NRK Meny
Normal

Overrasket over Bøs Fourcade-dobbel: – Vi må ha beina plantet på jorda

OSLO/HOCHFILZEN (NRK): De gikk sammen mer eller mindre hele jaktstarten, men på siste skyting viste Johannes Thingnes Bø at han nå er bedre enn Martin Fourcade.

BEST IGJEN: Johannes Thingnes Bø var best også på lørdagens jaktstart i Hochfilzen.

Foto: Joe Klamar / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Nordmannen feide ned fem blinker, mens sidemannen Fourcade trøblet voldsomt og endte opp med hele tre bom.

Dermed tok Bø sin 16. verdenscupseier og slo Fourcade for andre gang på to dager.

Fourcades gamletrener Siegfried Mazet fulgte duellen mellom sin gamle og nye elev fra standplass i Hochfilzen. Han innrømmer at han ikke hadde trodd at Bø skulle være bedre enn Fourcade allerede.

– Jeg er overrasket, sier Mazet til NRK.

– Jeg forventet det ikke så tidlig. Jeg trodde det skulle komme i januar, men vi må ha beina plantet på jorda. Dette er bare den andre verdenscuprunden og vi må se lengre frem.

Johannes Thingnes Bø står nå med hele tre seirer på fem renn på en drøy uke. For øyblikket kan Stryn-gutten kalle seg verdens beste skiskytter.

– Martin ble satt litt ut av det der, sier NRK-ekspert Ola Lunde om sisteserien til Bø der han overrasket Fourcade med skyte raskt.

– Det er deilig, altså! Det er det. Jeg var vel omtrent ferdig før han begynte på tredje skuddet. Jeg føler jeg er litt bedre enn ham akkurat nå, sier Thingnes Bø.

Overrasker treneren

– Hvordan opplevde du duellen på den siste skytingen?

– Inn mot standplass tenkte jeg på å bygge selvtillit, si til meg selv at jeg er god, sterk og ikke sliten. Det handler om å ha troen på at du er sterkere. Da jeg traff raskt og godt satte jeg press på ham, sier lillebror Bø.

På pressekonferansen rundt en halvtime etter målgang, forteller Fourcade at han forsøkte å øke tempoet på skytingen i håp om å ta igjen nordmannen, men at det «gikk helt galt».

Johannes Thingnes Bø knuser Martin Fourcade på siste skyting

– Martin ble defensiv da han misset. Johannes imponerer og tar steget opp mot å bli mer stabil. Jeg forventet ikke at han skulle være så mye bedre enn Martin så tidlig, men nå må vi holde bena på jorda, sier trener Siegfried Mazet.

Jakov Fak fra Slovenia ble nummer to med hele 58,8 sekunder opp til Thingnes Bø. Fourcade spurtet inn til 3. plass.

Storebror nummer fem

Tarjei Bø ble nummer fem med to bom, Henrik L'Abée-Lund endte som nummer åtte og Lars Helge Birkeland nummer ti. Ole Einar Bjørndalen endte helt nede på 46. plass.

– Det var utrolig moro å være oppe på tredjeplass en stund. Det ble liksom nesten i dag, men alt i alt var det et bra resultat, sier L'Abée-Lund.

– Johannes har utviklet seg som løper. Han er enda sterkere enn før. Jeg tror også han blir mer stabil oppe i toppen. Grunnlaget er rett og slett bedre, konkluderer NRK-ekspert Torgeir Bjørn etter dagens renn.

Knuste franskmannen: - Ren duell mot Fourcade

Siste nytt

 • Parma får spille i Serie A

  Det italienske fotballforbundet gir Parma lov til å spille i Serie A kommende seong, men klubben må starte med fem minuspoeng.

  Den tidligere storklubben rykket opp fra Serie B i vår, men risikerte å miste opprykke på grunn av forsøk på resultatfiksing.

  Samtidig får Emanuele Calaio en karantene på to år og en bot på 20.000 euro.

 • Helle Thomsen ny trener i Molde HK

  Danske Helle Thomsen blir ny trener for Molde Håndballklubb Elite. Hun har tidligere trent det svenske landslaget, men har siden 2016 trent det nederlandske landslaget, som under hennes ledelse har vunnet både EM-sølv og VM-bronse.

  Helle Thomsen
  Foto: Molde HK
 • Ruud klatrer på verdensrankingen

  Casper Ruud blir belønnet for storspillet under Båstad-turneringen på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Nordmannen klatrer seks trinn til 141.-plass. Ruud slo tidligere verdenstreer David Ferrer under turneringen i Sverige.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag