatt stor suksess i den tyske klubben Wolfsburg, der hun har bidratt til seriegull, to cupgull og mesterligafinale.

Det har også gjort 23-åringen fra Melhus svært ettertraktet på overgangsmarkedet, og da hun ikke ønsket å forlenge kontrakten med Wolfsburg kunne hun velge blant de aller beste klubbene.

Da var det den typiske Barca-spillestilen og måten klubben bruker midtbanen på som ble avgjørende.

Football, FIFA Women's World Cup, Day 13, Norway, Training

BLIR LAGVENNINNER: Ingrid Syrstad Engen (t.v.) og Caroline Graham Hansen skal spille sammen i Barcelona.

Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

– Barcelona har en fotballfilosofi som jeg synes er veldig interessant og som jeg tror at kan utvikle meg videre. Jeg har veldig stort fokus på det, det betyr veldig mye for meg. Jeg synes det er superspennende å kunne dra dit og lære av det, sier hun og fortsetter:

– Ønsket om ball hele tiden, de små forflytningene, å tørre å bruke ball. Den stilen er annerledes enn den jeg har hatt de siste årene, og det gleder jeg meg veldig til å bli utfordret på.

Laster Twitter-innhold

– De trenger en midtbanespiller

Til tross for at nivået trolig er et lite hakk opp fra Wolfsburg, har 23-åringen fått inntrykk av at hun er en spiller Barca trenger og vil satse på.

Ettersom midtbanespillerne Kheira Hamraoui og Victoria Losada (kaptein) forlater klubben, bør det være gode muligheter for trønderen å spille seg inn i startelleveren.

– Da trenger de også en midtbanespiller, så det passer meg bra. Jeg har ikke fått noen lovnader om spilletid, men jeg har en god følelse og de har et veldig stort kampprogram som gjør at man kommer til å få sjansen, tror jeg. Så da handler det om å bruke den og spille seg inn. Det er målet, sier hun.

Graham Hansen og Syrstad Engen

FØLGER HANSEN: Ingrid Syrstad Engen (t.h.) har valgt samme klubbvei som landslagsvenninne Caroline Graham Hansen, og går fra Wolfsburg til Barcelona.

Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Får Graham Hansen som lagvenninne

Med overgangen til Barcelona blir Engen lagvenninne med norske Caroline Graham Hansen, som også har en fortid fra Wolfsburg. Engen forklarer at hun har hørt mye positivt om klubben fra landslagsvenninnen, og om «hvordan man gjør det der».

Ingrid Syrstad Engen

I BARCA-DRAKTEN: Engens kontrakt med Barcelona strekker seg til 30. juni 2023.

Foto: FC Barcelona

Samtidig er det en trygghet med et kjent fjes, og en norsk stemme, når hun om et par ukers tid setter kursen sydover.

– Jeg har hatt skandinaver i Wolfsburg også, og man har jo kjent på at det har vært en trygghet. Så det ser jeg bare på som positivt, å ha en som kan være der og kanskje støtte litt ekstra, og som kan snakke norsk også.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Østrøm ble cupmester med Silkeborg – fikk et kort innhopp i finalen

    Robin Østrøm kom inn helt på tampen da Silkeborg ble dansk cupmester for annen gang med 1-0-seier over AGF i finalen.

    Parken i København var fullsatt da de to jyllandsklubbene møttes til finale. Det var anslagsvis 22.000 AGF-tilhengere mot 12.000 Silkeborg-tilhengere, men de sistnevnte fikk mest å juble for.

    Østrøm har spilt aldersbestemte landskamper for både Danmark og Norge, men 21-åringen er nå U21-landslagsspiller for Norge.

    (NTB)

    Robin Østrøm
    Foto: BILDBYRÅN
  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal