Overrasket over Bøs Fourcade-dobbel: – Vi må ha beina plantet på jorda

OSLO/HOCHFILZEN (NRK): De gikk sammen mer eller mindre hele jaktstarten, men på siste skyting viste Johannes Thingnes Bø at han nå er bedre enn Martin Fourcade.

BEST IGJEN: Johannes Thingnes Bø var best også på lørdagens jaktstart i Hochfilzen.

Foto: Joe Klamar / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Nordmannen feide ned fem blinker, mens sidemannen Fourcade trøblet voldsomt og endte opp med hele tre bom.

Dermed tok Bø sin 16. verdenscupseier og slo Fourcade for andre gang på to dager.

Fourcades gamletrener Siegfried Mazet fulgte duellen mellom sin gamle og nye elev fra standplass i Hochfilzen. Han innrømmer at han ikke hadde trodd at Bø skulle være bedre enn Fourcade allerede.

– Jeg er overrasket, sier Mazet til NRK.

– Jeg forventet det ikke så tidlig. Jeg trodde det skulle komme i januar, men vi må ha beina plantet på jorda. Dette er bare den andre verdenscuprunden og vi må se lengre frem.

Johannes Thingnes Bø står nå med hele tre seirer på fem renn på en drøy uke. For øyblikket kan Stryn-gutten kalle seg verdens beste skiskytter.

– Martin ble satt litt ut av det der, sier NRK-ekspert Ola Lunde om sisteserien til Bø der han overrasket Fourcade med skyte raskt.

– Det er deilig, altså! Det er det. Jeg var vel omtrent ferdig før han begynte på tredje skuddet. Jeg føler jeg er litt bedre enn ham akkurat nå, sier Thingnes Bø.

Overrasker treneren

– Hvordan opplevde du duellen på den siste skytingen?

– Inn mot standplass tenkte jeg på å bygge selvtillit, si til meg selv at jeg er god, sterk og ikke sliten. Det handler om å ha troen på at du er sterkere. Da jeg traff raskt og godt satte jeg press på ham, sier lillebror Bø.

På pressekonferansen rundt en halvtime etter målgang, forteller Fourcade at han forsøkte å øke tempoet på skytingen i håp om å ta igjen nordmannen, men at det «gikk helt galt».

Johannes Thingnes Bø knuser Martin Fourcade på siste skyting

– Martin ble defensiv da han misset. Johannes imponerer og tar steget opp mot å bli mer stabil. Jeg forventet ikke at han skulle være så mye bedre enn Martin så tidlig, men nå må vi holde bena på jorda, sier trener Siegfried Mazet.

Jakov Fak fra Slovenia ble nummer to med hele 58,8 sekunder opp til Thingnes Bø. Fourcade spurtet inn til 3. plass.

Storebror nummer fem

Tarjei Bø ble nummer fem med to bom, Henrik L'Abée-Lund endte som nummer åtte og Lars Helge Birkeland nummer ti. Ole Einar Bjørndalen endte helt nede på 46. plass.

– Det var utrolig moro å være oppe på tredjeplass en stund. Det ble liksom nesten i dag, men alt i alt var det et bra resultat, sier L'Abée-Lund.

– Johannes har utviklet seg som løper. Han er enda sterkere enn før. Jeg tror også han blir mer stabil oppe i toppen. Grunnlaget er rett og slett bedre, konkluderer NRK-ekspert Torgeir Bjørn etter dagens renn.

Knuste franskmannen: - Ren duell mot Fourcade

Siste nytt

 • Lorentzen med ny pallplass

  Håvard Holmefjord Lorentzen ble til slutt nummer tre på 1500-meteren i Japan med tiden 37,77. Pavel Kulizhnikov stakk av med seieren med sterke 34,61, mens Ryohei Haga tok 2.-plassen. Lorentzen fikk ingen god start på de første 100 meterne, men bergenseren viste igjen at formen er svært god i sesongåpningen.

 • Bøkko: – Vi blir pisset på

  Nordmennene skuffet på 1500-meteren i Japan. Sverre Lunde Pedersen ble beste norske på 7.-plass, hele 1,75 sekunder bak vinneren Denis Juskov (1.44,55). – Vi blir pisset på her, sier Håvard Bøkko, som ble nummer 11.

  – Det er kjedelig å bli slått med over to sekunder. Vi har en jobb å gjøre, fortsetter han.

  Bøkko
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Svindal skadet tommelen

  Aksel Lund Svindal falt på gårsdagens Super-G-trening i Copper Mountain og skadet tommelen på venstrehånden. Det er ikke brudd, men så smertefullt at han ikke greier å holde staven selv. Derfor måtte han teipe fast staven i hånden på dagens trening og risikerer å gjøre det samme i sesongdebuten neste lørdag. – Selv om jeg staker litt dårligere taper jeg ikke så mye på start, så det er et alternativ som fungerer veldig bra, sier en positiv Svindal til NRK.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner
NM kombinert: 5 km menn
NM kombinert: 5 km langrenn menn
NM kombinert: 5km langrenn
Vinterstudio
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint, finaler
Sesongstart langrenn: Sprint fri teknikk, finaler
Sesongstart langrenn: Finaler klassisk sprint
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, kvinner