Thingnes Bø suveren i Nove Mesto: – Han er et skiskyttermonster

NOVE MESTO/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø klarte knapt å slutte og smile etter dagens suverene sprintseier i Nove Mesto i Tsjekkia. Seieren er stryningens fjerde verdenscuptriumf så langt denne sesongen.

JT Bø etter sprintseier i Nove Mesto

USLÅELIG: Ingen kunne måle seg med Thingnes Bø i dagens sprint.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var et fantastisk løp. Det var veldig godt å endelig få det fulle huset, spesielt i kampen mot Martin Fourcade, sier en smilende Thingnes Bø til NRK.

I dag som i forrige uke var Johannes Thingnes Bø uslåelig på sprinten. I Nove Mesto tok 25-åringen en knusende seier og gikk inn til sin tredje av tre mulige sprintseiere så langt denne sesongen.

Til sammen var det seks norske som stilte til start i Tsjekkia, og både Tarjei Bø, Henrik L'Abee-Lund og Erlend Bjøntegård sikret topp ti-plasseringer.

Best i sporet og på standplass

Ved første skyting fikk Thingnes Bø en pangstart og skjøt fullt hus. I tillegg til en knallhard åpning i sporet, sikret han seg et forsprang som varte løpet ut.

– Det er vanskelig å si om jeg noen gang har vært i så god form. Vi har alltid knallgode ski, så der er vi best hele tiden. Når jeg skyter ti av ti i tillegg til å gå fort, så kan man jo legge to og to sammen og forstå at det går bra, sier han til NRK.

I nordmannens andre etappe gikk han sammen med sin franske rival Martin Fourcade, som skjøt seg bort på andre skyting. Thingnes Bø skjøt derimot feilfritt.

Hvordan var det å se Fourcade bomme så mye?

– I kampens hete føles én bom som veldig mye, men vi vet at det går an å vinne selv med den bommen. Han fikk en billig førsterunde i ryggen på meg, men jeg skal innrømme at jeg smilte da jeg så den første bommen, sier Thingnes Bø til NRK.

Også på kommentatorplass var begeistringen stor da stryningens andre fulle hus var et faktum.

– Se på dette her! For et løp han gjør. Han er et skiskyttermonster, utbrøt NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

Overlegen seier

Til slutt var det ingen tvil om hvem som kom til å vinne i Nove Mesto. Russiske Alexandr Loginov yppet seg ved andre skyting, men i likhet med resten av løperne i Tsjekkia var det ingen som kunne måle seg med farten Thingnes Bø hadde i sporet.

– Johannes er irriterende god. Det er det jeg har å si om han, sier Erlend Bjøntegård til NRK.

Loginov endte til slutt på andreplass, mens svenske Martin Ponsiluoma sikret tredjeplassen.

Seieren betyr at Thingnes Bø sikret seg et solid forsprang i forkant av jaktstarten på lørdag. Han leder nå verdenscupen med 308 poeng.

Siste nytt

 • Medvedev videre i Melbourne

  Russiske Daniil Medvedev er blant favorittene til å gå hele veien i Australian Open. Tirsdag slo han Henri Laaksonen i strake sett i den første runden.

  Tennisstjernen er seedet som nummer to i turneringen bak Novak Djokovic som ikke fikk delta fordi han ble fratatt visumet sitt.

  Mot Laaksonen (91 i verden) ble det enkel match med 6-1, 6-4, 7-6 (7-3). Med Djokovic ute av bildet og Roger Federer utilgjengelig på grunn av skade har tablået åpnet seg opp for Rafael Nadal og Medvedev.

  Russeren vant sin første Grand Slam-tittel i fjorårets US Open. Det var for øvrig på trening med Medvedev at Casper Ruud skadet ankelen sin og måtte melde forfall før den første runden. (NTB)

  Australian Open Tennis
  Foto: Hamish Blair / AP
 • Norge dropper flytur sammen med koronarammede Russland

  Lagledelsen for håndballgutta i EM takket nei til flyreise og valgte buss til Bratislava for hele troppen. Smittevernhensyn trumfet kortere reisetid.

  Norge har som et av få lag sluppet helt unna positive koronatester før og under EM. Mandag ble det klart at også Russlands tropp er rammet av virussmitte hos to spillere. Russland slo Norge 23-22 lørdag.

  Den opprinnelige planen var tog sammen med Russland-troppen og representanter fra Det europeiske håndballforbundet (EHF). Det opplegget ble skrotet tidlig mandag.

  Så lanserte EHF senere samme dag en felles norsk flyreise med den russiske delegasjonen og EHF-folket.

  – Vi fant ut at vi heller ville kjøre med teambussen. Det har vi fått ordnet. Det er enklere for oss og har også et element av trygghet i seg, sier landslagslege Thomas Torgalsen til NTB om turen Košice – Bratislava.

  Košice ligger øst i Slovakia, mens Bratislava er på motsatt side av landet. Det tar snaut fem timer med buss mellom de to byene. (NTB)

  Sander Sagosen og landslagssjef Christian Berge
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • To Zuccarello-assists i Wild-tap

  Mats Zuccarello noterte seg for to målgivende pasninger da Minnesota Wild holdt følge med Colorado Avalanche til full tid, men til slutt tapte 3-4 etter straffeslag.

  Nordmannens første målgivende pasning etter 6.46 minutter i tredje periode da ledet Avalanches 2-1.

  Zuccarello hentet inn en pasning som lagkamerat Matt Dumba nesten mistet til motstanderen. Nordmannen sendte den videre til Kirill Kaprizov, som satte pucken i mål fra spiss vinkel. Dermed sto det 2-2.

  Nathan MacKinnon scoret for Avalanche etter 16.28 i tredje periode.

  Bare 41 sekunder senere sendte Zuccarello av gårde et skudd fra litt over blueline. Det nådde ikke mål, men ble snappet opp av Kaprizov, som overlistet målvakten og sørget for 3-3. Det resultatet sto seg til kampen ble blåst av. Overtidsspillet ble målløst, og dermed måtte kampen avgjøres på straffeslag.

  Zuccarello var først ut, men bommet, og det var han ikke alene om. Først på det fjerde straffeslaget scoret Mikko Rantanen for Avalanche. Da Kirill Kaprizov bommet for Wild, var tapet et faktum. (NTB)

  Minnesota Wild v Vancouver Canucks
  Foto: Rich Lam / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal