NRK Meny
Normal

Hilde skadet - hopper i smerte

VAL DI FIEMME (NRK.no): Bare timer før storbakkerennet i VM oppdaget Tom Hilde at noe var galt med ankelen. Han prøver likevel å gjennomføre konkurransen.

Tom Hilde

Tom Hilde håper at han ikke kommer til å merke noe til skaden i svevet. Arkivfoto.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Hilde merket at noe var galt med ankelen etter torsdagens volleyballøkt med hoppgutta. Landslaget spiller ofte volleyball som oppvarming til renn.

25-åringen ble sendt rett til behandling da han ankom hoppbakken.

Vil ikke overdramatisere

Nordmannen, som er en outsider til pallen etter solid hopping i Val di Fiemme, forteller at det er vanskelig å bøye ankelen.

Han forsøker å avdramatisere, men innrømmer at han har vondt.

– Jeg har litt vondt i ankelen, men det engster jeg meg ikke for, sier Hilde til NRK rett før start.

– Vil det få noe å si for hoppingen din?

– Nei, det tror jeg ikke. Når vi kjører i over 80 kilometer i timen, kjenner vi ikke smerte uansett. Men det kan hende jeg kjenner det i kveld, sier Hilde.

Har vist form

Hilde har hatt en sterk sesong. Han ble blant annet nummer tre i hoppuka. I Vikersund i slutten av januar hadde han litt trøbbel med både teknikk og selvtillit, men i VM har han hoppet seg inn i medaljediskusjonen.

Askerbøringen var solid både i normalbakken og den blandede lagkonkurransen, og etterpå uttalte flere lagkamerater og trenere at Hilde var på gang.

– Nå er Tom en ordentlig maskinhopper, sa sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.no på søndag.

Siste nytt

 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Olic tilbake for Kroatia

  Tidligere stjernespiss Ivica Olic er tilbake i Kroatias landslag. Han blir assistent for den nye landslagssjefen Zlatko Dalic. – Det er en ære å være del av Kroatias landslag igjen, denne gang i en annerledes rolle, sier Olic til forbundets nettsted.

  UEFA-CUP
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Dømt for promillekjøring

  Nord-Irlands landslagssjef Michael O'Neill er fratatt førerkortet i 16 måneder og idømt en bot på 1300 pund for promillekjøring. O'Neill ble stoppet i utkanten av Edinburgh i september. Han blåste rødt, og hadde promille på tre ganger tillatt nivå.

  VM-kvalfiseringskamp i fotball, Norge - Nord-Irland (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg