Til full legesjekk etter Toppidrettsveka: – Jeg har tungt for å puste

TRONDHEIM (NRK): Frida Karlsson gikk store deler av Toppdrettsveka med smerter etter det dramatiske fallet fredag. Allerede til uken skal hun på høydesamling i Frankrike - hvis hun får lov.

Toppidrettsveka Aure fredag 23 august 2019.

SLET ETTER FALL: Frida Karlsson, her avbildet under rulleski-sprinten i Aure fredag, etter den tredje av fire etapper under årets utgave av Toppidrettsveka.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Hun hadde vondt, sier mamma Mia Karlsson til NRK etter at datteren gikk inn til en syvendeplass i Toppidrettsveka sammenlagt.

Vant gjorde Tiril Udnes Weng. Hun imponerte på den avsluttende 12 kilometer lange jaktstarten og slapp aldri Ane Appelkvist Stenseth og tvillingsøster Lotta innpå seg. De to sprintjentene ble dermed nummer to og tre i sammendraget.

Falt etter utstyrstrøbbel

De aller fleste var imidlertid spent på om Frida Karlsson skulle klare å ta igjen den norske trioen. Hun startet over et minutt bak, men klarte aldri dét.

Hun var fortsatt preget av fallet på fredag. Da stilte Karlsson til et 25 kilometer langt løp fra Aure til Brekka.

Underveis fikk hun – i likhet med flere - trøbbel med gummien på rulleskiene. Det førte til at hun gikk rett ut av veien og falt i gresset ved siden av. Selv om hun gikk sprintrennet fredag kveld, merket hun til småskavanker og var preget lørdag.

 • Se video av hendelsen:

– Jeg fikk en smell på strupen. Ser du blåmerket? Spør Karlsson.

– Jeg har tungt for å puste. Har et hovent kne. Men det er ikke noe som trenger å bli langvarig. Jeg har ikke merket så mye nå. Men jeg går på adrenalin i konkurranse. Vi får se senere. Jeg snakket med landslagslegen fredag og jeg tok en smertestillende. Jeg håper alt forsvinner av seg selv, sier hun.

Drar til høyden

Mamma Mia Karlsson svarer «ja» på om hun er bekymret over datterens «skavanker».

– Hun har jo vondt i ryggen også. Smellen var heftig. Men jeg mener noen skal få titte på henne før de drar til Frankrike. En legesjekk? Ja, det tror jeg vi skal gjøre, sier hun.

Ødelagt hjul

SLIK SÅ HJULENE UT: Bildet viser hvordan hjulene på enkelte rulleski-par ikke var godt for noe under fredagens konkurranse.

Foto: Andreas Stabrun Smith / NRK

Først venter altså en lengre treningsperiode i høyden. Det svenske landslaget gjør som det norske: Reiser til Font Romeu i Pyrineene kommende uke. Deretter blir det noen måneder med trening før verdenscupen braker løs i november.

Mia Karlsson er opptatt av at datteren skal inn i en boble nå. På spørsmål om hva Frida Karlsson skal få til denne vinteren, svarer hun følgende:

– Hun har jo ganske høye målsettinger. Vi har pratet om at hun skal føle seg bekvem med å gå verdenscup.

– Hun har jo bare vært med der to ganger. Det handler om taktikk. Hun skal kanskje ikke gå å dra halve løpet som hun gjorde lørdag. Det er nytt for henne å reise med landslaget, nye lagvenninner, nye smørere. Alt blir annerledes, sier Mia Karlsson.

Siste nytt

 • Mållaust i Bergen

  Brann hadde ballen klart mest i Bergen mot Haugesund, men det enda med 0-0 framfor 10.000 nokså misnøgde bergensarar.

  Brann hadde klart overtak før pause, men Haugesund var betre med i andre omgang.

  – Siger til oss i dag hadde vore eit ran, sa Haugesunds trenar Jostein Grindhaug til Eurosport.

  – Vi var overraskande bra før pause, og burde hatt mål. Etter pause får vi ikkje i stand same trykketMen vi har eit nykomponert lag og blei slitne mot slutten, seier Brann-trenar Lars Arne Nilsen til NRK.

  Nilsen snakka med supporterane etter kampen.

  – Eg trur dei forstår at vi har det vanskeleg. Vi må tenkje nytt og mobilisere det vi har. Vi skulle hatt fleire tilgjengelege, men med 5-6 ute er det vanskeleg.

  – Høyrde du ikkje pipinga då de gjekk av bana?

  – Eg er tunghøyrd. Men eg trur publikum forstår at spelarane blødde for drakta og gjorde det dei kunne i dag. Det er frustrerande å ikkje vinne, seier Nilsen, som skal ta laget sitt til Rosenborg på Lerkendal neste helg.

  Brann - Haugesund.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • LSK tok nytt steg mot ligagull

  LSK vann toppkampen mot Sandviken med 2-0 etter to mål av Elise Thorsnes.

  Andre resultat laurdag: Arna-Bjørnar - Avaldsnes 0-2, Fart - Røa 1-1, Kolbotn - Stabæk 3-2, Lyn - Klepp 2-1, Vålerenga - Trondheims-Ørn 3-1.

  Elise Thorsnes
  Foto: David Catry / NTB scanpix
 • Narvik-tap mot Vålerenga

  Lillehammer tok sin andre siger på to dagar i ishockeyens eliteserie med 4-2 over Stjernen og klatra til 2.-plass på tabellen med sju poeng, to bak Stavanger.

  I går slo Lillehammer Grüner 8-2.

  Vålernenga to også tre poeng i dag, med 3-1 over Narvik.

Sendeplan

Kl. Program Kanal