NRK Meny
Normal

Thorir om familiesavnet: – Gjør oss sterkere

NOVI SAD (NRK.no): Landslagssjef Thorir Hergeirsson (49) kjenner på savnet av familien under de lange mesterskapsdagene. I Serbia byr internettet på ekstra utfordringer.

Thorir

Thorir Hergeirsson har ledet Norge til fem strake seire i gruppespillet. Nå er det vinn eller forsvinn mot Tsjekkia i åttedelsfinalen.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Breivang

Norge-kaptein Karoline Dyhre Breivang er kjent for å ta og gi litt juling på banen. Her fra VM-åpningskampen mot Spania.

Foto: Djorovic, Aleksandar / NTB scanpix
Tsjekkia

Tsjekkia og Jana Knedlikova er store underdogs før møtet med Norge.

Foto: PEDJA MILOSAVLJEVIC / Afp

NRK.no møter den islandske suksesstreneren på spillerhotellet Hotel Park i Novi Sad. I lobbyen vrimler det av andre VM-spillere, men de norske jentene har som vanlig pressefri på kampdagen.

Mandag kveld venter nemlig den første utslagsrunden når Norge skal bryne seg på Tsjekkia i åttedelsfinalen.

Norge har møtt tsjekkerne tre ganger under Hergeirssons ledelse. Alle har endt med knappe seire det siste året (21-19, 24-23, 25-22).

– Det er et godt lag. De har gode kantspillere, og de er flinke til å skyte både fra gulvet og fra luften. I tillegg har de en solid sisteskanse, sier Hergeirsson om hvorfor kampene er blitt jevne.

Det er imidlertid ingen tvil om hvem som har favorittstempelet i Novi Sad: Av de 28 møtene siden 1980, står Norge med 23 seire og 2 uavgjorte, ifølge handball.no.

– Lite kontakt

Hergerisson har igjen brukt hviledagene til å forberede seg maksimalt til oppgaven. Islendingen er blitt kjent for å legge ned utallige arbeidstimer under et mesterskap, og han har liten tid til annet enn håndball.

Det betyr mindre kontakt med kona Kirsten Gaard og deres tre barn, som er oppvokst på Jæren i Norge.

– Det er synd å si det, men det blir lite kontakt med familien her nede. Jeg prøver å holde jevnlig kontakt gjenom Snapchat og Skype og sånn, men her nede er det litt utfordringer med nettet, sier Hergeirsson.

– Kjenner du på savnet?

– Ja, jeg gjør det. Men det er jo slik med kjærlighet at den blir sterkere når det er litt avstand av og til. Da merker du savnet og hvor mye de betyr for deg, smiler landslagssjefen.

Demper nervene med «julespinning»

Etter å ha kjørt harde økter på fridagene så langt i mesterskapet, startet spillerne mandagen på ergometersykkelen i spillerhotellet.

Her ledet kaptein Karoline Dyhre Breivang håndballjentene gjennom en «julespinning».

– Mange liker å gå over til mer fitnesstrening utover i mesterskapet. Da blir det mindre spill i hall. Julespinningen er blitt en tradisjon, og Breivang styrer showet med julesanger, sier Hergeirsson.

Han tror den tradisjonsrike sykkeltreningen gir en ekstra effekt utover å få musklene i gang.

– Det kan bli en ventil for litt nerver. Det bidrar til å lette stemningen.

Håndballjentene fikk fri både lørdag og søndag etter å ha flyttet fra gruppespillbyen Zrenjanin til Serbias nest største by, Novi Sad.

Flere av spillerne tror det ekstra hviledøgnet er en fordel for Tsjekkia, fordi Norge har et bedre fysisk grunnlag enn konkurrentene. De norske jentene har lagt inn flere tøffe styrketreninger for å få overskudd når alvoret virkelig begynner.

Hergeirsson er imidlertid ikke like overbevist om at Tsjekkia drar noen fordeler av pausen.

– Det er likt for alle lag. Det gir også oss mer sprut i beina. Vi satser på det i hvert fall, sier treneren og gir et selvsikkert blunk.

Siste nytt

 • Knudtzon til Molde

  Molde har hentet Erling Knudtzon fra Lillestrøm, det melder Molde på sine nettsider. Knudtzon har fått en treårskontrakt med de blåkledde fra Romsdal. Kontrakten gjelder fra 1. januar 2019.

  Ërling Knudtzon
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • KIL henter spiller fra Brasil

  Lucas Morais (21) har signert for 1.-divisjonsklubben Kongsvinger. Han har signert en avtale over tre og et halvt år.

  Morais blir den andre brasilianeren i stallen, fra før har de tidligere Aalesund-spiller Marlinho.

  Mark Dempsey og Espen Nystuen
  Foto: Ann-Kristin Mo / NRK
 • Maradona blir styreleder

  Diego Maradona er ansatt som ny styreleder i den hviterussiske fotballklubben Dinamo Brest.

  – Jeg har gode minner om Castro, Chavez og Gaddafi. Jeg kjenner også Putin. Nå vil jeg gjerne ta et bilde med Lukasjenko, sa Maradona med henvisning til Hviterusslands president da han ble presentert mandag kveld.

  Maradona
  Foto: Sergei Gapon / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 10. etappe
Tour de France: 10. etappe
Sport i dag