Thingnes Bø suveren i Nove Mesto: – Han er et skiskyttermonster

NOVE MESTO/OSLO (NRK): Johannes Thingnes Bø klarte knapt å slutte og smile etter dagens suverene sprintseier i Nove Mesto i Tsjekkia. Seieren er stryningens fjerde verdenscuptriumf så langt denne sesongen.

JT Bø etter sprintseier i Nove Mesto

USLÅELIG: Ingen kunne måle seg med Thingnes Bø i dagens sprint.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

– Det var et fantastisk løp. Det var veldig godt å endelig få det fulle huset, spesielt i kampen mot Martin Fourcade, sier en smilende Thingnes Bø til NRK.

I dag som i forrige uke var Johannes Thingnes Bø uslåelig på sprinten. I Nove Mesto tok 25-åringen en knusende seier og gikk inn til sin tredje av tre mulige sprintseiere så langt denne sesongen.

Til sammen var det seks norske som stilte til start i Tsjekkia, og både Tarjei Bø, Henrik L'Abee-Lund og Erlend Bjøntegård sikret topp ti-plasseringer.

Best i sporet og på standplass

Ved første skyting fikk Thingnes Bø en pangstart og skjøt fullt hus. I tillegg til en knallhard åpning i sporet, sikret han seg et forsprang som varte løpet ut.

– Det er vanskelig å si om jeg noen gang har vært i så god form. Vi har alltid knallgode ski, så der er vi best hele tiden. Når jeg skyter ti av ti i tillegg til å gå fort, så kan man jo legge to og to sammen og forstå at det går bra, sier han til NRK.

I nordmannens andre etappe gikk han sammen med sin franske rival Martin Fourcade, som skjøt seg bort på andre skyting. Thingnes Bø skjøt derimot feilfritt.

Hvordan var det å se Fourcade bomme så mye?

– I kampens hete føles én bom som veldig mye, men vi vet at det går an å vinne selv med den bommen. Han fikk en billig førsterunde i ryggen på meg, men jeg skal innrømme at jeg smilte da jeg så den første bommen, sier Thingnes Bø til NRK.

Også på kommentatorplass var begeistringen stor da stryningens andre fulle hus var et faktum.

– Se på dette her! For et løp han gjør. Han er et skiskyttermonster, utbrøt NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith.

Overlegen seier

Til slutt var det ingen tvil om hvem som kom til å vinne i Nove Mesto. Russiske Alexandr Loginov yppet seg ved andre skyting, men i likhet med resten av løperne i Tsjekkia var det ingen som kunne måle seg med farten Thingnes Bø hadde i sporet.

– Johannes er irriterende god. Det er det jeg har å si om han, sier Erlend Bjøntegård til NRK.

Loginov endte til slutt på andreplass, mens svenske Martin Ponsiluoma sikret tredjeplassen.

Seieren betyr at Thingnes Bø sikret seg et solid forsprang i forkant av jaktstarten på lørdag. Han leder nå verdenscupen med 308 poeng.

Siste nytt

 • BA: Norge søker håndball-VM i 2025

  Norge kommer trolig til å søke om å få arrangere håndball-VM for menn i 2025, sammen med Danmark og Kroatia, skriver Bergensavisen.

  – Vi har kommet såpass langt at vi er enige om hovedtrekkene i en modell for gjennomføring, inkludert fordeling av mesterskapet, sier generalsekretær Erik Langerud i Norges Håndballforbund til avisen.

  Håndball herrer Golden League-turneringen i Danmark
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NFF i blusstrøbbel

  Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

  De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet på Ullevaal. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

  Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember (NTB)

  EM-kvalifisering fotball, menn: Norge - Færøyene
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Moi ble månedens spiller

  Mohamed Elyounoussi måtte melde landslagsforfall på grunn av skade, men han har nå fått prisen som månedens spiller i skotsk eliteserie for oktober.

  25-åringen har imponert for Celtic den siste tiden. Han er leid ut til klubben fra Southampton denne sesongen i jakt på spilletid, og han har levert meget sterke prestasjoner. Han scoret fire seriemål i løpet av måneden (to mot Ross County, ett hver mot Aberdeen og St. Mirren) for laget som topper tabellen.

  – Det ligger gode prestasjoner bak dette, men fotball er en lagsport, så jeg må takke mine lagkamerater, sier Moi til Celtics nettsted. (NTB)

  Britain Soccer Scottish Premiership
  Foto: Steve Welsh / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal