Hopp til innhold

Historiske Thingnes Bø kastet stavene før mål – får tyn av lagkameraten

HOLMENKOLLEN (NRK): Johannes Thingnes Bø (25) ble historisk da han tok sesongens 15. verdenscupseier lørdag. Også feiringen var av det uvanlige slaget.

FOR EN FEIRING: Johannes Thingnes Bø gikk i mål som en historisk skiskytter – med flagg i stedet for staver.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er helt utrolig. Jeg hadde 14 i går, muligheten i dag, og blir historisk. Det er superstort med så mange legender som har vært før meg, sier en tydelig beveget Johannes Thingnes Bø til NRK etter jaktstartseieren på hjemmebane.

Det gjorde dagen ekstra spesiell at storebror Tarjei Bø gikk seg opp fra en femteplass på sprinten, og sikret dobbelt norsk i det som var tidvis sterk vind i Holmenkollen.

Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø

HISTORISK: Johannes Thingnes Bø (t.v.) tok sin 15. seier for sesongen da han vant jaktstarten. Storebror Tarjei ble nummer to.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Da jeg runda svingen og skled mot oppløpet mot Johannes, det var en deilig følelse, med hele familien på tribunen, å se han stå der og gliser bredt, forteller Tarjei Bø.

Liker å «herje med verden»

De to omfavnet hverandre i målområdet.

– Det føles helt ekstremt. Det har vært en helt vanvittig sesong, som ikke vil noen ende ta. Det er ekstra morsomt i dag, sier Thingnes Bø, som hadde et forsprang på over 30 sekunder etter sprintseieren fredag, og vant selv med tre bom.

– Målet hans var å sette den rekorden i dag, men jeg ser hvor glad han er på mine vegne også. Han synes det er veldig kult når vi kan herje litt med verden, sier Tarjei Bø.

Den gode tonen fortsatte på pressekonferansen. De ertet hverandre fortsatt, slik man er så vant til å se dem. Storebroren innrømmer at han gjerne skulle sett det var han som for en gangs skyld krysset mållinjen først.

– Hadde jeg kommet i en duell med ham, skulle jeg gjort alt jeg kunne for å slå ham. Da hadde jeg begynt økonomisk forhandling ute i løypa for at han skulle fått det. Det hadde blitt dyrt for ham, sier Bø og ler.

– Jeg skulle gjerne krysset linjen først. Ikke for at han ikke skulle ta rekorden sin, men for å vise at jeg også kan, utdyper Bø.

– Skal straffe ham litt

Thingnes Bø slo rekorden til Martin Fourcade og Magdalena Forsberg, som vant 14 ganger i henholdsvis 2016/17-sesongen og 2000/2001-sesongen.

Thingnes Bø

NY KULE: Johannes Thingnes Bø vant også jaktstart-cupen sammenlagt.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Forspranget han hadde var stort nok til å kose på seg en skikkelig feiring. For oppe på sletta bak standplass, kastet stryningen fra seg stavene og tok i stedet et flagg med seg de siste hundre meterne inn mot mål.

– Det har jeg aldri sett noen gjøre her tidligere, uttalte kommentator Andreas Stabrun Smith.

– Jeg visste det ble seier nummer 15, og jeg ville gjøre det meste ut av det, forklarer seierherren selv.

Men Vetle Sjåstad Christiansen, som ble nummer fem etter to bom på stående skyting, synes det var en litt lite ydmyk feiring.

– Det synes jeg var hovent gjort. Vi bor på rom sammen, så jeg skal straffe ham litt i kveld. Når han er så suveren også kommer vi andre bak der på sisterunden med skyhøy melkesyre, og forsøker å kare oss inn til en femte-, sjetteplass ... Nei, det blir for overlegent, sier Christiansen og ler.

  • Søndag avsluttes skiskytingssesongen, med fellesstart for både kvinner og menn i Holmenkollen.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal