Hopp til innhold

Tønseth sliter etter hjernerystelsen: - Kjenner det skrangler

TRONDHEIM (NRK): Landslagsløperen har gått to uker uten trening etter det dramatiske fallet, og tror ikke han er tilbake for fullt før om én måned.

Langrennslandslag Menn Elite Sprint & Allround på treningssamling i Meråker.

MÅ HOLDE SEG I RO: Didrik Tønseth er fortsatt ikke tilbake i trening - 16 dager etter det dramatiske fallet på rulleski.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo var blant deltakerne i Bråtesten - et bakkeløp som ble arrangert i Trondheim i dag. Northug er ikke kjent for å elske bratte oppoverbakker, og mens Didrik Tønseth sto på sidelinjen, ramlet en utslitt Northug over målstreken og utbrøt:

– Jeg hater livet mitt!

Petter Northug ble totalt utslitt av den beryktede Brå-testen onsdag.

«Æ HATE LIVET MITT»: Petter Northug var mildt sagt sliten etter målgang.

Northug klarte likevel å slå Høsflot Klæbo. Sistnevnte endte som nummer fem, mens Northug ble nummer tre, i løpet som er oppklalt etter Oddvar Brå.

Regjerende mester i Bråtesten og motbakkeekspert, Tønseth, fikk ikke deltatt i årets utgave. Landslagsløperen sliter fortsatt etter hjernerystelsen han pådro seg i Livigno for over to uker siden, og er ikke tilbake i trening.

– Det har tatt lengre tid enn jeg hadde tenkt. Jeg er ikke tilbake i trening og da kunne jeg ikke stille her, sa tilskuer Tønseth til NRK.

– Sliter med å komme tilbake i trening

Det var på en rulleskitur med herrelandslaget i italienske Livigno det gikk skikkelig galt for Tønseth. I en fart på 50 km/t fikk han en stein i bakhjulet på den ene rulleskien, roterte rundt og smalt i bakken.

Resultatet var en hjernerystelse, som har vist seg mer alvorlig enn først antatt. I utgangspunktet skulle han være tilbake i trening etter 3-4 dager. 16 dager senere må han fortsatt holde seg i ro.

– Det går sakte. Jeg sliter med å komme tilbake i skikkelig trening. Ved mye bevegelse får jeg veldig høy puls og jeg kjenner det skrangler inni der, forteller 26-åringen.

Dermed mister han verdifulle treningsuker før OL-sesongen.

– Det er fryktelig kjedelig. Du kan ikke gjøre så mye og må være i ro, og det blir du fort lei. Men jeg må være tålmodig og la det bli helt bra før jeg begynner for fullt med høsttreninga.

Dårlig tid før sesongstart

Først i oktober regner han med å være tilbake i normal trening. Da vil det kun være én måned til sesongåpningen på Beitostølen.

– Jeg håper å være tilbake hundre prosent i midten av oktober. Det er noen uker frem i tid, men jeg må skynde meg langsomt og ta det seriøst. Jeg håper å være tilbake der jeg var før krasjen.

Tønseth er vanligvis fast deltaker i Bråtesten, og irriterer seg over at han gikk glipp av sjansen til å teste formen mot Northug og co.

– Jeg skulle gjerne vært med og løpt. Det er en god hardøkt og det er artig å se hvordan man ligger an og om man har gjort en god treningsjobb, sier en stillestående Tønseth, som i det minste hadde kommet seg ut i frisk luft for anledningen.

Sportsnyheter

Ole Selnæs

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Leverkusen unngikk sesongens første tap – utlignet på overtid

    Nok en gang kunne Leverkusen puste lettet ut etter et utligningsmål på overtid. Den ubeseirede rekken strekker seg til 46 kamper med 2-2 mot Stuttgart.

    Leverkusen har hatt som vane å redde seg fra tap med flere overtidsscoringer denne sesongen, men det så ikke ut til at det skulle gjenta seg mot Stuttgart. Gjestene ledet 2-1 da Leverkusen fikk frispark over tilleggstiden.

    I feltet dukket Robert Andrich opp og banket ballen i mål til ellevill jubel.

    Leverkusen sikret seriegullet tidligere i april. Det er klubbens aller første Bundesliga-tittel.

    Chris Führich og Deniz Undav sørget for at Stuttgart ledet 2-0 etter en snau times spill før Amine Adli reduserte like etterpå.

    Leverkusen kan fortsatt vinne både europaligaen og den tyske cupen i tillegg til Bundesliga. Det gjenstår maksimalt sju kamper for laget. De møter Roma i semifinalen i europaligaen og Kaiserslautern i cupfinalen.

    Alonso var tidligere i sesongen ønsket både som ny manager i både Liverpool og Bayern München, men han har valgt å bli i Leverkusen også neste sesong. (NTB)

    Bayer Leverkusen
    Foto: AP
  • To nordmenn klare for Mesterliga-finalen

    Et rødt kort til Chelseas Kadeisha Buchanan ble avgjørende da Barcelona vant 2-0 borte mot Chelsea og tok seg videre til finalen i kvinnenes Mesterliga med 2-1-seier sammenlagt.

    Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen startet for regjerende mester Barcelona, mens Maren Mjelde og Guro Reiten startet på benken for Chelsea.

    Chelsea ledet 1-0 fra den første kampen, og hadde overtaket før returoppgjøret på et fullsatt Stamford Bridge.

    Overtaket varte kun i 25 minutter. Da sendte Aitana Bonmatí bortelaget i ledelsen.

    Etter 59 minutter fikk Chelseas Kadeisha Buchanan sitt andre gule kort på fire minutter. Dermed måtte Chelsea spille resten av kampen med en spiller mindre.

    – Det første gule kortet var soleklart, mens det andre gule kortet er klumsete og urutinert av en såpass rutinert spiller, sier NRKs ekspertkommentator Carl-Erik Torp om utvisningen av Buchanan, som har over 50 landskamper for Canada.

    Chelsea byttet inn Reiten like etter det røde kortet, uten at det hjalp stort.

    I det 73. minutt ble Bonmatí felt på vei frem og dommeren pekte på straffemerket.

    Svenske Fridolina Rolfö omsatte straffen i mål og sendte Barcelona opp i 2-0 ledelse med en spiller mer på banen.

    – En oppgave som var knalltøff for Chelsea fra før, blir bare enda tøffere, sa NRKs kommentator Christian Nilssen.

    Chelsea maktet ikke å slå tilbake, og Graham Hansen og Syrstad Engen kunne dermed juble for Barcelonas fjerde Mesterliga-finale på rad.

    Barcelona møter Lyon eller Paris Saint-Germain i finalen. Det blir avgjort i den helfranske semifinalen søndag.

  • Tok 29 år gammel rekord fra Rodal

    21 år gamle Tobias Grønstad fra IK Tjalve satte lørdag norsk rekord på 600 meter. Den nye rekorden lyder på 1.15,22. Den tidligere rekorden var det OL-gullvinner på 800 meter fra 1996, Vebjørn Rodal, som hadde med tiden 1.15,29 helt tilbake i 1995.

    – Det er absolutt veldig gøy å ta en rekord fra en olympisk mester. Det er en god start å ta rekorden hans på 600 i hvert fall, så får vi se om jeg greier å knappe inn på tidene hans på 800 meter også, sier Grønstad til NRK.

    Løpet gikk av stabelen i Milano i Italia, og Grønstad løp hele løpet alene i front da haren trakk seg rett før start.

    – Jeg trener som oftest de 800-spesifikke øktene mine alene, så jeg er vant til å løpe alene. Men jeg ble litt overrasket over hvor lett det var.

    Nå planlegger Grønstad å løpe nok en 600 meter neste helg i et stevne i Tyskland, før han prøver seg på 800 meter om to uker. Det også i Tyskland.

    – Kanskje jeg skal greie å se 14-tallet hvis jeg får en hare i neste løp, sier Grønstad om sitt neste 600-løp om en ukes tid.

    Friidrett - Trond Mohn Games
    Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal