Tok NM-gull i styrkeløft – sekunder senere svimte han av

STAVANGER (NRK): André Midtby tok NM-gull i styrkeløft, men finalen i markløft ble i overkant dramatisk.

RETT I GULVET: André Midtby besvimte etter siste løft.

Midtby sto med 302,5 kilo på stangen, og var på vei til å sette norsk rekord i styrkeløft med 780,5 kilo sammenlagt.

Men Midtby klarte ikke rekorden. Midt i løftet ga han opp, og like etter segnet han om og ble liggende på gulvet i Stavanger idrettshall.

– Enormt trykk

Funksjonærer kom løpende bort til ham, og hjalp ham opp på beina. Så ble han støttet ut av området.

– Det så ut som han besvimte, sa NRKs ekspertkommentator Linda Kåda Høiland.

– Jeg har aldri opplevd det før, det var veldig ubehagelig. Jeg bare lå der og klarte ikke å bevege meg, sier Midtby til NRK.

Han hadde tidligere på dagen gitt uttrykk for at han var litt svimmel, og tålte ikke den enorme påkjenningen av 302,5 kilo i markløft.

– Det blir litt trykk i hodet under slike mesterskap. Vi får håpe det går bra, sier Høiland.

André Midtby lå på gulvet i idrettshallen i et par sekunder før han kom til hektene, men da han møtte NRK like etterpå var humøret på topp, selv om opplevelsen var skremmende.

– Jeg var helt borte, og da jeg fikk synet igjen så jeg ned på hånda mi og den begynte å riste. Jeg vet da søren, det var litt ubehagelig.

Rev av ham beltet

Hendelsen gjorde inntrykk, særlig for Midtbys nærmeste.

– Det var skummelt; folk sto så lenge og så på. Jeg lurte på om jeg kunne løpe bort, så jeg løp bort og det første jeg tenkte var å få av ham beltet så han fikk puste, sier kjæresten Stine Liverød til NRK.

Midtby tok, til tross for besvimelsen, NM-gull i 93-kilosklassen. Knut Martin Haraldsen (Karmøy Styrkeløftklubb) tok sølv, mens Erik Elvsvingen (Nes SIL) tok bronse.

– Det er veldig gøy, i alle fall når jeg har hatt en vanskelig periode uten motivasjon. Jeg har ikke hatt den gleden som jeg alltid har hatt. Jeg vet hva som er gøy og når det går dårligere. I det siste har det vært blandet, men i dag var det superkult, sier André Midtby med et stort smil.

FORNØYD: André Midtby var meget tilfreds etter 272,5 kilo i knebøy.

Siste nytt

 • Ute etter dopingmistanke

  Fire rumenske håndballspillere får ikke reise til VM i Japan på grunn av mistanke om brudd på antidopingreglene. Alle de fire spiller i den rumenske klubben Brasov, og skal ifølge Aftonbladet ha fått en slags intravenøs laserbehandling som ikke er tillatt i henhold til nasjonale rumenske regler. En av spillerne skulle erstattet stjernespilleren Cristina Neagu som er ute med skade.

  Christina Neagu
  Foto: HENNING BAGGER / Afp
 • Justyna Kowalczyk konkurrerer igjen

  Til helgen gjør Justyna Kowalczyk comeback i langrennssporet. Den polske rivalen til Marit Bjørgen la opp etter sesongen 2017/2018, men er påmeldt til 10 kilometer fristil i den svenske sesongstarten i Gällivare.

  Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Langtidsskade for Ebba Andersson

  Den svenske skiløperen Ebba Andersson får ikke gått skirenn før neste år, skriver svenske Expressen.

  Andersson falt og skadet kneet på en løpetur forrige uke. Etter legeundersøkelser ble det klart at starten på sesongen ryker.

  Verdenscup i langrenn i Otepää.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal