Thrilleravslutning i følsomt Fenne-farvel: – Det ble en del grining

TJUMEN/OSLO (NRK): Samtidig som de norske jentene hyllet Hilde Fenne, kjempet Kaisa Mäkäräinen og Anastasija Kuzmina en intens kamp om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Tiril Eckhoff og Synnøve Solemdal

TÅREVÅTT: De norske jentene måtte ta til tårene.

Laster innhold, vennligst vent..

Tiril Eckhoff, Marte Olsbu og Synnøve Solemdal entret nemlig stadion med et hjerte på det ene kinnet og navnet «Hilde» på det andre. Det var til ære for lagvenninne Hilde Fenne, som har bestemt seg for å gi seg som skiskytter.

Verdenscup skiskyting Hilde FEnne

LEGGER OPP: Hilde Fenne.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det ble en del grining. Jeg griner jo selv, bare jeg skal fortelle om det, forklarer en emosjonell Fenne til NRK.

– Det er tøft. Jeg håper vi klarer å holde kontakten, legger hun til.

24-åringen sier at hun ikke har motivasjon til å gå løs på en ny sesong, og at hun gleder seg til å ta fatt på andre ting. Dagens gest fra lagvenninnene var hun ikke forberedt på.

– Jeg ble litt overrasket da de andre jentene kom på stadion, erkjenner Fenne.

Gråtkvalt Eckhoff

Eckhoff ble beste norske kvinne med en sjuendeplass etter tre bom. Etter målgang kjempet hun mot tårene på grunn av Fennes beslutning om å gi seg.

– Det er sykt trist. Hilde er en kjempebra jente, sier hun idet tårene presser på.

– Toppidrettslivet er for særinger. Jeg skjønner at hun har lyst til å gjøre noe annet, fortsetter Eckhoff.

Også Solemdal tar til tårene etter rennet:

– Hun har vært en veldig viktig brikke for meg. Vi har bodd mye på rom sammen. Jeg kommer til å savne henne veldig, sier hun nærmest hikstende.

Intens duell

I sporet kjempet finske Kaisa Mäkäräinen og Anastasija Kuzmina fra Slovakia om å vinne verdenscupen sammenlagt. Det skilte få poeng mellom de to før dagens fellesstart i Tjumen, og stjernene fulgte hverandre tett gjennom konkurransen.

Mäkäräinen slo til med fullt hus på siste stående og en god sisterunde, men hun våget ikke å slippe jubelen løs før en stund etter målgang. Til slutt viste det seg at hennes sjetteplass var nok til å sikre den gjeve krystallkula.

Darja Domratsjeva vant rennet foran Petra Fialkova og Anaïs Chevalier.

Siste nytt

 • Hovland avslutta forrykande

  Viktor Hovland avslutta med birdie og leiar nå PGA-turneringa i golf i Puerto Rico før søndagens avslutningsrunde. Hovland låg på delt leiarplass før laurdagens tredjerunde, men med godt spel la han alle konkurrentane bak seg. Han varta opp med heile åtte birdiar og kan nå ta sin aller fyrste siger på PGA-touren. Åtte slag under par på runda og totalt 18 slag under par i turneringa er fasiten etter endt spel laurdag.

  Viktor Hovland i Puerto Rico
  Foto: Kevin C. Cox / AFP
 • Real Madrid gjekk på smell

  Real Madrid rauk på eit surt 0-1 tap heime mot Levante laurdag kveld. 11 minutt før full tid blei Jose Luis Morales matchvinnar da han traff perfekt på volley frå spiss vinkel. Barcelona vann derimot 5-0 mot Eibar og har dermed tatt over serieleiinga og har to poeng ned til hovudstadslaget.

  Real Madrid tapte mot Levante
  Foto: Alberto Saiz / AP
 • Kristoff krasja med gutt etter mål

  Alexander Kristoff var uheldig og krasja med ein liten gut etter å ha passert målstreken i sykkelrittet Algarve rundt. Både Kristoff og guten blei lettare skada i uhellet som skjedde på veg ned etter målgang frå fjelletappen i Tavira. – Eg køyrde normalt, og plutseleg kom ein gut springande ut rett framfor meg, og da var det umogleg å unngå og krasje, seier Kristoff til TV 2.

  Alexander Kristoff
  Foto: Fredrik Hagen / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal