Hopp til innhold

Toppklubbene har kriget om Engen: – Da Barca kom på banen ble valget enkelt

Landslagsspiller Ingrid Syrstad Engen (23) har signert en toårskontrakt med mesterligavinneren. Nå gleder midtbaneprofilen seg til å spille tiki-taka-fotball med Caroline Graham Hansen.

Ingrid Syrstad Engen

KLAR FOR STORKLUBB: Ingris Syrstad Engen fikk tilbud fra storklubber i både England, Tyskland og Spania, og valget falt til slutt på Barcelona.

Foto: FC Barcelona

Internasjonale toppklubber har lenge kjempet om å sikre seg den norske midtbanespilleren, men valget falt omsider på fotballgiganten Barcelona.

– Det er helt spesielt. Det er en veldig stor dag. Man er stolt og glad. Det er liksom noe med den klubben, sier Engen til NRK.

Barcelona har vært helt suverene det siste året, med overlegen seier i den spanske serien, cupgull og ikke minst: mesterligaseier.

– Da Barca kom på banen kjente jeg at her er det noe ekstra, og noe som frister ekstra også. Når man da får et veldig godt inntrykk av alt rundt, så var det egentlig et enkelt valg til slutt.

Football, UEFA Women's Champions League, Final, Chelsea - Barcelona

REGJERENDE MESTERLIGAVINNERE: Barcelona slo Chelsea hele 4–0 i finalen av mesterligaen tidligere i år.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Fotballfilosofien ble avgjørende

De to siste årene har Engen hatt stor suksess i den tyske klubben Wolfsburg, der hun har bidratt til seriegull, to cupgull og mesterligafinale.

Det har også gjort 23-åringen fra Melhus svært ettertraktet på overgangsmarkedet, og da hun ikke ønsket å forlenge kontrakten med Wolfsburg kunne hun velge blant de aller beste klubbene.

Da var det den typiske Barca-spillestilen og måten klubben bruker midtbanen på som ble avgjørende.

Football, FIFA Women's World Cup, Day 13, Norway, Training

BLIR LAGVENNINNER: Ingrid Syrstad Engen (t.v.) og Caroline Graham Hansen skal spille sammen i Barcelona.

Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

– Barcelona har en fotballfilosofi som jeg synes er veldig interessant og som jeg tror at kan utvikle meg videre. Jeg har veldig stort fokus på det, det betyr veldig mye for meg. Jeg synes det er superspennende å kunne dra dit og lære av det, sier hun og fortsetter:

– Ønsket om ball hele tiden, de små forflytningene, å tørre å bruke ball. Den stilen er annerledes enn den jeg har hatt de siste årene, og det gleder jeg meg veldig til å bli utfordret på.

Laster Twitter-innhold

– De trenger en midtbanespiller

Til tross for at nivået trolig er et lite hakk opp fra Wolfsburg, har 23-åringen fått inntrykk av at hun er en spiller Barca trenger og vil satse på.

Ettersom midtbanespillerne Kheira Hamraoui og Victoria Losada (kaptein) forlater klubben, bør det være gode muligheter for trønderen å spille seg inn i startelleveren.

– Da trenger de også en midtbanespiller, så det passer meg bra. Jeg har ikke fått noen lovnader om spilletid, men jeg har en god følelse og de har et veldig stort kampprogram som gjør at man kommer til å få sjansen, tror jeg. Så da handler det om å bruke den og spille seg inn. Det er målet, sier hun.

Graham Hansen og Syrstad Engen

FØLGER HANSEN: Ingrid Syrstad Engen (t.h.) har valgt samme klubbvei som landslagsvenninne Caroline Graham Hansen, og går fra Wolfsburg til Barcelona.

Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Får Graham Hansen som lagvenninne

Med overgangen til Barcelona blir Engen lagvenninne med norske Caroline Graham Hansen, som også har en fortid fra Wolfsburg. Engen forklarer at hun har hørt mye positivt om klubben fra landslagsvenninnen, og om «hvordan man gjør det der».

Ingrid Syrstad Engen

I BARCA-DRAKTEN: Engens kontrakt med Barcelona strekker seg til 30. juni 2023.

Foto: FC Barcelona

Samtidig er det en trygghet med et kjent fjes, og en norsk stemme, når hun om et par ukers tid setter kursen sydover.

– Jeg har hatt skandinaver i Wolfsburg også, og man har jo kjent på at det har vært en trygghet. Så det ser jeg bare på som positivt, å ha en som kan være der og kanskje støtte litt ekstra, og som kan snakke norsk også.

Siste nytt

 • Haug scoret for Roma tross tap

  Sophie Romàn Haug scoret for Roma da Wolfsburg viste muskler og vant 4-2 i gruppespillet i mesterligaen torsdag kveld.

  Ewa Pajor sendte Wolfsburg i ledelsen etter 24 minutter, før Sveindís Jane Jónsdóttir scoret vertenes andre mål i det 40. spilleminutt.

  Andressa Alves utlignet for Roma to minutter senere, men det hjalp lite da Lena Lattwein og Pajor scoret Wolfsburgs tredje og fjerde mål i andre omgang.

  Mens Emilie Haavi startet kampen for Roma, ble Haug og Mina Bergersen henvist til gjestenes benk.

  Haug ble byttet inn etter 63 minutter og satte inn reduseringen 13 minutter senere.

  Wolfsburg topper gruppe B med ti poeng etter fire kampen. Roma følger på 2.-plass, tre poeng bak.

  Privatlandskamp fotball kvinner 2022: Norge - Brasil (1-4)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Forventer at Hamilton forlenger

  Mercedes mektige sjef Toto Wolff er klar på at superstjernen Lewis Hamilton kommer til å forlenge med Formel 1-laget til tross for en seiersløs sesong.

  – Han (Hamilton) har ingen gode grunner til å forlate Mercedes etter neste sesong, eller å sette strek for karrieren, sier Wolff i Formel 1-podkasten «Beyond the Grid», ifølge britiske Daily Mail.

  Mercedes-sjefen innrømmer samtidig at 37-åringens kontrakt, som går ut etter neste sesong, vil være «ett av temaene» laget vil se nærmere på i vinterpausen.

  – Det er ikke satt noen frist for å lande en ny kontrakt. Lewis er en del av teamet, og teamet er en del av Lewis, fortsatte Wollf. (NTB)

  F1 US Grand Prix Auto Racing
  Foto: Charlie Neibergall / AP
 • Sagosens Kiel med sterk seier i mesterligaen

  Kiel var det klart beste laget da franske Nantes ble slått 37-33 i mesterligaen i håndball for menn torsdag.

  Sander Sagosen scoret kampens første mål, og viste tidlig at han er på god vei tilbake i storform før VM i Sverige og Polen i januar.

  Nordmannen var 27. november tilbake på håndballbanen etter å ha vært ute med et stygt ankelbrudd siden juni. (NTB)

  Champions League håndball Elverum - THW Kiel
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste