Tok NM-gull i styrkeløft – sekunder senere svimte han av

STAVANGER (NRK): André Midtby tok NM-gull i styrkeløft, men finalen i markløft ble i overkant dramatisk.

RETT I GULVET: André Midtby besvimte etter siste løft.

Midtby sto med 302,5 kilo på stangen, og var på vei til å sette norsk rekord i styrkeløft med 780,5 kilo sammenlagt.

Men Midtby klarte ikke rekorden. Midt i løftet ga han opp, og like etter segnet han om og ble liggende på gulvet i Stavanger idrettshall.

– Enormt trykk

Funksjonærer kom løpende bort til ham, og hjalp ham opp på beina. Så ble han støttet ut av området.

– Det så ut som han besvimte, sa NRKs ekspertkommentator Linda Kåda Høiland.

– Jeg har aldri opplevd det før, det var veldig ubehagelig. Jeg bare lå der og klarte ikke å bevege meg, sier Midtby til NRK.

Han hadde tidligere på dagen gitt uttrykk for at han var litt svimmel, og tålte ikke den enorme påkjenningen av 302,5 kilo i markløft.

– Det blir litt trykk i hodet under slike mesterskap. Vi får håpe det går bra, sier Høiland.

André Midtby lå på gulvet i idrettshallen i et par sekunder før han kom til hektene, men da han møtte NRK like etterpå var humøret på topp, selv om opplevelsen var skremmende.

– Jeg var helt borte, og da jeg fikk synet igjen så jeg ned på hånda mi og den begynte å riste. Jeg vet da søren, det var litt ubehagelig.

Rev av ham beltet

Hendelsen gjorde inntrykk, særlig for Midtbys nærmeste.

– Det var skummelt; folk sto så lenge og så på. Jeg lurte på om jeg kunne løpe bort, så jeg løp bort og det første jeg tenkte var å få av ham beltet så han fikk puste, sier kjæresten Stine Liverød til NRK.

Midtby tok, til tross for besvimelsen, NM-gull i 93-kilosklassen. Knut Martin Haraldsen (Karmøy Styrkeløftklubb) tok sølv, mens Erik Elvsvingen (Nes SIL) tok bronse.

– Det er veldig gøy, i alle fall når jeg har hatt en vanskelig periode uten motivasjon. Jeg har ikke hatt den gleden som jeg alltid har hatt. Jeg vet hva som er gøy og når det går dårligere. I det siste har det vært blandet, men i dag var det superkult, sier André Midtby med et stort smil.

FORNØYD: André Midtby var meget tilfreds etter 272,5 kilo i knebøy.

Siste nytt

 • Krav om vaksine for idrettsutøvere i Frankrike

  Frankrike innfører krav om at alle idrettsutøvere må være vaksinerte mot koronaviruset for å få lov til å konkurrere i landet, melder AFP.

  Det får det franske nyhetsbyrået opplyst fra regjeringskilder.

  Grepet er overraskende, ettersom idrettsminister Roxana Maracineanu i forrige uke uttalte at enkelte arrangementer, som Roland-Garros-turneringen i tennis, får spesialunntak.

  Det svarte hun da hun ble spurt om den uvaksinerte tenniseneren Novak Djokovic kan delta i storturneringen. Djokovic ble nylig utvist fra Australia etter først å ha fått medisinsk unntak fra Australian Opens vaksinekrav. (NTB)

  Australian Open Djokovic
  Foto: Darko Bandic / AP
 • 18 Ringerike-spillere koronasmittet

  Ishockey-klubben Ringerike sliter med stort antall smittede spillere. Det er snakk om 18 spillere som har blitt koronasmittet, skriver TV 2.

  Det betyr at kampen mot Frisk Asker må utsettes.

  Klubben venter nå på svar fra PCR-tester.

  Eliteserien i ishockey: Vålerenga-Ringerike
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Odd sikret seg målsnik

  19 år gamle Abel William Stensrud går fra 2.-divisjonsspill i Skeid til Odd. Mandag ble han presentert som klubbens nye spiss på en toårskontrakt.

  Stensrud scoret 22 mål på 22 kamper for Skeid som rykket opp til 1.-divisjon i fjor. I åtte av kampene var han innbytter. Seks av spissens mål kom i nest siste serierunde, da Skeid sikret opprykket med 12-0-seier over Rosenborgs 2.-lag.

  – Etter sesongslutten i 2021 har Abel vært veldig ettertraktet blant norske klubber. Det er en ung spiller som passer godt inn i måten vi tenker utvikling på. Vi har fulgt ham en stund, og vi har jobbet litt i kulissene for å få ham på plass, sa Odds sportssjef Tore Andersen da han presenterte forsterkningen.

  NM i fotball 2021: Skeid - Lillestrøm
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal