Til full legesjekk etter Toppidrettsveka: – Jeg har tungt for å puste

TRONDHEIM (NRK): Frida Karlsson gikk store deler av Toppdrettsveka med smerter etter det dramatiske fallet fredag. Allerede til uken skal hun på høydesamling i Frankrike - hvis hun får lov.

Toppidrettsveka Aure fredag 23 august 2019.

SLET ETTER FALL: Frida Karlsson, her avbildet under rulleski-sprinten i Aure fredag, etter den tredje av fire etapper under årets utgave av Toppidrettsveka.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Hun hadde vondt, sier mamma Mia Karlsson til NRK etter at datteren gikk inn til en syvendeplass i Toppidrettsveka sammenlagt.

Vant gjorde Tiril Udnes Weng. Hun imponerte på den avsluttende 12 kilometer lange jaktstarten og slapp aldri Ane Appelkvist Stenseth og tvillingsøster Lotta innpå seg. De to sprintjentene ble dermed nummer to og tre i sammendraget.

Falt etter utstyrstrøbbel

De aller fleste var imidlertid spent på om Frida Karlsson skulle klare å ta igjen den norske trioen. Hun startet over et minutt bak, men klarte aldri dét.

Hun var fortsatt preget av fallet på fredag. Da stilte Karlsson til et 25 kilometer langt løp fra Aure til Brekka.

Underveis fikk hun – i likhet med flere - trøbbel med gummien på rulleskiene. Det førte til at hun gikk rett ut av veien og falt i gresset ved siden av. Selv om hun gikk sprintrennet fredag kveld, merket hun til småskavanker og var preget lørdag.

 • Se video av hendelsen:

– Jeg fikk en smell på strupen. Ser du blåmerket? Spør Karlsson.

– Jeg har tungt for å puste. Har et hovent kne. Men det er ikke noe som trenger å bli langvarig. Jeg har ikke merket så mye nå. Men jeg går på adrenalin i konkurranse. Vi får se senere. Jeg snakket med landslagslegen fredag og jeg tok en smertestillende. Jeg håper alt forsvinner av seg selv, sier hun.

Drar til høyden

Mamma Mia Karlsson svarer «ja» på om hun er bekymret over datterens «skavanker».

– Hun har jo vondt i ryggen også. Smellen var heftig. Men jeg mener noen skal få titte på henne før de drar til Frankrike. En legesjekk? Ja, det tror jeg vi skal gjøre, sier hun.

Ødelagt hjul

SLIK SÅ HJULENE UT: Bildet viser hvordan hjulene på enkelte rulleski-par ikke var godt for noe under fredagens konkurranse.

Foto: Andreas Stabrun Smith / NRK

Først venter altså en lengre treningsperiode i høyden. Det svenske landslaget gjør som det norske: Reiser til Font Romeu i Pyrineene kommende uke. Deretter blir det noen måneder med trening før verdenscupen braker løs i november.

Mia Karlsson er opptatt av at datteren skal inn i en boble nå. På spørsmål om hva Frida Karlsson skal få til denne vinteren, svarer hun følgende:

– Hun har jo ganske høye målsettinger. Vi har pratet om at hun skal føle seg bekvem med å gå verdenscup.

– Hun har jo bare vært med der to ganger. Det handler om taktikk. Hun skal kanskje ikke gå å dra halve løpet som hun gjorde lørdag. Det er nytt for henne å reise med landslaget, nye lagvenninner, nye smørere. Alt blir annerledes, sier Mia Karlsson.

Siste nytt

 • Ruud vant drama

  Casper Ruud er klar for tredje runde i Roland-Garros-turneringen etter en meget dramatisk kamp mot amerikanske Tommy Paul. Settsifrene 6-1, 1-6, 6-3, 1-6 og 6-3 sier alt om hvordan kampen vekslet.

  Paul reddet også fire matchballer i femte sett, før Ruud endelig fikk satt inn nådestøtet.

  I tredje runde får Ruud en meget tøff oppgave mot Dominoc Thiem fra Østerrike, som regnes som en av de store spillerne på grus.

  gRNk3Qw6XBk
  Foto: THOMAS SAMSON / AFP
 • Ingen verdenscup på skøyter i år

  Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) har bestemt at det ikke blir verdenscupløp på skøyter før nyttår. Planen om løp i en «boble» i Heerenveen er droppet.

  Det melder Norges Skøyteforbund i en pressemelding onsdag og viser til en uttalelse på ISUs nettsted.

  For en måned siden avgjorde ISU at de fire berammede verdenscupstevnene før jul ikke kan arrangeres som planlagt.

  Det ble jobbet videre med et konsept om å avvikle tre stevner på rad i Heerenveen, der løperne skulle isoleres i en «boble» for å minimere smitterisiko.

  ISU har nå konkludert med at det er for tidlig å gjennomføre dette, men man vil vurdere en tilsvarende modell for løp etter nyttår. (NTB)

  Norway's Sverre Lunde Pedersen competes during the men's 1500 meters race of the World Cup speed skating at the Thialf ice arena in Heerenveen, Netherlands, Saturday, Dec.15, 2018.
  Foto: Peter Dejong / Peter Dejong
 • Hirschi med råsterk seier

  Sveitseren Marc Hirschi parkerte rivalene i den tøffe motbakkespurten i sykkelklassikeren Flèche-Wallonne onsdag og kunne juble for en sterk seier.

  Sunweb-rytteren viste form i Tour de France, der han tok to etappeseire og ble kåret til mest offensive rytter. Sist helg tok han bronse i VM. Onsdag viste han styrke igjen opp beryktede Mur de Huy.

  – Det ble perfekt for oss. Jeg var med i et lite brudd med fire stykker, og lagkameratene mine gjorde en veldig god jobb med å kontrollere feltet bak. De kom likevel mot slutten, men jeg hadde beina til å avgjøre i den siste stigningen, sa Hirschi i et intervju vist på Eurosport.

  Benoît Cosnefroy og Michael Woods fulgte nærmest bak Hirschi. De seks første fikk samme tid. (NTB)

  Belgium Cycling Fleche Wallonne
  Foto: Olivier Matthys / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal