NRK Meny
Normal

Thorkildsen degradert til «B-utøver»

På grunn av svake resultater de siste sesongene vil ikke spydkaster Andreas Thorkildsen (32) få Olympiatoppens A-stipend i 2015.

Andreas Thorkildsen

MISTER STIPEND: Andreas Thorkildsen får ikke A-stipend av Olympiatoppen i 2015.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Vi har innstilt Andreas for stipend i en årrekke, men det er første gang han får et B-stipend. Det har nok sin forklaring i resultatene de senere årene, sier Ronny Nilsen, sportssjef i Norges Friidrettsforbund til NRK.

Det betyr at kristiansanderen får 50.000 kroner mindre inn på konto fra Olympiatoppen inneværende år. Støtten synker fra 120.000 kroner til 70.000.

Ser på resultatene

Spydkasteren fra Kristiansand er to ganger olympisk mester og verdensmester ved én anledning, men hans siste mesterskapsmedalje kom i 2011. De tre siste sesongene har vært en eneste lang nedtur for Norges-historiens mestvinnende friidrettsutøver.

– Vi ser utelukkende på resultatene, men kan selvsagt tillate en dupp i prestasjonene. Men når det gjelder resultater som har uteblitt over flere sesonger, er det ikke tvil, sier Anita Rapp-Ødegaard til VG. Hun er administrasjonskonsulent i Olympiatoppen som administrerer stipendordningen.

Det er lenge siden vi har sett noe til denne mannen - norsk friidretts store gullgutt. Dette er norgeshistoriens mestvinnende friidrettsutøvers første møte med media på nesten fem måneder.

FORTELLER: Reportasje i Sportsrevyen fra desember i fjor.

– Sikkert i tråd med reglene

Motgangen tok overhånd i Diamond League-stevnet i Glasgow i juli i fjor da Thorkildsen endte sist med kun døde kast. Produceren fant aldri noen grunn til å vise noen av kastene.

En måned tidligere endte han også på ellevte og sisteplass i Bislett Games med et kast på 72,70 meter.

Thorkildsen har slitt med skader gjennom karrieren og bestemte etter stevnet i Skottland å operere venstre hofte.

Thorkildsens trener Åsmund Martinsen, hevder at dedgraderingen i stipendordningen ikke vil påvirke spydkasterens satsing denne sesongen.

– Nei, det gjør det ikke. Han vet jo om disse retningslinjene, så det er i orden. Regler er regler, og de må følges, sier Martinsen til VG.

Thorkildsen har sagt at han satser videre mot OL i Rio i 2016.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal