Reim skapte kaos for Thingnes Bø før seier

NOVE MESTO/OSLO (NRK) Johannes Thingnes Bø (25) fikk en helt spesiell oppladning til seieren på lørdagens jaktstart. Det største «kaoset» skapte han selv – da han skulle kle på seg før avreise til stadion.

Menn sprint skiskyting sesongåpning

HERJET IGJEN: Johannes Thingnes Bø, her avbildet tidligere i sesongen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det var kaos i dag, men det gikk fint til slutt, sier Thingnes Bø til NRK etter sin femte verdenscupseier på syv forsøk.

«Kaoset» han refererer til handler om at han brakk kroken på armreimen da han skulle kle på seg på hotellet før dagens renn i Nove Mesto.

Han skulle bare sjekke at reimen satt der den skulle, men ødela den i stedet. Armreimen er festet til øvre del av armen og sørger for støtte under liggende skyting.

Bestiller reimer på rappen

Reim

HER STARTET TRØBBELET: Johannes Thingnes Bøs reim før rennet i Nove Mesto lørdag.

Foto: Privat / Privat

– Vi hadde ikke noen reim i reserve for den hadde vi brukt opp, sier stryningen.

25-åringen forteller videre at tidligere landslagstrener Egil Gjelland reiste på hotellet for å finne en ny. Men han fant ikke riktig type reim. I «kaoset» som oppstod fikk han til slutt låne reim av Synnøve Solemdal.

– Jeg kommer til å bestille fem stykker på rappen, sier Thingnes Bø – som gjerne vil være en slik opplevelse foruten i fremtiden.

– Som planlagt

Han kan smile av hendelsen i ettertid. For han vant til slutt den 12,5 kilometer lange jaktstarten. Til slutt skilte det 6,2 sekunder ned til russiske Aleksander Loginov og 23,9 sekunder til storebror Tarjei på tredjeplass på lørdagens jaktstart.

Thingnes Bø sier at det hele var litt som planlagt. Han melder at han visste at han ikke kom til å skyte fullt på dagens konkurranse.

Spenning

25-åringen hadde et strålende utgangspunkt etter torsdagens sprint. Loginov kom jaktende 21 sekunder bak fra start. Ned til neste forfølger var det 54 sekunder - mens Tarjei Bø hadde over minuttet opp til lillebroren.

Etter to skytinger så det også komfortabelt ut. Men etter to stående serier hvor han bommet tre ganger var det plutselig spennende igjen. Loginov hadde kastet seg inn i kampen om seier - det samme hadde Tarjei Bø etter 19 treff av 20 mulige.

Råsterk avslutning

Men inne på den siste runden var Thingnes Bø sterkest. Først ble storebror parkert i en av de mange motbakkene. Så måtte også Loginov gi opp å følge denne vinterens store skiskytter-konge.

Da Thingnes Bø krysset målstreken tok han sin femte verdenscupseier denne sesongen på syv mulige forsøk. At også storebror Tarjei tar steget opp på pallen sammen med ham, kommenterer han slik:

– Veldig kjekt, melder Thingnes Bø - og smiler godt.

Av de øvrige norske ble Erlend Bjøntegård nummer ni, Vetle Sjåstad Christian nummer 20, mens Henrik L'Abée-Lund gikk inn til en 23. plass.

Råsterk jule-måned

Men lørdagens mann sett med norske øyne var altså Johannes Thingnes Bø. Søndag kan han runde av en fantastisk desember måned. Da står 15 kilometer fellesstart på programmet.

For siden verdenscupåpningen i Pokljuka har han nå notert seg for fem verdenscupseire. Han leder sammenlagt med hele 368 poeng. Det er 82 poeng ned til Loginov som er nestemann på listen.

Siste nytt

 • Kneoperert Jarstein ute til nyåret

  Rune Almenning Jarstein må vente en stund til på sitt comeback på fotballbanen. Han har vært gjennom en kneoperasjon, melder Hertha Berlin.

  Klubben skriver på sitt nettsted at operasjonen var vellykket, men at Jarstein må belage seg på et treningsavbrekk og at han først over nyttår kan være tilbake på treningsfeltet.

  Jarstein har ikke spilt siden han testet positivt på koronaviruset like etter landslagssamlingen i mars. Hans covidsykdom fikk et alvorlig forløp, og han pådro seg også en hjertemuskelbetennelse.

  Veien tilbake til full fotballaktivitet har vært lang, men Jarstein var veldig nær før kneet begynte å krangle.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Vålerenga – Oilers utsatt

  Et allerede skaderammet Vålerenga er blitt ytterligere redusert av sykdom, og torsdagens bortekamp mot Stavanger i eliteserien ishockey er derfor utsatt.

  – Flere av spillerne har fått mageproblemer. Det har spredd seg raskt i laget og har ført til at det kun er fire backer, seks løpere og to keepere som hadde vært klare for kamp i morgen, skriver klubben på sitt nettsted.

  Også lørdagens hjemmekamp mot Manglerud Star er i fare. Om den kan spilles avhenger av om spillere som er ute med magetrøbbel friskner til.

  Stavanger Oilers og Vålerenga 3 - 2
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Norge-konkurrent kan kastes ut

  Norge får kanskje et nytt lag i sin pulje i håndball-EM for menn i januar. Litauen risikerer å bli kastet ut av mesterskapet på grunn av ubetalte regninger.

  Pandemien tar hardt også på håndballøkonomien hos litauerne. Forbundet har blant annet ikke innbetalt en avgift som må til for å kunne spille EM, skriver det tyske nettstedet Handball World.

  I tillegg har Litauens håndballforbund kjempeutfordringer med å finansiere treningsleir og betale for at spillerne skal reise fra klubber og til EM-samlingen.

  – Vi betaler fortsatt på gjeld for deltakelse i VM og EM for to tiår siden, sier en oppgitt generalsekretær i det nasjonale håndballforbundet, Miglius Astrauskas.

  Hånball menn EM kvalifisering Norge-Litauen 29-32
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal