NRK Meny
Normal

Tønseth friskmelder seg selv etter hodeskaden

Didrik Tønseth er fortsatt ikke helt symptomfri etter hjernerystelsen, men stiller til start i sesongåpningen til Beitostølen.

NM- ski del 2: Lagsprint

SMILER IGJEN: Endelig går det rett vei for Didrik Tønseth.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Den siste uka har vært en veldig opptur. Som det ser ut nå, stiller jeg til start fredag, sier Tønseth til NRK.

Det er meget oppmuntrende nyheter for 26-åringen fra Trondheim, som har slitt med å komme tilbake etter hjernerystelsen han pådro seg i en rulleskiulykke tidlig i september.

Fortsatt er ikke symptomene helt borte.

– Men det går bedre. Derfor prøver jeg meg fredag. Så får vi se hvordan det går før jeg bestemmer meg for om jeg eventuelt går søndag, sier Tønseth.

Fredag er det 15 km klassisk i den nasjonale åpningen, søndag er et 15 km fristil. I fjor vant Didrik Tønseth begge de tilsvarende løpene.

Ute av stand til å trene

Mens Tønseth friskmelder seg, blir altså treningskamerat Niklas Dyrhaug ikke å se på Beitostølen. De to har gått de klassiske etappene for Norge i de to siste VM-stafettene.

Dyrhaug sliter med en ryggskade, og det er allerede bestemt at han verken går nasjonal åpning på Beitostølen eller verdenscupåpninga i Ruka.

«Skuffende og ekstremt kjedelig å måtte kaste inn håndkleet til sesongåpningen på Beitostølen og i Kuusamo. Skadet en ryggskive nederst i korsryggen under rulleskitrening for 14 dager siden og har vært ute av stand til å trene siden da. Skiva trenger tid til å gro, så det blir noen uker til på sidelinja, men lover å komme sterkt tilbake,» skrev Dyrhaug på sin Instagram-profil mandag kveld.

Forkjølet Taugbøl står over

Sprintlandslagstrener Arild Monsen opplyser at heller ikke Håvard Solås Taugbøl stiller til start på Beitostølen.

– Han har slitt med en forkjølelse. Han er tilbake i trening nå, men vi tar ingen sjanser, sier Monsen til NRK.

Derimot stiller Eirik Brandsdal til start. Han er på rett vei etter en tung høst treningsmessig, ifølge treneren.

Siste nytt

 • Norske Mathias (18) til NHL-lag

  NHL-laget Calgary Flames har draftet den norske 18-åringen Mathias Emilio Pettersen fra Manglerud, opplyser klubben på Twitter. Det siste året har han spilt på Muskegon Lumberjacks i United States Hockey League.

  Mathias Emilio Pettersen
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Molde slo tilbake

  Molde vann 3–0 heime mot Stabæk i kveld. Dermed slo dei tilbake på første forsøk etter 1-0-tapet mot Kristiansund. Fredrik Aursnes og Eirik Hestad scora begge før kvarteret var spelt, medan innbytar Mattias Moström slo til med eit lekkert mål i det 90. minutt.

  Fredrik Aursnes og Eirik Hestad
  Foto: Arne Flatin / NRK
 • Vil sende dommaren til Haag

  Serbia-trenar Mladen Krstajic er svært skuffa over at Aleksandar Mitrovic ikkje fekk straffe i 2-1-tapet mot Sveits. – Dommaren (tyske Felix Brych) burde ha blitt sendt til Haag, rasar Krstajic – og siktar til byen der den internasjonale straffedomstolen ligg.

  FBL-WC-2018-SRB-PRESSER
  Foto: OZAN KOSE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal