Hopp til innhold

– Når han holder på sånn, kan vi holde på sånn

RØROS (NRK): Didrik Tønseth er forberedt på å la Petter Northug smake sin egen medisin i VM.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn

«NORTHUG-RYKKET»: Petter Northug brukte få stavtak på å parkere Lyn-løper Hans Christer Holund opp den siste bakken.

NM på Røros ble Sirkus Northug. Lørdag bøllet han med feltet i tre mil, før han viste fram avslutningsferdigheter av godt gammelt merke.

Søndag ydmyket han Hans Christer Holund ved å rykke fra to ganger på de siste 500 meterne i NM-stafetten.

– Han leker seg, konstaterer Didrik Tønseth, som har ambisjoner om å utfordre Northug både på tremila og femmila under VM i Falun.

Han synes i og for seg Northugs doble rykk mot Holund er innenfor grensen for hva som er sportslig oppførsel.

– Hadde gått for staven

Men hadde Tønseth vært i Holunds sko, hadde han hatt et mottrekk klart.

– Jeg hadde gått for staven hans, sier Tønseth med et lurt smil.

Tønseth ble nummer tre da Northug vant tremila lørdag. Han legger ikke skjul på at han opplevde Northugs oppførsel – både verbalt og fysisk – som provoserende.

Han mener også det var Northugs skyld at han selv brakk staven tidlig i løpet.

– Han dyttet og skubbet, hevder Tønseth.

Derfor vil han altså svare med samme mynt neste gang det blir en nærkamp.

– Når han holder på sånn, kan vi holde på sånn, sier 23-åringen fra Trondheim.

Dyrhaug, Northug, Tønseth

KLARE TIL KAMP: Petter Northug bruker alle triksene i boka selv mot sine beste kompiser, som i tremilsduellen mot Niklas Dyrhaug og Didrik Tønseth.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Ikke overbevist

Tønseth og Northug har et kameratslig forhold, så at Tønseth sier det han sier for å yppe med kompisen, kan ikke utelukkes.

Det samme gjelder denne uttalelsen om Northugs form før VM:

– Jeg vet ikke hvor mye kontroll han har. Hvis man ser på TV-bildene fra tremila lørdag, var det jo Finn-Hågen Krogh som dro ham opp til meg og Niklas Dyrhaug. Så jeg er ikke helt overbevist ennå, gliser Tønseth.

Når Petter Northug blir bedt om å kommentere sin psykologiske krigføring i NM, gliser han og snakker det bort.

– I et mesterskap ønsker jeg å vise hele veien at jeg er sterk, og så gå ifra. Det er jeg ikke god nok til ennå, sier Northug.

Første duell mellom Tønseth og Northug i VM, er tremila lørdag 21. februar.

Sportsnyheter

City

Olsen etter overfallet: – Idiotene skal ikke få ødelegge opplevelsen

Da Manchester City-supporterne stormet banen etter å ha sikret serietittelen, ble Robin Olsen overfalt, ifølge klubben. Ligamesterne beklager hendelsen.

Siste nytt

 • Haaland trener med tyske landslagsstjerner i Spania

  Erling Braut Haaland er for tiden på ferie i spanske Marbella. Han holder formen ved like på treningsbasen til det tyske fotballandslaget før Norges junikamper.

  Jærbuen ble mandag sett trene på anlegget til klubben Marbella, melder nyhetsbyrået DPA. Der samles også spillere fra den tyske landslagstroppen.

  Haaland er ferdig med sesongen og har spilt sin siste kamp for Borussia Dortmund. I sommer slutter han seg til Manchester City.

  Før det skal spissen i aksjon for Norge. Han blir blant navnene landslagssjef Ståle Solbakken tirsdag tar ut til fire kamper i nasjonsligaen neste måned. På ti dager skal det norske laget møte Serbia, Sverige (to ganger) og Slovenia.

  (NTB)

  Haaland
  Foto: FRANK PETERS / WITTERS
 • Hegerberg på årets lag i meisterligaen

  Lyon-spiss Ada Hegerberg er teken ut på årets lag i meisterligaen, etter at ho var med på å leie den franske klubben tilbake til toppen av europeisk fotball. Hegerberg både skåra og hadde målgjevande pasning då Lyon slo Barcelona 3–1 i laurdagens finale.

  Hegerberg er også det einaste norske innslaget på laget, som er teken ut av eit teknisk panel i det Europeiske fotballforbundet. Dei fann ikkje plass til Caroline Graham Hansen på laget, der ti av elleve spelarar representerte dei to finalistane.

  Desse spelarane kom med: Christiane Endler (Lyon) – Griedge Mbock Bathy (Lyon), Wendie Renard (Lyon), Mapi León (Barcelona), Selma Bacha (Lyon) – Aitana Bonmatí (Barcelona), Patri Guijarro (Barcelona), Amandine Henry (Lyon), Alexia Putellas (Barcelona) – Marie-Antoinette Katoto (PSG), Ada Hegerberg (Lyon)

  Ada Hegerberg
  Foto: VEGARD GRØTT / BILDBYRÅN
 • Ten Hag i første United-intervju: – Situasjonen er ikke god

  Manchester United ledes av Erik ten Hag fra neste sesong. Han erkjenner at laget ikke står veldig sterkt for øyeblikket.

  – Jeg vil bygge et lag som alltid kjemper for hverandre, som står samlet og som vil få resultater, sier Ten Hag i intervjuet med sin nye klubb.

  – Vi vil gjøre fansen stolt. Situasjonen er ikke god for øyeblikket. Det er en stor utfordring, sier nederlenderen.

  Tidligere mandag ble det klart at Steve McClaren blir Ten Hags assistent. McClaren var Alex Fergusons assistentmanager i United mellom 1999 og 2001. Mitchell van der Gaag, som har jobbet med Ten Hag i Ajax, blir også assistent i Manchester-klubben.

  Ten Hag var søndag tilskuer da United røk 0-1 for Crystal Palace i London. Laget endte på sjetteplass og spiller i europaligaen til høsten.

  – Det handler om å akseptere den nåværende situasjonen, men også vite at for ett år siden var dette laget nummer to i Premier League. Det er potensial, og det er opp til oss å få det ut, sier Ten Hag.

  (NTB)

  Erik ten Hag
  Foto: JUSTIN TALLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste