NRK Meny
Normal

Tidligere verdensmester dopingtatt

Den australske syklisten Michael Rogers er midlertidig utestengt av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) for brudd på dopingbestemmelsene.

Michael Rogers

Michael Rogers testet positivt på det forbudte stoffet clenbuterol.

Foto: Christian Petersen / AFP

Rogers har blitt verdensmester i temporitt tre ganger, i 2003, 2004 og 2005, og er tidligere lagkamerat av Edvald Boasson Hagen i 2011-12.

Nå har Saxo Bank-rytteren testet positivt på det forbudte stoffet clenbuterol. Clenbuterol har muskeloppbyggende effekt og forbrenner fett kjappere.

– UCI har anmodet den australske rytteren Michael Rogers om at han utestenges midlertidig, heter det i en pressemelding fra UCI.

Avgjørelsen om å utestenge ham midlertidig er fordi UCI avventer en rapport fra det WADA-godkjente laboratoriet i Tokyo.

Han avga positiv dopingprøve under et ritt i Japan 20. oktober.

Siste nytt

 • Ronaldo nærmer seg 300-klubben

  Cristiano Ronaldo har for alvor funnet målformen i La Liga. Real Madrid-stjernen gjorde sitt åttende seriemål på under en måned i 5-3-seieren borte mot Betis. Ronaldo er nå tre mål unna å ha scoret 300. ganger i den spanske toppdivisjonen.

  Ronaldo
  Foto: Paul White / AP
 • Svendsen får gå mixed-stafett

  Laget som får gå mixed-stafetten i skiskyting ble klart søndag kveld norsk tid. Det er følger (i alfabetisk rekkefølge): Johannes Thingnes Bø, Tiril Kampenhaug Eckhoff, Marte Olsbu, Emil Hegle Svendsen.

  Morten og broren
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
 • Ny seier for Team Ulsrud

  I natt slo de Danmark før Team Ulsrud i ettermiddag knuste USA i den niende omgangen, med 8-5. Den muligheten fikk de etter en amerikansk kjempeblemme i 5. omgang. Med tre seiere er nå Norge på en delt fjerdeplass. Det er de fire beste som når en semifinale.

  OLYMPICS-2018-CURL-M-RR-USA-NOR/
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal