Hopp til innhold

Tok NM-gull i styrkeløft – sekunder senere svimte han av

STAVANGER (NRK): André Midtby tok NM-gull i styrkeløft, men finalen i markløft ble i overkant dramatisk.

RETT I GULVET: André Midtby besvimte etter siste løft.

Midtby sto med 302,5 kilo på stangen, og var på vei til å sette norsk rekord i styrkeløft med 780,5 kilo sammenlagt.

Men Midtby klarte ikke rekorden. Midt i løftet ga han opp, og like etter segnet han om og ble liggende på gulvet i Stavanger idrettshall.

– Enormt trykk

Funksjonærer kom løpende bort til ham, og hjalp ham opp på beina. Så ble han støttet ut av området.

– Det så ut som han besvimte, sa NRKs ekspertkommentator Linda Kåda Høiland.

– Jeg har aldri opplevd det før, det var veldig ubehagelig. Jeg bare lå der og klarte ikke å bevege meg, sier Midtby til NRK.

Han hadde tidligere på dagen gitt uttrykk for at han var litt svimmel, og tålte ikke den enorme påkjenningen av 302,5 kilo i markløft.

– Det blir litt trykk i hodet under slike mesterskap. Vi får håpe det går bra, sier Høiland.

André Midtby lå på gulvet i idrettshallen i et par sekunder før han kom til hektene, men da han møtte NRK like etterpå var humøret på topp, selv om opplevelsen var skremmende.

– Jeg var helt borte, og da jeg fikk synet igjen så jeg ned på hånda mi og den begynte å riste. Jeg vet da søren, det var litt ubehagelig.

Rev av ham beltet

Hendelsen gjorde inntrykk, særlig for Midtbys nærmeste.

– Det var skummelt; folk sto så lenge og så på. Jeg lurte på om jeg kunne løpe bort, så jeg løp bort og det første jeg tenkte var å få av ham beltet så han fikk puste, sier kjæresten Stine Liverød til NRK.

Midtby tok, til tross for besvimelsen, NM-gull i 93-kilosklassen. Knut Martin Haraldsen (Karmøy Styrkeløftklubb) tok sølv, mens Erik Elvsvingen (Nes SIL) tok bronse.

– Det er veldig gøy, i alle fall når jeg har hatt en vanskelig periode uten motivasjon. Jeg har ikke hatt den gleden som jeg alltid har hatt. Jeg vet hva som er gøy og når det går dårligere. I det siste har det vært blandet, men i dag var det superkult, sier André Midtby med et stort smil.

FORNØYD: André Midtby var meget tilfreds etter 272,5 kilo i knebøy.

Sportsnyheter

Gullet glapp for Kilde i hundredelsdrama etter kanadisk overraskelse: – Er det mulig?

Aleksander Aamodt Kilde leverte et knallsterkt renn og så ut til å gå mot VM-gull i franske Courchevel. Men så dukket en kanadisk overraskelse opp.

Siste nytt

 • Norges bronsevinner forlot pallen for tidlig: – Ikke vant til slike ting

  Kajsa Vickhoff Lie (24) innrømmer novisetakter på VM-podiet etter bronsen i super-G. Hun begynte å gå lenge før seremonien var over.

  Episoden i målområdet i Méribel var helt uskyldig. Bærumsalpinisten tuslet ikke mange meter før hun oppdaget glippen.

  Den oppsto før både gaver og blomster var delt ut. Heller ikke Italias nasjonalsang til ære for nybakt verdensmester Marta Bassino var avspilt.

  – Jeg er ikke vant til slike ting og trodde at det var ferdig. Jeg må få litt mer erfaring, sa Vickhoff Lie lattermildt til NTB onsdag kveld.

  (NTB)

  Kajsa Vickhoff Lie
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Zuccarello med assist og tap i møte med gamleklubben

  Mats Zuccarello og Minnesota Wild var aldri i nærheten av seier da laget besøkte Dallas Stars. Nordmannen noterte seg likevel for én assist.

  Den første perioden ble målløs, men med en pangåpning på andre periode ledet Stars 3–0 etter halvspilt periode.

  Zuccarellos rekkekamerat Joel Erikson Ek reduserte mot slutten av perioden etter en assist fra nordmannen, men reduseringen hjalp lite.

  I kampens tredje og siste periode holdt Dallas-keeper Jake Oettinger buret rent, og litt over to minutter før slutt kunne Roope Hintz sette pucken i åpent mål ettersom Wild hadde tatt ut sin keeper.

  Wild ligger nå på en niende plass i Western Conference. (NTB)

  Zuccarello
  Foto: Tony Gutierrez / AP
 • Fulham tok siste plass i FA-cupens åttedelsfinale

  Fulham vant 3-2 borte over Sunderland i onsdagens omkamp i FA-cupen og tok siste plass i åttedelsfinalen. Der venter Leeds. Harry Wilson, Andreas Pereira og Layvin Kurzawa var målscorerne til London-laget, mens Jack Clarke og Jewison Bennette sørget for målene til Sunderland.

  – Vi har jobbet hardt for å nå dette nivået og skape en vinnermentalitet. Med ni endringer i laget visste vi at det ikke ville bli vår beste kamp, men jeg er fornøyd, sa Fulham-manager Marco Silva, som måtte se kampen fra tribuneplass på grunn av en disiplinærstraff.

  Fulham-jubel
  Foto: Owen Humphreys / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste