NRK Meny
Normal

Tønseth friskmelder seg selv etter hodeskaden

Didrik Tønseth er fortsatt ikke helt symptomfri etter hjernerystelsen, men stiller til start i sesongåpningen til Beitostølen.

NM- ski del 2: Lagsprint

SMILER IGJEN: Endelig går det rett vei for Didrik Tønseth.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Den siste uka har vært en veldig opptur. Som det ser ut nå, stiller jeg til start fredag, sier Tønseth til NRK.

Det er meget oppmuntrende nyheter for 26-åringen fra Trondheim, som har slitt med å komme tilbake etter hjernerystelsen han pådro seg i en rulleskiulykke tidlig i september.

Fortsatt er ikke symptomene helt borte.

– Men det går bedre. Derfor prøver jeg meg fredag. Så får vi se hvordan det går før jeg bestemmer meg for om jeg eventuelt går søndag, sier Tønseth.

Fredag er det 15 km klassisk i den nasjonale åpningen, søndag er et 15 km fristil. I fjor vant Didrik Tønseth begge de tilsvarende løpene.

Ute av stand til å trene

Mens Tønseth friskmelder seg, blir altså treningskamerat Niklas Dyrhaug ikke å se på Beitostølen. De to har gått de klassiske etappene for Norge i de to siste VM-stafettene.

Dyrhaug sliter med en ryggskade, og det er allerede bestemt at han verken går nasjonal åpning på Beitostølen eller verdenscupåpninga i Ruka.

«Skuffende og ekstremt kjedelig å måtte kaste inn håndkleet til sesongåpningen på Beitostølen og i Kuusamo. Skadet en ryggskive nederst i korsryggen under rulleskitrening for 14 dager siden og har vært ute av stand til å trene siden da. Skiva trenger tid til å gro, så det blir noen uker til på sidelinja, men lover å komme sterkt tilbake,» skrev Dyrhaug på sin Instagram-profil mandag kveld.

Forkjølet Taugbøl står over

Sprintlandslagstrener Arild Monsen opplyser at heller ikke Håvard Solås Taugbøl stiller til start på Beitostølen.

– Han har slitt med en forkjølelse. Han er tilbake i trening nå, men vi tar ingen sjanser, sier Monsen til NRK.

Derimot stiller Eirik Brandsdal til start. Han er på rett vei etter en tung høst treningsmessig, ifølge treneren.

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
Mester mot legende i vintersport
OL-magasin