NRK Meny
Normal

Overrasket over Bøs Fourcade-dobbel: – Vi må ha beina plantet på jorda

OSLO/HOCHFILZEN (NRK): De gikk sammen mer eller mindre hele jaktstarten, men på siste skyting viste Johannes Thingnes Bø at han nå er bedre enn Martin Fourcade.

BEST IGJEN: Johannes Thingnes Bø var best også på lørdagens jaktstart i Hochfilzen.

Foto: Joe Klamar / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Nordmannen feide ned fem blinker, mens sidemannen Fourcade trøblet voldsomt og endte opp med hele tre bom.

Dermed tok Bø sin 16. verdenscupseier og slo Fourcade for andre gang på to dager.

Fourcades gamletrener Siegfried Mazet fulgte duellen mellom sin gamle og nye elev fra standplass i Hochfilzen. Han innrømmer at han ikke hadde trodd at Bø skulle være bedre enn Fourcade allerede.

– Jeg er overrasket, sier Mazet til NRK.

– Jeg forventet det ikke så tidlig. Jeg trodde det skulle komme i januar, men vi må ha beina plantet på jorda. Dette er bare den andre verdenscuprunden og vi må se lengre frem.

Johannes Thingnes Bø står nå med hele tre seirer på fem renn på en drøy uke. For øyblikket kan Stryn-gutten kalle seg verdens beste skiskytter.

– Martin ble satt litt ut av det der, sier NRK-ekspert Ola Lunde om sisteserien til Bø der han overrasket Fourcade med skyte raskt.

– Det er deilig, altså! Det er det. Jeg var vel omtrent ferdig før han begynte på tredje skuddet. Jeg føler jeg er litt bedre enn ham akkurat nå, sier Thingnes Bø.

Overrasker treneren

– Hvordan opplevde du duellen på den siste skytingen?

– Inn mot standplass tenkte jeg på å bygge selvtillit, si til meg selv at jeg er god, sterk og ikke sliten. Det handler om å ha troen på at du er sterkere. Da jeg traff raskt og godt satte jeg press på ham, sier lillebror Bø.

På pressekonferansen rundt en halvtime etter målgang, forteller Fourcade at han forsøkte å øke tempoet på skytingen i håp om å ta igjen nordmannen, men at det «gikk helt galt».

Johannes Thingnes Bø knuser Martin Fourcade på siste skyting

– Martin ble defensiv da han misset. Johannes imponerer og tar steget opp mot å bli mer stabil. Jeg forventet ikke at han skulle være så mye bedre enn Martin så tidlig, men nå må vi holde bena på jorda, sier trener Siegfried Mazet.

Jakov Fak fra Slovenia ble nummer to med hele 58,8 sekunder opp til Thingnes Bø. Fourcade spurtet inn til 3. plass.

Storebror nummer fem

Tarjei Bø ble nummer fem med to bom, Henrik L'Abée-Lund endte som nummer åtte og Lars Helge Birkeland nummer ti. Ole Einar Bjørndalen endte helt nede på 46. plass.

– Det var utrolig moro å være oppe på tredjeplass en stund. Det ble liksom nesten i dag, men alt i alt var det et bra resultat, sier L'Abée-Lund.

– Johannes har utviklet seg som løper. Han er enda sterkere enn før. Jeg tror også han blir mer stabil oppe i toppen. Grunnlaget er rett og slett bedre, konkluderer NRK-ekspert Torgeir Bjørn etter dagens renn.

Knuste franskmannen: - Ren duell mot Fourcade

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal