NRK Meny
Normal

To amerikanere (!) på pallen: - It's like oh my god!

FALUN (NRK): Amerikanske Caitlin Compton Gregg (34) hadde en 48-plass som sin beste VM-triumf. Tirsdag tok hun medalje, like bak Jessica Diggins (23).

Intervju med Diggins og Gregg.

Her kan du se intervjuet med de to amerikanske jentene som tok VM-medalje.

– Jeg kan ikke tro det. Jeg tror rett og slett ikke på at det har skjedd, sier amerikanske Jessica Diggins.

Det var nok ytterst få som spådde at pallen på dagens 10.-kilometer i Falun skulle bestå av de to amerikanerne Diggins og Gregg i tillegg til vinneren Charlotte Kalla.

Selv om Diggins brukte ord som «utrolig» etter målgang, innrømmer hun at hun hadde en uvanlig god magefølelse før rennet.

– Før start tenkte jeg: «hvorfor skulle det ikke bli meg i dag?» Jeg så på snøen som kom, og tenkte at dette kunne faktisk være min sjanse, sier Diggins.

– Alltid sett opp til Kalla

Like bak seg fikk hun selskap av en annen amerikansk sensasjon, nemlig Caitlin Compton Gregg. 34-åringen hadde en 48-plass under 3 mila i Liberec i 2009 som sin beste plassering.

– Hvis du hadde spurt meg om dette i morges, ville jeg sagt at vi visste vi hadde det i oss, sier Gregg.

Amerikanerne har ikke hevdet seg på distanserenn tidligere, men de grep sjansen da de ellers så suverene norske damene fikk rennet ødelagt av smørebom.

– Vi er veldig, veldig klare over hvor heldige vi var. Vi er fornøyd med snøen i dag, for å si det sånn, svarer Diggins.

Etter løpet fikk begge amerikanerne en stor klem av vinneren Kalla.

– Vi har alltid sett opp til Kalla, og i dag har vi stått på pallen med henne. Det er helt utrolig, sier Diggins.

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn

Her går Jessica Diggins i mål.

Har kun fire smørere

Amerikanerne reiser med kun fire personer i sitt smøreteam. De får svært lite oppmerksomhet i hjemlandet, i alle fall sammenlignet med sine skandinaviske konkurrenter.

Gregg tror medaljene kan endre på det.

– Dette betyr så mye for oss. Det viser hvor hardt vi har jobbet og hvor vi vil som langrennsnasjon. Nå skal vi bare kjøre på, sier hun til NRK.

I nettserien "Helt Ramm - gi litt Falun" får du se ski-VM i Falun fra en helt annen side enn i TV-sendingene. Nicolay André Ramm og hans sidekick gjør stuntene ingen andre tør å gjøre og tar deg gjennom snakkisene fra hver eneste VM-dag i Falun.

Jessica Diggins gjestet "Helt Ramm" forrige uke. Se episoden her!

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal