Historiske Thingnes Bø kastet stavene før mål – får tyn av lagkameraten

HOLMENKOLLEN (NRK): Johannes Thingnes Bø (25) ble historisk da han tok sesongens 15. verdenscupseier lørdag. Også feiringen var av det uvanlige slaget.

FOR EN FEIRING: Johannes Thingnes Bø gikk i mål som en historisk skiskytter – med flagg i stedet for staver.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er helt utrolig. Jeg hadde 14 i går, muligheten i dag, og blir historisk. Det er superstort med så mange legender som har vært før meg, sier en tydelig beveget Johannes Thingnes Bø til NRK etter jaktstartseieren på hjemmebane.

Det gjorde dagen ekstra spesiell at storebror Tarjei Bø gikk seg opp fra en femteplass på sprinten, og sikret dobbelt norsk i det som var tidvis sterk vind i Holmenkollen.

Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø

HISTORISK: Johannes Thingnes Bø (t.v.) tok sin 15. seier for sesongen da han vant jaktstarten. Storebror Tarjei ble nummer to.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Da jeg runda svingen og skled mot oppløpet mot Johannes, det var en deilig følelse, med hele familien på tribunen, å se han stå der og gliser bredt, forteller Tarjei Bø.

Liker å «herje med verden»

De to omfavnet hverandre i målområdet.

– Det føles helt ekstremt. Det har vært en helt vanvittig sesong, som ikke vil noen ende ta. Det er ekstra morsomt i dag, sier Thingnes Bø, som hadde et forsprang på over 30 sekunder etter sprintseieren fredag, og vant selv med tre bom.

– Målet hans var å sette den rekorden i dag, men jeg ser hvor glad han er på mine vegne også. Han synes det er veldig kult når vi kan herje litt med verden, sier Tarjei Bø.

Den gode tonen fortsatte på pressekonferansen. De ertet hverandre fortsatt, slik man er så vant til å se dem. Storebroren innrømmer at han gjerne skulle sett det var han som for en gangs skyld krysset mållinjen først.

– Hadde jeg kommet i en duell med ham, skulle jeg gjort alt jeg kunne for å slå ham. Da hadde jeg begynt økonomisk forhandling ute i løypa for at han skulle fått det. Det hadde blitt dyrt for ham, sier Bø og ler.

– Jeg skulle gjerne krysset linjen først. Ikke for at han ikke skulle ta rekorden sin, men for å vise at jeg også kan, utdyper Bø.

– Skal straffe ham litt

Thingnes Bø slo rekorden til Martin Fourcade og Magdalena Forsberg, som vant 14 ganger i henholdsvis 2016/17-sesongen og 2000/2001-sesongen.

Thingnes Bø

NY KULE: Johannes Thingnes Bø vant også jaktstart-cupen sammenlagt.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Forspranget han hadde var stort nok til å kose på seg en skikkelig feiring. For oppe på sletta bak standplass, kastet stryningen fra seg stavene og tok i stedet et flagg med seg de siste hundre meterne inn mot mål.

– Det har jeg aldri sett noen gjøre her tidligere, uttalte kommentator Andreas Stabrun Smith.

– Jeg visste det ble seier nummer 15, og jeg ville gjøre det meste ut av det, forklarer seierherren selv.

Men Vetle Sjåstad Christiansen, som ble nummer fem etter to bom på stående skyting, synes det var en litt lite ydmyk feiring.

– Det synes jeg var hovent gjort. Vi bor på rom sammen, så jeg skal straffe ham litt i kveld. Når han er så suveren også kommer vi andre bak der på sisterunden med skyhøy melkesyre, og forsøker å kare oss inn til en femte-, sjetteplass ... Nei, det blir for overlegent, sier Christiansen og ler.

 • Søndag avsluttes skiskytingssesongen, med fellesstart for både kvinner og menn i Holmenkollen.

Siste nytt

 • Marca: Hazard klar for Real Madrid

  Den spanske avisen Marca hevder at Chelsea-stjernen Eden Hazard skal spille for Real Madrid, og at overgangen vil bli kunngjort i løpet av de neste dagene. Prisen for belgieren skal være like i underkant av 100 millioner euro (960 mill. kroner).

  hazard
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Tønnesen rekker mesterligakamp

  Den norske håndballspilleren Kent Robin Tønnesen (27) er spilleklar til kvartfinalen i mesterligaen etter to håndbrudd.

  – Jeg spiller for fullt nå, så jeg rekker heldigvis kampen, skriver Veszprèm-spilleren til NTB.

  I kvartfinalen onsdag venter Flensburg, og dermed fire landslagskollegaer: Torbjørn Bergerud, Magnus Jøndal, Gøran Johannessen og Magnus Abelvik Rød.

  Tønnesen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Møter Sør-Afrika i VM-generalprøven

  Det norske kvinnelandslaget i fotball møter Sør-Afrika 2. juni i den franske byen Amiens. Treningskampen er Norges siste test før verdensmesterskapet sparkes i gang 7. juni. Sør-Afrika er nummer 49 på FIFA-rankingen, mens Norge ligger på 12. plass.

  VM-kvalifiseringskamp for kvinner : Norge-Irland (1-0)
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal