Normal

Overrasket over Bøs Fourcade-dobbel: – Vi må ha beina plantet på jorda

OSLO/HOCHFILZEN (NRK): De gikk sammen mer eller mindre hele jaktstarten, men på siste skyting viste Johannes Thingnes Bø at han nå er bedre enn Martin Fourcade.

BEST IGJEN: Johannes Thingnes Bø var best også på lørdagens jaktstart i Hochfilzen.

Foto: Joe Klamar / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Nordmannen feide ned fem blinker, mens sidemannen Fourcade trøblet voldsomt og endte opp med hele tre bom.

Dermed tok Bø sin 16. verdenscupseier og slo Fourcade for andre gang på to dager.

Fourcades gamletrener Siegfried Mazet fulgte duellen mellom sin gamle og nye elev fra standplass i Hochfilzen. Han innrømmer at han ikke hadde trodd at Bø skulle være bedre enn Fourcade allerede.

– Jeg er overrasket, sier Mazet til NRK.

– Jeg forventet det ikke så tidlig. Jeg trodde det skulle komme i januar, men vi må ha beina plantet på jorda. Dette er bare den andre verdenscuprunden og vi må se lengre frem.

Johannes Thingnes Bø står nå med hele tre seirer på fem renn på en drøy uke. For øyblikket kan Stryn-gutten kalle seg verdens beste skiskytter.

– Martin ble satt litt ut av det der, sier NRK-ekspert Ola Lunde om sisteserien til Bø der han overrasket Fourcade med skyte raskt.

– Det er deilig, altså! Det er det. Jeg var vel omtrent ferdig før han begynte på tredje skuddet. Jeg føler jeg er litt bedre enn ham akkurat nå, sier Thingnes Bø.

Overrasker treneren

– Hvordan opplevde du duellen på den siste skytingen?

– Inn mot standplass tenkte jeg på å bygge selvtillit, si til meg selv at jeg er god, sterk og ikke sliten. Det handler om å ha troen på at du er sterkere. Da jeg traff raskt og godt satte jeg press på ham, sier lillebror Bø.

På pressekonferansen rundt en halvtime etter målgang, forteller Fourcade at han forsøkte å øke tempoet på skytingen i håp om å ta igjen nordmannen, men at det «gikk helt galt».

Johannes Thingnes Bø knuser Martin Fourcade på siste skyting

– Martin ble defensiv da han misset. Johannes imponerer og tar steget opp mot å bli mer stabil. Jeg forventet ikke at han skulle være så mye bedre enn Martin så tidlig, men nå må vi holde bena på jorda, sier trener Siegfried Mazet.

Jakov Fak fra Slovenia ble nummer to med hele 58,8 sekunder opp til Thingnes Bø. Fourcade spurtet inn til 3. plass.

Storebror nummer fem

Tarjei Bø ble nummer fem med to bom, Henrik L'Abée-Lund endte som nummer åtte og Lars Helge Birkeland nummer ti. Ole Einar Bjørndalen endte helt nede på 46. plass.

– Det var utrolig moro å være oppe på tredjeplass en stund. Det ble liksom nesten i dag, men alt i alt var det et bra resultat, sier L'Abée-Lund.

– Johannes har utviklet seg som løper. Han er enda sterkere enn før. Jeg tror også han blir mer stabil oppe i toppen. Grunnlaget er rett og slett bedre, konkluderer NRK-ekspert Torgeir Bjørn etter dagens renn.

Knuste franskmannen: - Ren duell mot Fourcade

Siste nytt

 • Vålerenga fortsatt uten poengtap

  Storhamar topper tabellen etter å ha vendt til 3-2-seier i mjøsderbyet mot Lillehammer, mens Vålerenga er eneste lag uten poengtap i eliteserien. Oslolaget slo nemlig kort Sparta 3-0 i Furuset Forum.

  Lindström
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Helleland vil røyste mot Russland

  Wadas visepresident Linda Hofstad Helleland skriv i ei fråsegn at ho kjem til å røyste mot at Russland blir tekne inn igjen som Wada-medlem, slik kontrollkomiteen CRC tilrår, melder insidetgegames.biz.

  Wada skal avgjere saka på sitt styremøte torsdag.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK
 • Viking sleit seg til siger

  Viking er framleis på kurs mot opprykk, men det var berre så vidt det heldt mot Notodden. Tommy Høiland gav Viking leiinga midt i første omgang, men Gaston Salasiwa utlikna.

  Axel Andersson gav Viking sigeren i kampens nest siste speleminutt. Viking er dermed på tredjeplass, berre målskilnaden bak Mjøndalen og tre poeng bak Aalesund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal