Hopp til innhold

Frustrert Thingnes Bø: – Jeg har ikke vært så dårlig på ti år

Johannes Thingnes Bø sviktet på standplass og fikk det tøft under søndagens jaktstart. Nå håper han på et mirakel før OL.

BEKYMRET: Johannes Thingnes Bø husker knapt sist han var i dårligere form. Nå er han bekymret for OL-formen.

– Det er den dårligste helgen jeg har hatt. Det er helt fryktelig, sier en oppgitt Johannes Thingnes Bø til NRK etter å ha kommet på 21. plass på jaktstarten i Oberhof.

Thingnes Bø skulle forsøke å gå seg opp etter 28.-plassen på fredagens sprint, men med fem nye bom på standplass ble det en ny tung dag for 28-åringen.

– Det er ikke langt ifra karriereverste. Det er sikkert ti år siden sist det var så dårlig, slår Thingnes Bø fast.

Har du noe forklaring på hvorfor du bommer så mye?

– Nei.

Det gjør det også vanskelig å snu den negative trenden, skal vi tro stryningen.

– Jeg er tom for ideer, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg får bare håpe på et mirakel.

Storebror Tarjei Bø tok tredjeplassen søndag, men fikk med seg en skyllebøtte fra franske Emilien Jacquelin på veien:

– Bekymret for OL

OL i Beijing er ikke langt unna, og før den tid skal Thingnes Bø hjem til Norge for å gjøre sine siste forberedelser. Nå innrømmer han at han ikke vet hvor han står før lekene braker løs 4. februar.

– Selvfølgelig er jeg bekymret for OL, noe annet hadde vært teit å si.

Allikevel vet han at han har nivået til å ta medalje inne, dersom han klarer å finne igjen toppformen.

– Per dags dato er ikke jeg en medaljefavoritt, men jeg kjenner meg selv og vet at jeg kan ta gull i OL, sier han til NRK.

Norsk pallplass etter russisk kollaps

Det så lenge ut til å bli en tung dag for de resten av de norske herrene også, men Tarjei Bø og Sturla Holm Lægreid reddet noe av den norske æren.

Duoen kom til slutt på tredje- og fjerdeplass etter en kjempesprekk fra russiske Aleksandr Loginov. Russeren ledet fra start til siste skyting, men der ble det tre bom og kollaps for fredagens sprintvinner.

I stedet ble det fransk seier til Quentin Fillon Maillet, som skjøt fullt på siste og vant foran svenske Sebastian Samuelsson.

PALL: Tarjei Bø og Sturla Holm Lægreid spurtet om tredjeplassen i Oberhof.

Tåkehav og snøvær

Tøffe værforhold, med sterk vind, mye tåke og et voldsomt snøvær gjorde det tungt både i sporet og på standplass. Det ble spesielt tydelig for de norske, som hadde en tung dag på standplass.

– Dette er altfor dårlig. Svak norsk innsats, konkluderte NRKs skiskytterekspert Ola Lunde etter tredje skyting.

Dårlig sikt i kommentatorboksen i Oberhof

DÅRLIG SIKT: Kommentator Andreas Stabrun Smith så ingenting ut vinduet av sin kommentatorboks i Oberhof.

Foto: Andreas Stabrun Smith / NRK

Tarjei Bø og Filip Fjeld Andersen hadde færrest bom av de norske, med tre hver. Lægreid bommet fire ganger, Sivert Bakken og Johannes Thingnes Bø hele 5 ganger, mens Vetle Sjåstad Christiansen hadde en dag å glemme med seks strafferunder.

Forholdene var også et tema hos NRKs kommentatorduo, og Andreas Stabrun Smith måtte spørre kollega Ola Lunde på standplass om hvordan forholdene var. Selv så han ingenting.

– Hvordan er forholdene på standplass Ola? Jeg må spørre deg, for jeg ser ingenting, ler kommentator Andreas Stabrun Smith fra kommentatorboksen i Oberhof.

Snøfjerning før rennet i Oberhof

TÅKEHAV: Tungt snøvær og tåke gjorde det vanskelig både på standplass og i sporet for de norske.

Foto: Skjermdump / NRK

Siste nytt

 • Berge avgjorde på overtid for Sheffield United – møter Tottenham

  Billy Sharp og Sander Berge scoret på overtid da Sheffield United slo Wrexham 3-1 i en dramatisk omkamp i FA-cupen. Tottenham venter i neste runde.

  Berge og hans lagkamerater får hjemmekamp i åttedelsfinalen 1. mars.

  Gjestene fra nivå fem skapte trøbbel for hjemmelaget, og storscoreren Paul Mullin skaffet to straffespark. Det første knallet han i nettaket til 1-1, men det neste så han Adam Davies redde da han skulle sette inn gjestenes ledermål.

  Det gikk mot ekstraomganger, men to minutter på overtid misset Wrexham-stopper Max Cleworth fullstendig da han skulle stoppet et langt framspill, og Sharp var gjennom. Dermed ledet hjemmelaget.

  Et par minutter senere i overtiden satte Berge 3-1 i krysset fra spiss vinkel etter en kontring.

  Rett før kjempetabben hadde Cleworth flaks som ikke fikk straffe mot seg da han stoppet et skudd fra Oliver Norwood med armen.

  Paul Ahmedhodzic scoret hjemmelagets første mål i det 50. minutt, for han lagde straffen som slapp Wrexham inn i kampen.

  Sander Berge
  Foto: Jon Super / AP
 • Hardt ut mot den tyrkiske ligaen etter jordskjelvet: – Jeg kan ikke fatte det

  Fredrik Gulbrandsen landet i dag på norsk jord etter å ha havnet midt oppi jordskjelvet i Tyrkia.

  På Instagram og på Twitter har den norske spissen skrevet hvordan han opplevde situasjonen.

  – Jeg lå og sov i leiligheten min i 15. etasje da hele bygget begynte å riste. Jeg var sikker på at dette var slutten, skriver Gulbrandsen.

  Den tyrkiske fotballigaen har valgt å utsette all ligaspill i en uke. Det mener Gulbrandsen er altfor lite.

  – Jeg kan ikke fatte hvordan vi skal spille fotball mens folk kjemper for livet i området der jordskjelvet fant sted. Jeg får fortsatt tilbakeblikk fra da skjelvet skjedde. Jeg er traumatisert.

  Fredrik Gulbrandsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Carlsen vant etter armageddon mot Erigaisi

  Magnus Carlsen måtte ha armageddon for å slå indiske Arjun Erigaisi i semfinalen i sesongåpningen av Champions Chess Tour.

  Han møter onsdag Hikaru Nakamura i første finale i turneringen, men det spesielle turneringssystemet betyr at vinneren vil trenge nok en seier, og taperen fortsatt ha en mulighet til å nå til topps.

  Det første partiet mot Erigaisi vant Carlsen etter 50 trekk. Det andre endte i remis etter 48 trekk, mens Erigaisi vant det tredje partiet med svarte brikker etter en tabbe av nordmannen. Det siste partiet endte med remis slik at det hele måtte avgjøres i armageddon.

  Spilleren med hvite brikker har lengre tid på klokka, mens spilleren med svart vil stå igjen som vinner om det blir remis. Carlsen fikk svarte brikker og klarte å få det nødvendige overtaket. Partiet endte med remis og dermed seier til Carlsen etter 52 trekk.

  Carlsen spiller fra Toronto i Canada hjemme hos sin venn Eric Hansen.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste