Hopp til innhold

Vraker seg selv etter skuffende fjerdeplass

FALUN/OSLO (NRK): Magnus Moan gikk det han maktet, men det holdt ikke i tysk-norsk spurtduell. Nå tviler han på at han går lagsprint på lørdag.

Se duellen om bronsen her

Moan måtte skuffet innse at VM-medaljen røk på oppløpet. Foto: NRK

– Jeg må ta en runde med meg selv og ledelsen om jeg skal gå den konkurransen. Nå er jeg tom, jeg er lei. Jeg har vært på tur i to måneder, og akkurat nå merker jeg at jeg er langt unna den plassen på laget, sier en tydelig skuffet Magnus Moan etter å ha tapt kampen om VM-medalje.

– Jeg er lei. Jeg er utladet, og jeg må gå en runde med meg selv, supplerer han seg selv.

I knivkamp mot Johannes Rydzek om den siste medaljen ble dessverre trønderen ett nummer for liten, og måtte gi tapt.

Bernhard Gruber trakk det lengste strået i både hopp- og langrennsdelen av kombinertrennet lørdag, og i ensom majestet kunne han gå inn til Østerrikes første VM-gull. François Braud tok sølvet.

Intervju med Magnus Moan.

Moan mener han gjør en god konkurranse. Foto: NRK

Vraker seg selv

Også Jørgen Graabak og Jan Schmid mener de ikke er kvalifiserte til å gå lørdagens renn.

– Jeg har ikke akkurat styrket aksjene mine. Jeg er klar til å gå, men Magnus må nok finne seg i å gå den teamsprinten, sier Schmid.

Sportssjef for kombinertlandslaget, Sverre Rotevatn, lar seg ikke skremme av uttalelsene.

– Når du går til et VM med en ambisjon om å gå til topps, og ikke lykkes. Da er ikke det første du tenker på lørdag.

– Når alt kommer til alt vil de gå?

– Definitivt, definitivt. Vi skal stille med topp motiverte og bra løpere

Har ikke sett familien på syv uker

– Jeg kjenner at det er tøft akkurat nå. Heldigvis fikk jeg se familien min for første gang på syv uker, og det var en fantastisk opplevelse, sier Moan.

I hoppdelen var derimot Magnus Moan i sitt ess i dag. Med 125,5 meter kunne trønderen endelig konstatere at hoppformen har løsnet, og det var enormt med følelser som slapp ut av den olympiske mesteren da han landet.

35 sekunder bak Gruber finner vi Håvard Klemetsen på 11-plass. Jørgen Graabak gikk inn til 24-plass, mens Jan Schmid havnet på 31.

Magnus Moan hoppet 125,5 meter

Her slipper Moan jubelen løs. Foto: NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Odd avgjorde på fire minutter mot HamKam – hoppet seks plasser på tabellen

  To kjappe Odd-mål midtveis i første omgang sørget for 2-1-seier borte mot HamKam i Eliteserien lørdag. Vertene måtte spille andre omgang med ti mann.

  HamKam kom til oppgjøret i god driv etter tre uavgjort mot antatt bedre lag i Vålerenga, Rosenborg og Viking. Men lørdag fikk vertene det tøft mot et Odd som har slit så langt i år. Før oppgjøret lå Grenlands-klubben på 13.-plass på tabellen.

  Først scoret Milan Jevtovic på straffe etter 24 minutter, før pannebrasken til Tobias Lauritsen gjorde 2-0 kort tid etter. Det hjalp heller ikke at HamKam måtte spille andre omgang med ti mann etter Fredrik Sjølstads røde kort.

  Bare minuttet etter hvile reduserte imidlertid Vegard Kongsro, men Odd-forsvaret tettet igjen bak og reddet tre poeng. (NTB)

  Eliteserien i fotball 2022: Hamkam - Odd
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Vålerenga avga poeng mot Rosenborg – uavgjort i storkampen i Toppserien

  Vålerenga håpet på tabelltopp inn mot toppoppgjøret mot Brann neste helg, men spilte 1-1 mot Rosenborg i Toppserien lørdag. Trønderne henger med i gullkampen.

  Rosenborg ville nærmest blitt hektet av i gullkampen med tap, men var det førende laget på Vålerengas hjemmebane i Oslo. 1-1 gjør at RBK er fem poeng bak serieleder Brann, som topper tabellen med to poeng mer enn VIF.

  Mot RBK tok Vålerenga ledelsen etter 19 minutter da Rikke Nygard banket ballen i nettet etter at Elise Thorsnes smalt ballen i stolpen.

  Men Rosenborg hadde initiativet i kampen og presset på for utligning etter pause. Den kom etter 65 minutter da Anna Langås Jøsendal avsluttet et flott RBK-angrep med en markkryper i hjørnet bak Vålerenga-keeper Guro Pettersen. (NTB)

 • Kloster med rekordløp

  Line Kloster satte personlig rekord på 400 meter hekk da hun løp inn på 54.99 i belgiske Oordegem lørdag. Fra før hadde 32-åringen 55.14 som bestenotering.

  Tidligere denne uken satte Kloster også personlig rekord på 400 meter flatt, med 51.93.

  Kloster hadde allerede klart kravet på 400 meter hekk til både VM og EM, og viser nå med andre ord solid form.

  Line Kloster
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste