Hopp til innhold

Graham Hansen vant endelig mesterligaen: – Etter 2018-finalen ringte jeg hjem og sa «jeg legger opp»

Caroline Graham Hansen har spilt to mesterligafinaler tidligere uten å vinne. Søndag fikk hun endelig sin revansje da Barcelona knuste Chelsea 4-0.

Caroline Graham Hansen

DER SATT DEN: Caroline Graham Hansen kunne endelig juble for mesterligatriumf.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Dette var Barcelonas første mesterligatriumf for kvinner.

Den norske finalevinneren, som scoret ett av Barcelonas mål, var naturligvis høyt oppe etter kampen.

– Dette var magisk og en drøm som er gått i oppfyllelse. Vi vant soleklart, det har vært en fantastisk dag, vi vinner fortjent og det er fantastisk å være Champions League-vinner med Barcelona, sier Graham Hansen i et intervju med Viaplay etter kampen.

– Ringte hjem og sa «jeg legger opp»

Graham Hansen var involvert i tre av de fire scoringene og satte altså ett selv. Men selv føler hun at hun hadde mer å gå på i finalen.

– Jeg føler ikke at jeg gjorde så mye annet enn å være involvert i scoringene, men for meg var det viktigste at vi vant, sier hun.

Dette var den tredje mesterligafinalen hun spilte, men første gang hun fikk løfte det gjeveste klubbtroféet.

Det betyr mye for henne å endelig lykkes, for det var ikke gitt at det skulle bli slik.

– Etter finalen i 2018 ringte jeg hjem og sa «jeg legger opp, jeg gidder ikke mer». Jeg hadde slitt mye med skader og følte at fotball ikke var gøy lenger. Når jeg står her tre år senere og har bidratt i finalen, føles det som en stor opptur, sier hun.

Sweden Soccer Women Champions League

ETTERLENGET SCORING: Caroline Graham Hansen setter inn 4-0 mot Chelsea.

Foto: Martin Meissner / AP

– Verdensklasse

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp mener at den norske landslagsprofilen var i verdensklasse under finalen.

– Hun bare bekrefter at hun er i verdensklasse på et verdensklasselag, sier Torp, som lot seg imponere av det hun presterte i kampen.

Graham Hansen var involvert i de to første målene og selv det fjerde i finalen.

– Jeg har egentlig savnet flere scoringer fra henne. Hun er jo en typisk tilrettelegger, en som er nest sist på ballen, sier Torp.

Graham Hansen spilte for Wolfsburg da hun sist var i en mesterligafinale. Den ene gangen måte hun se finalen fra tribunen og den andre gangen ble hun byttet ut med skade.

Søndagens finaleseier mot Chelsea ble derfor en herlig revansj for den norske landslagsspilleren, som etter 36 minutter kunne sette inn Barcelonas fjerde scoring etter strålende forarbeid av Martens.

Women's Champions League Final - Chelsea v FC Barcelona

VILL JUBEL: Gleden var stor etter at Barcelona hadde sikret sin første mesterligatriumf for kvinner.

Foto: Tt News Agency / Reuters

Finalen hadde norske spillere på begge lag.

Kun Caroline Graham Hansen spilte imidlertid fra start i oppgjøret, mens Guro Reiten satt på benken fra start for Chelsea - men kom innpå i 2. omgang.

– Det blir veldig spennende, jeg tror begge kjenner på at vi skulle ønske at det ikke var den andre som stod på den andre banehalvdelen siden vi så gjerne ønsker å vinne den tittelen, sa Graham Hansen til NRK før finalen.

Champions League finale for kvinner: Chelsea - Barcelona

SPILTE 2. OMGANG: Guro Reiten.

Foto: Björn Larsson Rosvall/tt / NTB

Sjokkstart for Chelsea

Kampen var ikke mer enn 40 sekunder gammel da Barcelona tok ledelsen i finalen etter et skikkelig rotete angrep. Lieke Martens skjøt først i tverrligerren før Graham Hansen plukket opp returen.

Ballen havnet imidlertid hos en Chelsea-spiller som sparket ballen i lagvenninnen Melanie Leupolz og sørget dermed for at ballen havnet i eget mål.

Og Barcelona-dominansen bare fortsatte utover i den første omgangen.

Etter 14 minutters spill kunne Alexia øke til 2-0 på straffe etter at Hermeso ble lagt i bakken. Her var Graham Hansen involvert med en lekker pasning like før fellingen.

Straffen virket noe billig, men avgjørelsen ble sjekket av VAR og godkjent.

-

GLEDE: Graham Hansen feirer scoringen sammen med lagvenninnene.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Ble overkjørt

Chelsea virket å ha lite å stille opp med i finalen. Det engelske laget ble fullstendig overkjørt av Barcelona.

Så, etter 20 minutter, var det 3-0 idet Aitana kom seg alene sammen med keeper. Hun gjorde ingen feil og kalddusjen var komplett for Chelsea.

– Chelsa så ut som et juniorlag, uttalte Jan Åge Fjørtoft i Viasats TV-studio.

– Chelsea henger ikke med, mente Andrine Hegerberg, som er fotballekspert for Nent.

– De savner Maren Mjelde, sa hun.

Chelseas forsvarsklippe Maren Mjelde ble skadd da klubben vant ligacupfinalen.

I andre omgang fortsatte Barcelona å styre kampen, selv om scoringene uteble, og etter 62 minutter ble Graham Hansen byttet ut med Mariona. Uten at det så ut til å legge noen demper på feiringen etter kampen.

– Kampen var over før den i det hele tatt hadde begynt, kommenterte Chelsea-trener Emma Hayes i et intervju vist på Viasat.

Fotballandslaget hyller Graham Hansen på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Hør også podkasten Sporten med Caroline Graham Hansen som gjest.

Sweden Soccer Women Champions League

JUBLER: Aitana Bonmati og Lieke Martens.

Foto: Martin Meissner / AP

Siste nytt

 • Coleman vant prestisjeduell

  Chris Coleman var raskest på mennenes 60 meter i innendørs-VM i Glasgow fredag kveld. Amerikaneren løp inn til årsbeste i verden med tiden 6,41 og vant tre hundredeler foran Noah Lyles.

  Coleman åpnet glimrende, og hadde også klart best reaksjonstid i feltet. Lyles kom fort mot slutten, men akkurat ikke fort nok til å komme seg forbi landsmannen.

  Coleman
  Foto: AP
 • Bayern rotet bort poeng igjen

  Bayern München halter videre i Bundesliga etter 2-2 borte mot formsvake Freiburg. Seieren glapp i sluttminuttene.

  Etter elleve strake serietitler ser Bayerns rekke ut til å ryke. Søndag kan Leverkusen få en ti poengs luke på tabelltoppen om laget vinner borte mot nedrykkstruede Köln.

  Jamal Musiala lå an til å bli Bayern Münchens matchvinner etter en klassescoring i det 75. minutt, men på tampen ordnet Lucas Höler en fortjent Freiburg-utligning.

  Bayern har kun vunnet én av sine fire siste Bundesliga-kamper, og de svake resultater har allerede fått konsekvenser. Nylig ble det klart at trener Thomas Tuchel forlater klubben etter sesongen. (NTB)

  Tuchel Kane Bayern
  Foto: AP
 • Atle Lie McGrath på pallen i Aspen

  Alt lå til rette for en knallsterk norsk dag i storslalåmrennet i Aspen, da Norge hadde tre kjørere blant de sju beste etter første omgang.

  Men det ble Atle Lie McGrath, som var nummer sju halvveis i rennet, som kunne ta steget opp på pallen etter en intens 2. omgang. Nordmannen ble til slutt nummer tre etter en forrykende omgang.

  Alexander Steen Olsen var best av de norske etter første omgang. Da lå han på 2. plass bare tolv hundredeler bak lederen Marco Odermatt.

  Men han klarte ikke å følge opp den sterke kjøringen i 2. omgang. Steen Olsen falt tilbake til 7. plass. Henrik Kristoffersen ble nummer åtte.

  Samtidig var det historisk sving over rennet da Marco Odermatt vant rennet.

  Dette var sveitserens 11. seier på rad i storslalåm. Han har derfor vunnet åtte av åtte renn i storslalåm denne sesongen.

  Samtidig avgjorde han kampen om storslalåmcupen flere uker før sesongen er over.

  – Det var trolig den hardeste dagen denne sesongen, sier Odermatt i intervjuet med Det internasjonale Skiforbundet etter seieren.

  Svetsiske Loic Meillard ble nummer to i rennet.

  Atle Lie Mcgrath
  Foto: Robert F. Bukaty / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal