Thrilleravslutning i følsomt Fenne-farvel: – Det ble en del grining

TJUMEN/OSLO (NRK): Samtidig som de norske jentene hyllet Hilde Fenne, kjempet Kaisa Mäkäräinen og Anastasija Kuzmina en intens kamp om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Tiril Eckhoff og Synnøve Solemdal

TÅREVÅTT: De norske jentene måtte ta til tårene.

Laster innhold, vennligst vent..

Tiril Eckhoff, Marte Olsbu og Synnøve Solemdal entret nemlig stadion med et hjerte på det ene kinnet og navnet «Hilde» på det andre. Det var til ære for lagvenninne Hilde Fenne, som har bestemt seg for å gi seg som skiskytter.

Verdenscup skiskyting Hilde FEnne

LEGGER OPP: Hilde Fenne.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det ble en del grining. Jeg griner jo selv, bare jeg skal fortelle om det, forklarer en emosjonell Fenne til NRK.

– Det er tøft. Jeg håper vi klarer å holde kontakten, legger hun til.

24-åringen sier at hun ikke har motivasjon til å gå løs på en ny sesong, og at hun gleder seg til å ta fatt på andre ting. Dagens gest fra lagvenninnene var hun ikke forberedt på.

– Jeg ble litt overrasket da de andre jentene kom på stadion, erkjenner Fenne.

Gråtkvalt Eckhoff

Eckhoff ble beste norske kvinne med en sjuendeplass etter tre bom. Etter målgang kjempet hun mot tårene på grunn av Fennes beslutning om å gi seg.

– Det er sykt trist. Hilde er en kjempebra jente, sier hun idet tårene presser på.

– Toppidrettslivet er for særinger. Jeg skjønner at hun har lyst til å gjøre noe annet, fortsetter Eckhoff.

Også Solemdal tar til tårene etter rennet:

– Hun har vært en veldig viktig brikke for meg. Vi har bodd mye på rom sammen. Jeg kommer til å savne henne veldig, sier hun nærmest hikstende.

Intens duell

I sporet kjempet finske Kaisa Mäkäräinen og Anastasija Kuzmina fra Slovakia om å vinne verdenscupen sammenlagt. Det skilte få poeng mellom de to før dagens fellesstart i Tjumen, og stjernene fulgte hverandre tett gjennom konkurransen.

Mäkäräinen slo til med fullt hus på siste stående og en god sisterunde, men hun våget ikke å slippe jubelen løs før en stund etter målgang. Til slutt viste det seg at hennes sjetteplass var nok til å sikre den gjeve krystallkula.

Darja Domratsjeva vant rennet foran Petra Fialkova og Anaïs Chevalier.

Siste nytt

 • Juventus sikret ligagullet

  Juventus snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Fiorentina og kunne juble for Serie A-gull, fem kamper før slutt. Ligatittelen er klubbens åttende på rad. Alex Sandro og selvmål av German Pezzella sørget for Juventus-seier. Nikola Milenkovic scoret 0-1-målet.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Luca Bruno / AP
 • Nadal feid av banen i semifinalen

  For første gang siden 2015 får Monte Carlo Masters en annen vinner enn Rafael Nadal. Den spanske gruskongen tapte mot italienske Fabio Fognini i lørdagens semifinale. Fognini tok seg til finalen med settsifrene 6-4, 6-2.

  Monaco Monte Carlo Tennis Masters
  Foto: Claude Paris / AP
 • King brente kjempesjanse

  En upresset Joshua King blåste ballen høyt over mål fra seks meter da et kvarter var spilt mot Fulham. Det viste seg å bli skjebnesvangert for Bournemouth, som tapte seriekampen 0-1. Aleksandar Mitrovic scoret på straffe for Fulham.

  X03810
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal